Jump to content

reparatii caroserie fara vopsire

bobi11

Recommended Posts

am cateva indoituri f mici pe capota si o usa fara ca vopseaua sa fie sarita.totusi nu as vrea sa vopsesc intrega usa sau capota pt acele mici indoituri.am inteles ca un service in germania face aceasta operatie si anume aplica o ventuza pe locul unde e indoita tabla si prin presiune o readuce la normal fara a fi nevoie sa fie vopsita.ati auzit de asa ceva?

Procedeul exista si se foloseste de mai mult timp, insa are anumite limite. Indoitura trebuia sa aiba anumite dimensiuni minime. La o indoitura de 1 cm2, nici mama ventuzei nu va putea indrepta tabla, pentru ca rezistenta pe care tabla o opune este prea mare in raportul cu suprafata care trebuie aspirata.

Tot o modalitate neinvaziva e si combinatia incalzire + racire brusca cu CO2, dar din nou, metoda e eficienta pe indoituri cu o suprafata cat de cat generoasa.

http://www.techeblog.com/index.php/tech-ga...d-air#more-9839

Procedeul exista si se foloseste de mai mult timp, insa are anumite limite. Indoitura trebuia sa aiba anumite dimensiuni minime. La o indoitura de 1 cm2, nici mama ventuzei nu va putea indrepta tabla, pentru ca rezistenta pe care tabla o opune este prea mare in raportul cu suprafata care trebuie aspirata.

Tot o modalitate neinvaziva e si combinatia incalzire + racire brusca cu CO2, dar din nou, metoda e eficienta pe indoituri cu o suprafata cat de cat generoasa.

http://www.techeblog.com/index.php/tech-ga...d-air#more-9839

262690[/snapback]

nu sint mari, ceva de genul o indoitura facuta de grindina, poate chiar mai mica

Pai asta-i problema, ca fiind prea mica suprafata indoita, e destul de greu de "tras" tabla... la noi nu am auzit pe nimeni sa utilizeze metoda.

Ce utilizeaza tinichigii nostri e sudat - indreptat - smirgheluit-chituit-vopsit :blink:

post-1921-1185274536_thumb.jpg

post-1921-1185274542_thumb.jpg

post-1921-1185274547_thumb.jpg

post-1921-1185274554_thumb.jpg

Pai asta-i problema, ca fiind prea mica suprafata indoita, e destul de greu de "tras" tabla... la noi nu am auzit pe nimeni sa utilizeze metoda.

Ce utilizeaza tinichigii nostri e sudat - indreptat - smirgheluit-chituit-vopsit  :blink:

262774[/snapback]

nu vreau sa vopsesc toata capota pt o indoitura mica.mai bine o las asa.

nu vreau sa vopsesc toata capota pt o indoitura mica.mai bine o las asa.

262857[/snapback]

da nu merita revopsit ....de curand am vazut vopsitorie in fabrica in germania ..cu 4 straturi de vopsea aplicate uniform ...si lac ..cristalizat la 250 grade ....Adica ceva ce nu vom face never la orice vopsitorie fie ea si reprezentanta :blink:

PS ...am gasit sprayul ala care e descris in prezentare ..l-am folosit si eu de cateva ori ca sa racesc ceva :)

Edited by myxage

• 4 weeks later...
am cateva indoituri f mici pe capota si o usa fara ca vopseaua sa fie sarita.totusi nu as vrea sa vopsesc intrega usa sau capota pt acele mici indoituri.am inteles ca un service in germania face aceasta operatie si anume aplica o ventuza pe locul unde e indoita tabla si prin presiune o readuce la normal fara a fi nevoie sa fie vopsita.ati auzit de asa ceva?

262683[/snapback]

Este asa ceva si in Timisoara, este un service care se ocupa cu asa ceva. Trebuie sa nu fie sarita vopseaua. E prin apropiere de Spitalul Judetean