Jump to content

Noul BMW Seria 5 - G60

edit

Recommended Posts

Posted (edited)
1 hour ago, mgi said:

Tot cel mai lent e 😄

E adevarat. Mi se pare infim totusi avantajul lui M5 fata de celelalte doua, avand in vedere ca e masina de generatie noua.

Tinand cont ca entrylevel-ul din noua generatie E53amg vine cu 612cp, f probabil E63 sa vina cu powertrainul de pe S63 e performance, de peste 800cp.

Urmatoarea generatie de RS f probabil va avea powetrainul de pe cayenne turbo e hybrid si intr-un final M5-ul asta poate sa ajunga cel mai mare fail dintre toate generatiile de M5.

Edited by edit
  • De acord! 1

da, da.

motorul termic are 585cp pe M5, alaturi de motorul electric. M5 competition din generatia anterioara avea 625cp. Parca aia era cea mai puternica varianta de 4.4L, deci mai exista o rezerva de 40cp.

Nu cred ca vor mai pune extra putere din motorul electric pt un eventual competition. Actuala putere a motorului electric este pe toate modele de BMW si e maximul care se gaseste in gama iar upgrade-ul actual de motor electric abia este venit.

victoria din linkul de acum cateva zile, desi victorie, este destul de gafaita in fata unor modele vechi, pe apus de viata.

Edited by edit

1 hour ago, Ciprian01 said:

Nu sunt modele vechi 🙂

Sunt motorizarile lor recente. Ii asteptam pe Mercedes si Audi sa vina cu ceva nou atunci, sa bata BMW 😄 

Nu chiar, mai exista un GT63 SE, nu cred ca are sanse noul M5 dar nici comparatia nu e buna, trebuie un E dar inca nu a aparut la Mercedes.

E klasse W213 si A6 C8 sunt colegii de generatie ai lui G30, la fel fiind si derivatele M, RS si AMG.

exista 1 -2 ani in care anumite modele noi se suprapun peste modele vechi ale competitiei.

cand E63AMG pe platforma noua de W214 va aparea pe piata (probabil anul asta), acea masina va fi concurentul actualului M5.

cred ca anul asta apare o noua generatie de A6, redenumita A7 iar derivatul RS care va aparea in 2026 va fi colegul de generatie a lui M5 din clipul de mai sus.

faptul ca astia de la carwow au facut un drag race cu masini random e ok, insa observatia mea ramane valabila, M5-ul este lent in raport cu niste masini din antichitate cu care a concurat, indiferent ca nu va place sau ca gasiti scuze.

Daca M5-ul era si el touring, cu cateva zeci de kg in plus, ma si indoiesc ca mai castiga acest drag.

nu e vorba ca tin cu vreun brand, dar trebuie si un echilibru aici pe forum, ca apoi nu mai vedem realitatea 🙂 

Edited by edit

pai nici nu e nevoie, GT43 si-o ia de nu se vede, mai ales ca e si porc greu pe langa tabla goala de 545e.

probabil au aceeasi greutate. plus ca ajuta faptul ca boostul motorului electric de la 545 este maxim inca din secunda zero, o masina cu motor exclusiv termic trebuind sa urce la turatie mare

Edited by edit

dar ala este entrylevel la 43amg. entrylevel la seria 5 inseamna pocnitori sub 200cp. deja la 394cp pt seria 5 inseamna o elita de maxim 1% din gama seria 5 care circula pe strazi.

spre exemplu, cel mai prost vandut panamera, este cel entry level, cu cel mai slab motor.

dar da, daca vrei, poti organiza un drag race care sa iti convina si sa iasa in favoarea ta 🙂

Exact!
Dar a mea nu a fost livrata in prelata neagra cu AMG pe ea si nu mi-au dat sampanie 🙂 

Revenind, chiar astept sa vad viitoare drag race-uri intre BMW si celelalte. Nu sunt fiert pe marca, am si zis ca la 40-45 ani ma vad in S Class daaar la acest moment, 50% din prieteni care aveau Audi (Alde A8L, SQ8 etc) si Mercedes (C63, G450) s-au mutat catre BMW din perspectiva motorizarii.

NIciunul dintre ei nu a luat renumitul 4.4 de pe M, ci 3.0 benzina + hybrid.

Edited by Ciprian01

Depinde de masini, n-as renunta totusi la SQ8 pentru un 3.0 :)) poate daca as vrea sa tina cu casa.

Chiar daca 545 este o masina extraordinara si cu performante foarte bune, M/AMG/RS sunt cu totul alte masini.

Apropo de masini noi, cica asa or fie la final de 2025 interioarele de bmw 😞 

image.thumb.png.60150fc1ba63f05d7c421c55f792a801.png

Edited by arnx

20 minutes ago, Ciprian01 said:

Eu cred ca o sa iau un F90 si o sa il tin fiindca nu se va devaloriza, e ultimul M veritabil.

Opiniile variaza.

Intr-una dintre acceptiuni, ultimul M5 veritabil a fost E39, iar ultimul M3 veritabil a fost E90/E92. Pentru ca "M veritabil" implica motor aspirat si cutie de viteze manuala.

Daca iei in considerare si faptul ca nici alte feature-uri precum drive-by-wire si obezitate nu se impaca cu ideea de "M veritabil", atunci trebuie sa mergi si mai mult inapoi, cam pe la E34 M5 si E36 M3.

1 hour ago, FiveThreeFive said:

Opiniile variaza.

Intr-una dintre acceptiuni, ultimul M5 veritabil a fost E39, iar ultimul M3 veritabil a fost E90/E92. Pentru ca "M veritabil" implica motor aspirat si cutie de viteze manuala.

Daca iei in considerare si faptul ca nici alte feature-uri precum drive-by-wire si obezitate nu se impaca cu ideea de "M veritabil", atunci trebuie sa mergi si mai mult inapoi, cam pe la E34 M5 si E36 M3.

Inteleg ca dupa aflarea specificatiilor actualei generatii de M5, toate preturile m5-urilor sh din generatia anterioara aflate la vanzare au crescut

8 minutes ago, edit said:

Inteleg ca dupa aflarea specificatiilor actualei generatii de M5, toate preturile m5-urilor sh din generatia anterioara aflate la vanzare au crescut

Exista si masini care, desi vechi, pentru unii oameni pot fi mai interesante decat un G90 de 2.5 tone. Pentru simplul fapt ca ofera o alta placere a condusului. Iata cateva exemple, de M-uri second-hand, in stare tehnica foarte buna. Nu-s foarte departe, ca pret, de un G90 nou.

https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=408457070

https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=408492763

https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=412283798