Jump to content
Hai si tu la Fantanita Haiducului (Bradu, judetul Sibiu) la intalnirea anuala BMW Club in perioada 16-18 Mai !!! ×

Noul BMW Seria 5 - G60

edit

Recommended Posts

Posted (edited)

Ai dreptate, a fost un sq7/8, V8 tdi 435cp,  imediat dupa lansarea modelului de baza Q7/8. Motorul asta a mai fost pus pe cayenne, panamera si bentayga.

De ce spui ca e dezastru?

Edited by edit

• 1 month later...
15 hours ago, cristi2k3 said:

Salutare!

Ati intampinat probleme cu aburitul faruruilor la Seria 5, G60? Ambele farurui sunt aburite in proportie de 100%.

Am si un Mercedes din 2023 si nu am avut niciodata problema asta si este putin ciudat,

Multumesc!

Eu unul nu am intampinat asemenea probleme.

1 hour ago, cristi2k3 said:

Salutare!

Ati intampinat probleme cu aburitul faruruilor la Seria 5, G60? Ambele farurui sunt aburite in proportie de 100%.

Am si un Mercedes din 2023 si nu am avut niciodata problema asta si este putin ciudat,

Multumesc!

🙂  la ce vreme a fost zilele astea prin Bucuresti orice e posibil .

• 2 weeks later...
17 hours ago, Gabi O said:

Momentan farurile nu au mai facut condens la G60 ul meu, am avut această problema cand a fost mai frig, in schimb persista picaturile de apa in ambele stopuri.

Ce motorizare ai pe G60?

• 2 weeks later...

Preparation for Driving Assistant Plus" (SA 9QV), "Active Guard Plus" (SA 5AQ) imi poate spune cineva ce contin aceste pachete? Mulțumesc!

8 hours ago, RedCap said:

Mai sunt doi posesori pe aici de așa ceva. 🙂 

Nu e vreo rachetă, in Germania am mers cu max 230, nu am avut curaj mai mult se balanganea rau, cred ca aveam vant din lateral. Dar la consum e super consuma o idee mai mult ca un 1.2 TSI de la Vag 😂

Edited by Gabi O

7 hours ago, Gabi O said:

Nu e vreo rachetă, in Germania am mers cu max 230, nu am avut curaj mai mult se balanganea rau, cred ca aveam vant din lateral. Dar la consum e super consuma o idee mai mult ca un 1.2 TSI de la Vag 😂

Ia mergi cu 1.2 TSI cu 170-180 daca nu se dezintegreaza si compara consumul cu al 520i-ului. 😄 

Apropo, uite mai jos un topic cu alt G60 520i de pe forum, am gresit, aveam impresia ca mai sunt inca doi, se pare ca mai sunt inca trei chiar. 🙂 

Eu am ales acest model pentru confort avand in vedere drumurile de la noi, e garda destul de inalta. E mașina de drum lung, nu mi se pare ca are treabă cu sportivitatea. Modelul colegului e M sport pro.

La 130 are 1900 rpm, la 170 are 2500 rpm.

Mi se pare penal ca sonorizarea de top de pe skoda rapid face Harman Kardon ul de pe noul seria 5. Si merge si 1.2 tsi 90 iepe cu 200 la 4700 rpm si consum de 12 😂

IMG-20250318-WA0001.jpg

Edited by Gabi O

sunt eficiente, da, insa doar daca stai concentrat la maxim pe parametrul asta poti obtine asemenea cifre. nu poti merge non stop cu 90kmh extraurban ca sa nu consumi iar in oras doar la anticiparea traficului si a semafoarelor.

cand aveam g30-ul, 520xd, mi-am pus ambitia intr-o dimineata. am plecat la 7.15 si am mers la modul nebunesc de atent, cu anticipare la maxim, ridicam de pe acceleratie si lasam masina sa se scurga pana la semafor daca vedeam ca e rosu si am reusit pana la munca sa scot 6.9% in bucuresti.

asta in conditiile in care am urcat si dealul pe langa palatul parlamentului pana la Marriott.

Edited by edit

Apai ce sa ii fac asa consuma ea putin. Am venit din Hamburg pana in Oradea cu 6.7% consum. Pe germania mers si cu 200 pe alocuri, in rest am respectat limitele de viteza. Cand e coloana infinitului si ajung 10 masini mai in fata nu mai depasesc, dar in general merg mai repede decat majoritatea participantilor in trafic.

Momentan locuiesc in Valcea, cu viteza medie sub 25 km/h scot numai urban undeva la 10%. Si sincer daca nu e bara la bara si in București tot atat scot. Am locuit in București o perioada si cu alta masina scoteam mai mic consumul ca în Sibiu.

Merg pe modul normal, nu eco. Uneori in sport.

Edited by Gabi O

7 minutes ago, edit said:

sunt eficiente, da, insa doar daca stai concentrat la maxim pe parametrul asta poti obtine asemenea cifre.

Nu ma concentrez la nimic, dar cred ca ajuta motorul electric foarte mult la plecarile de pe loc si in depasiri, posibil  sa se puna singura in neutru cand iei piciorul de pe accelerație. 

Au ajuns foarte eficiente si motoarele pe benzină, eu avand numai masini pe benzina.