Jump to content

530e plug in, mașina de cumpărat la 120.000 km? ?

M.Vlad

Recommended Posts

X3 30e mers pe autostrada 150-160 consuma 10-10.5. Avand in vedere diferenta aerodinamica poti lua in calcul ca la o viteza normala de 140kmh consumul la un 530e pe autostrada sa fie undeva in jur de 8-8,5. Dupa ce se termina bateria, cari dupa tine vreo 150-200kg in plus ( fata de un 530i ).

Sunt curios totusi dupa drum, sa revii cu informatii utile despre consum, poate vor fi folositoare si altor colegi 🙂 

46 de litri daca nu ma insel la modelul ala. Downside-ul e ca o sa faci 1-2 opriri in plus. Daca poti sa incarci bateria la hotel peste noapte fara sa-ti ia bani, sigur ca merita. Daca iti iau 1 euro/KWh, nu merita, te complici degeaba.

Vezi ca daca mergi cu cutia in sport mode o sa consume mai mult cam cu 1l/100 km, ca tine motorul mai turat si mai incarca si bateria. Cel mai eficient e sa-l tii in normal hybrid, si sa pui si destinatia in navigatie ca sa stie sa-si gestioneze bateria in functie de traseu.

La mine daca sar de 140 incepe sa sara si consumul destul de repede. Probabil asa ceva o sa observi si tu.

Edited by mgi

Am fost eu Timisoara-Paxos (Grecia),circa 2300km facuti in total si a consumat 10.2L/100km mers 130-150Km/h hardughia de x5.Pe insula am mers 50/50 electric/benzina si am incarcat-o o singura data acolo.530e ar trebui sa consume vreo 7-8L. 

18 minutes ago, mgi said:

La un X5 ala e consumul si la un diesel, cred.

La X5 30D (sunt contient de diferenta de putere), in conditiile descrise, consumul estimez ca ar fi in jur de 8L/100. Nu stiu cum se circula pe insulele grecesti si asta ar putea sa schimbe putin lucrurile. Un 40D, nu cred ca este departe de acest consum.

Nu e un versus, doar o observatie.

Eu am facut acum ceva vreme o tura in Grecia cu un Freelander 2 diesel, versiunea de 190cp, si consumul a fost undeva intre 10-11 l/100.  Daca un X5 cu motor mai mare si masina mai grea consuma mai putin, tot e ceva progres..

@mkdan2004

Inseamna ca mergi extrem de incet si notiunea de ' (ne)disciplinat' are variatii colosale de la un sofer la altul.

520xd g30, 4 insi in masina, cruise pe autostrada la 185kmh in bord (aprox 179 reali pt a nu pierde permisul) si mers tavalit pe unde nu era autostrada, bagaje, a luat in 2017 9.4% pana la Nadlac.

X5 30d in aceleasi conditii ia intre 13 si 15%.

10% mi se pare Miss Daisy

Edited by edit

Eu am fost Oradea - Grecia ( pe primul brat - zona Nea Poteidaia ), cu X3 G01 M40d, 2 adulti, 1 copil, ca romanii - masina plina, pana in Serbia la autostrada mers normal, +10/20kmh peste limite, pe autostrada 140-150kmh. ( Oradea - Arad - Timisoara - Serbia - Macedonia - Grecia )
La retur am venit ceva mai tare 150-160kmh, dar am venit pe Ungaria-Romania, si pe Ungaria si Romania am venit foarte tare, ca nu prea mai aveam rabdare... a fost si foarte gol.

Consum mediu pe toti cei 2000km - 7,5. 

• De acord! 1

In principiu daca cu accentul pe daca mergi constant 130-140 si 90-110 sa zicem pe DN-uri se pot scoate consumuri interesante si la benzinare ,altfel  in momentul in care incepi sa mergi "agresiv" reprize 100-180 sau 80-150 deja 6-8 % se transforma rapid in 10-12% .

• De acord! 1