Jump to content

DPF si norma de poluare EURO 4

Recommended Posts

@Romulus eu chiar incerc sa aflu raspunsul pentru subiectul din topic. Tinand cont ca alti colegi au inteles ideea, consider ca am exprimat-o suficient de clar. De asemenea, discutiile cu ceilalti colegi sunt la un nivel mai mult decat decent.

Nu l-am mai bagat in seama pe bimmer pe alte topicuri si am incetat sa ii mai raspund mesajelor din privat. Sigur, era mai intelept sa il las sa se certe singur si aici, nu am castigat nimic raspunzand in acelasi mod.

Ține cont cineva pe aici de exemplu de abordarea echilibrată a lui MGS in general și un comportament de bun simț pe forum in atâția ani, pe de o parte, iar pe de altă de faptul că bimer se ia în gură și are "probleme" pe extrem de multe topicuri,cu foarte multe persoane?

• Thanks 1
  • De acord! 1

28 minutes ago, Beam We said:

Ține cont cineva pe aici de exemplu de abordarea echilibrată a lui MGS in general și un comportament de bun simț pe forum in atâția ani, pe de o parte, iar pe de altă de faptul că bimer se ia în gură și are "probleme" pe extrem de multe topicuri,cu foarte multe persoane?

+1

• Thanks 1

Revenind la subiectul din topic, am gasit informatii aditionale aici: https://car-emissions.com/cars/model/Bmw/3+Series+E90 :

E90 320d non-DPF: PM - 0.016 g/km (16mg/km) 

E90 320d DPF : PM  - 0.001 g/km (1mg/km) - valoare pe care o am si in CoC al masinii mele.

In cazul de fata, DPF-ul aduce astfel o imbunatatire majora (de 16 ori) pentru aceste emisii, mai ales daca tinem cont ca limita PM pentru EURO4 e de 0.025 g/km (25mg/km).

Problema e ca mergand mai departe si verificand valorile pentru acelasi model (E90 320d manual), dar EURO 5 (163cp ED, 177cp, 184cp) si chiar si pentru F30 - toate cu DPF - acestea sunt la fel de proaste ca la un E90 320 non-DPF (subliniez ca discutam numai de valorile PM), lucru ce ma indigneaza. Ma astept totusi sa fie gresita unitatea de masura.

Are cineva un certificat de conformitate (CoC) pentru un 320d EURO5 sau EURO6? Nu conteaza daca e E90, F30 sau G20, sunt curios doar ce valori are.

Respect dreptul oricui de a protesta, pentru orice idee, indiferent cat de buna sau absurda, pana in momentul in care provoaca deranj altora. Eu as imprastia Surstromming de jur imprejurul locului unde ar sta si cred ca ar fi suficient. Ar fi si mai amuzant sa faci asta pe langa cei care se lipesc de asfalt .😁

Din ciclul amuzant: 

• Haha 1