Jump to content

Vibratii puternice cardan in sarcina

Fandli

Recommended Posts

Va salut, am ajuns la voi pentru a cere niste pareri referitoare la problema mea, poate a mai intalit cineva asa ceva. 

Eu am un e46 2.0 diesel 150cp, masina am cumparat-o in ianuarie din timisoara si avea o problema ca atunci cand acceleram puternic in treapta 3, avea un mic tremurat pe intreaga accelerare, initial am creztu ca este de la suportii de la cardan asa ca  l-am schimbat pe cel de catre spate, cel din fata fiind bun. Tremuratul nu a disparut, dar am continuat asa din lipsa de bani si timp pentru celalat, ei bine acum o saptamana mi s-a rupt de tot primul suport de la cardan (cel pe care nu l-am schimbat) si am mers asa cu el cateva zile pana am putut merge sa il schimb, dar in momentula accelerarii se auzea urat rau de tot de sub schimbator ca si cum ar fi batut cineva 2 ciocane acolo. 

Ei bine, l-am cumparat, l-am schimbat si cu ocazia asta am observat ca si flansa este rupta, asa ca am schimbat si flansa de la cardan. dupa ce le-am schimbat toate, am dat o tura cu masina si am observat ca in treapta 2, la o accelerare agrsiva se aude iar acea bataie puternica de la 2000rm pana la 4000 rm, dar si in dreapta 3 intre 1000rm si 2000rm,.

Am crezut ca este bucsa de la diferential ca si aceea era rupta, am schimbat-o si pe ea, dar problema persista in continuare.

Acum va cer din suflet sa ma ajutati, sa imi dati o parere despre problema, daca a mai patit cineva asa ceva sau nu, eu personal m-am gandit ca este stamb cardanul in cel mai rau caz. altfel nu imi pot explica ce ar putea fi.

Cumpara un cardan SH echilibrat, adica cu garantia ca daca nu se comporta cum trebuie sa il poti da inapoi. Si schimba din nou bucsele guibo, ca asa se numesc bucsile din capat. VEZI CA se pun DOAR pe o ANUME PARTE. Nu oricum. Sa ti le monteze DOAR mecanicul care zice ca stie cum se fixeaza pe masina.

Si schimba si suportul intermediar ce tine cardanul la mijloc.

Pune tot nou; doar cardanul SH garantat bun. Ca bani de unul nou.. mai bine vinzi masina.

Baga bine la cap ca un BMW costa sa il intretii. Si daca nu il exploatezi cu trebuie TE COSTA SI MAI MULT. Asa vechi cum e. Ca daca vrei si mai nou, pregateste buzunarele si mai bine. Nu iti zic cu invidie sau de sus, e realitate.

Bafta

Edited by bimmer90f30
  • Like 1