Jump to content

Schimbul de ulei pentru un 316d F30

Victor Andrei

Recommended Posts

Salutare tuturor.

Inca de la inceput doresc sa precizez faptul ca sunt nou pe formum si nu ma prea pricep la autovehicule. Asadar, va cer parerile si sfaturile cu privire in acest sens.
Astfel, mi-am achizitionat un BMW Seria 3 316d decembrie 2017, 2.0L, 110.000 Km cu garantie 2 ani de la reprezentanta din Germania.

La momentul la care am plecat cu masina din reprezentanta pe bordul acesteia scria foarte clar ca mai am 10.000km de parcurs sau pana la data de 05/2024 pana cand va fi necesar sa schimb uleiul.

Precizez ca am facut doar 5.000 km reali (in 3 luni de zile) iar cei 10.000 km aratati de catre calculatorul masinii au ajuns la 400 km. Prin urmare, mi-a aparut mesajul in bordul masinii ca trebuie sa schimb uleiul. De asemenea, mentionez faptul ca masina este folosita in Bucuresti in mare parte. 

Arat faptul ca masina acum are 116.000 km.

Intrebarea este in felul urmator, va fi nevoie sa fac revizia atat de repede si des? Pot fi alte cauze?

Va multumesc.

Bun venit pe forum!

In linkul de mai jos poti afla multe lucruri despre uleiurile folosite de BMW.

Daca masina are o garantie respecta garantia. Daca schimbul de ulei nu intra in garantie sau mai stiu eu ce alte fluide.. are masina ideal ar fo sa le schimbi cat mai curand camd esti proprietar. Am aceiasi masina de peste 12 ani si altele 2: una 2 ani si alta 6 ani.. la toate am schimbat fluidel de indata ce am intrat in posesia masinii. Nu cred o iota din ce imi spune vanzatorul... oricare ar fi el cand eu devin propietarul ca le-a schimbat sau nu, le pun eu ce trebuie dupa ce ma informez temeinic.

Si de atunci pana in prezent nu am nici un motiv sa renunt la vreuna din ele.

Desigur citind o sa afli ca, cel putin intervalul sanatos de schimb ulei motor e pe la 12-15 mii km.. hai 20 daca mergi multa afara din oras.

Edited by bimmer90f30

Masina isi ajusteaza automat intervalele, in functie de stilul de mers. Cum tu ai mers urban, unde si consumul de combustibil e mai mare, si-a ajustat estimarea in jos.

Masina din Germania vine cu intervale setate pe 30k km, care sunt realiste in regim de autostrada. In regim urban scade.

In Romania, recomandat ar fi undeva intre 10-15k km. Ar trebui sa urmaresti intervalul asta, nu neaparat ce spune masina.

Tu probabil ai de la ultima revizie 20k+ de km, ceea ce e mult. As zice ca trebuia sa ii faci schimbul cand ai ajuns cu ea in tara.

PS: daca mergi in Bucuresti cu ea tot timpul, o sa o omori. Dieselul nu prea e ce trebuie pentru traficul urban, cu atat mai putin din Bucuresti.

Edited by paul_e88

4 hours ago, Victor Andrei said:

Salutare tuturor.

Inca de la inceput doresc sa precizez faptul ca sunt nou pe formum si nu ma prea pricep la autovehicule. Asadar, va cer parerile si sfaturile cu privire in acest sens.
Astfel, mi-am achizitionat un BMW Seria 3 316d decembrie 2017, 2.0L, 110.000 Km cu garantie 2 ani de la reprezentanta din Germania.

La momentul la care am plecat cu masina din reprezentanta pe bordul acesteia scria foarte clar ca mai am 10.000km de parcurs sau pana la data de 05/2024 pana cand va fi necesar sa schimb uleiul.

Precizez ca am facut doar 5.000 km reali (in 3 luni de zile) iar cei 10.000 km aratati de catre calculatorul masinii au ajuns la 400 km. Prin urmare, mi-a aparut mesajul in bordul masinii ca trebuie sa schimb uleiul. De asemenea, mentionez faptul ca masina este folosita in Bucuresti in mare parte. 

Arat faptul ca masina acum are 116.000 km.

Intrebarea este in felul urmator, va fi nevoie sa fac revizia atat de repede si des? Pot fi alte cauze?

Va multumesc.

Reseteaza oil service,urmat de resetare vehicle check[ atentie,nu vehicle inspection]

https://www.newtis.info/tisv2/a/en/f20-120d-sha_201512/repair-manuals/00-maintenance-general-note/00-00-maintenance/HMdwjsnF

Lasa intervalele dev revizii ce i-ti apar in bord si schimba uleiul si filtrele la 10-12k sum spune colegul sskkaa, 30k cum sunt setate acum intervalele este enorm de mult .

Daca ai garantie poti schimba la 10-15k uleiul si filtrele (aceleasi marci de filtre ca cele puse de reprezentanta) la un service multimarca sau singur acasa ca nu e mare lucru fara sa reseteziintervalele de service si la 30k la reprezentanta. Nu isi va da nimeni seama si nu vei pierde garantia.

Mie la ultima revizie la BMW, cu resetare de interval service, mi-a aparut din start maxim 24.000km pana la urmatoare revizie.

Eu fac reviziile oricum la 10k km, una la BMW, una intermediara. La toate schimb ulei si toate filtrele.

Avand in vedere intervalele mari de service de afara, o masina de 150k km, are 5 revizii doar...

• 4 weeks later...