Jump to content

Trepidație schimbător la relantiv BMW F10

Recommended Posts

Salut.

vă scriu în legătură cu o problemă, zic eu.. deși am auzit multe păreri și pe youtube și pe care am mai întrebat, ca ar fi normală treaba cu schimbătorul care “tremură”.

La fel de multe păreri am auzit despre ce ar trebui schimbat ca să nu mai facă așa… uleiul, ceva suporți cutie, motor, nu știu ce șurub prin cutie.. chiar volanta..

Am avut și până acum acest tremurat, dacă stau să mă gândesc bine, de când am luat mașina acum mulți ani de zile (este vorba de un BMW F10, 520d xDrive) dar parcă în ultima vreme a devenit enervant și chiar parcă se aude prea tare..

Deci întrebarea este, are cineva idee cu adevărat ce ar trebui schimbat? Nu de alta dar să schimb piese ca orbul și să nu fie alea.. e aiurea.

Mulțumesc frumos!

Da, spre norrocul situatiei tale se incepe cu, ce este mai ieftin de schimbat. Adica schimba toata timoneria.

(Uleiul din cutie se schimba preventiv fie vorba intre noi nu camd nu mai poti face nimic)

Pe de alta parte asa cum la anumite modele ceva se strica dupa un timp se poate destul de bine sa se mai uzeze si evident strice si altceva daca este EXPLOATATA (adica abuzata) masina prea mult in sensul comportamentului fata de ea; im cunostinta de cauza sau nu..

Asa ca incepe cu, ce e mai ieftin ca ai totusi bmw... si el se strica..

Edited by bimmer90f30

1 hour ago, bimmer90f30 said:

Da, spre norrocul situatiei tale se incepe cu, ce este mai ieftin de schimbat. Adica schimba toata timoneria.

(Uleiul din cutie se schimba preventiv fie vorba intre noi nu camd nu mai poti face nimic)

Pe de alta parte asa cum la anumite modele ceva se strica dupa un timp se poate destul de bine sa se mai uzeze si evident strice si altceva daca este EXPLOATATA (adica abuzata) masina prea mult in sensul comportamentului fata de ea; im cunostinta de cauza sau nu..

Asa ca incepe cu, ce e mai ieftin ca ai totusi bmw... si el se strica..

Acum întreb ca un nepriceput.. știam ca doar la mașinile automate trebuie schimbat uleiul in cutie. Deci trebuie sa schimb și la mine la manuală?

2 hours ago, Liviu Filip said:

Acum întreb ca un nepriceput.. știam ca doar la mașinile automate trebuie schimbat uleiul in cutie. Deci trebuie sa schimb și la mine la manuală?

De la 200-250k ar cam trebui.

A mea are peste 490k km cu doar doua schimburi de ulei. Nimic schimbat in ea, nu agata nimic.. /nici nu prea se desfac pentru reparatii..

Edited by bimmer90f30
  • Thanks 1