Jump to content

Recommended Posts

:))) Ai dreptate. O iau cam “personal” pt ca m-am chinuit cu un prieten cu all season-uri sa-l scot din sant in Bulgaria la Borovets. Si mai stiu si alti patiti…
Daca isi lua vreun roadster, coupe, masina de weekend, doar pe oras, mai intelegeam all season. Dar cand iti iei break, masina de familie, banuiesc ca mai pleci la drumuri unde nu stii ce conditii gasesti. Din cauza asta nu recomand all season. 

5 hours ago, Romulus said:

Am mai multe optiuni...

1. Iau pneuri de iarna pe 18" pentru jantele astea si folosesc si vara aceleasi jante, si cand se termina, iau set complet de vara pe 19" si las jantele actuale pentru iarna.
  2. iau set complet de roti de iarna pe 17" si raman asa.
  3. caut alte jante SH.

Voi ce ati alege?

Eu as pastra jantele astea pentru iarna si as lua un set de roti de 19" pentru vara.

17" sunt prea mici pentru un seria 5, iar rotile de 19 nu afecteaza aproape deloc comfortul masinii.

• Thanks 1

@raduron10 fie merg asa, probabil iau doar anvelope de iarna pe jantele astea si mai decid dupa vara urmatoare... ies si mai ieftin pe moment.

Acum ce anvelope sa iau. Run-flat sau nu? Asta o decid in functie de ce este pe masina... Daca nu sunt run-flat ma bucur ca am ocazia sa incerc si fara...

Dar XL? E nevoie? 100V pentru iarna este suficient?

Cu steluta sau fara? Se supara garantia daca iau fara steluta?

Nu ai xdrive, nu vad cu ce sa incurce ca ar fi fara steluta, clar XL sau runflat, e decizia ta.Eu am runflat de vara si nonrunflat de iarna, iarna le umflu mai tare ca nu imi place cum sta pe curbe fata de runflat , acum daca ar fi, as lua runflat si de iarna. V este ok daca nu depasesti 240.

15 hours ago, Romulus said:

@raduron10 fie merg asa, probabil iau doar anvelope de iarna pe jantele astea si mai decid dupa vara urmatoare... ies si mai ieftin pe moment.

Acum ce anvelope sa iau. Run-flat sau nu? Asta o decid in functie de ce este pe masina... Daca nu sunt run-flat ma bucur ca am ocazia sa incerc si fara...

Dar XL? E nevoie? 100V pentru iarna este suficient?

Cu steluta sau fara? Se supara garantia daca iau fara steluta?

Eu tocmai ce mi-am luat gumele de iarna pe 21 non runflat continental WinterContact TS 860 S.Ca si idee de vara pe 22 nici nu exista runflat.Legat de garantie nu stiu ce sa zic dar probabil daca ai vreo problema la xdrive pot sa comenteze.Exista anvelope si fara runflat cu steluta dar trebuie sa cauti.

• Like 1
  • De acord! 1

Asa cred si eu, daca problemele sunt legate cumva de Xdrive - ar putea comenta, altfel nu. Eu pe F15 am avut non-runflat de iarna, fara steluta si am avut probleme cu coloana de directie care a fost schimbata pe garantie fara nici o obiectie. Pe G05 am run-flat de iarna dar fara steluta.

• Like 1

Am avut pe F11 anvelope de vara si de iarna Non RFT, masina era barca, se simtea ruliul in curbe foarte rau.

Acum am montat iarna si vara RFT, masina este mult mai stabila in curbe iar cutia de transfer(asta ca am xdrive) nu face urat in curbe periculoase luate mai agresiv sau serpentine.

Si pe langa asta am montat anvelope RFT pt confortul psihic, ce fac daca sunt cu copii in masina si fac pana cine stie pe unde? astept platforma? ma apuc sa dau telefoane sa ma preia cineva? daca sunt intr-o zona fara semnal la tel, merg pe janta pana prind semnal ? etc.

Poate sunt eu paranoia, lucrand intr-un service, lunar vin masinii pe platforma pt o pana si asta m-a facut sa renunt la anvelopele normale.

• Like 1
  • Thanks 1
  • De acord! 1