Jump to content

Recommended Posts

Felicitari pentru masina! Sa te bucuri de ea!

Am condus recent un G30 LCI ca al tau dar sedan, fara RFT, cu jante pe 18 parca era, am simtit imediat ca parca "pluteste" fata de cum am eu pe 19 RFT non LCI dar o simteam si mai barca cumva. 

• De acord! 1

@arnx 530e alb care l-am condus, statea incredibil de bine. dar ala avea RSC si jante pe 19 si pachetul sport plus. o sa aflu in curand cum e touring cu plus suspensie adaptiva si perna de aer pe spate dar jante 18 si non-RSC.

Dar sincer, nu mai sunt in vremurile in care m-ar deranja ceva care sa fie putin mai comfortabil... Probabil trec anii...

Daca iti spun ca prima cerinta la masina mea e sa fie liniste in habitaclu la viteza la 140 km/h? Sa nu aud vantul, motorul si rotile... sau ma rog, cat mai putin?

@mgi e una din marcile pentru care nu am nici un respect. vroiam sa spun un BMW putin mai comfortabil.

Pentru mine, multe marci... daca sunt apropiate de pret de BMW, nu exista. Defect profesional. Dar acum sincer, cum ar fi sa-mi cumpar un Mercedes? Sau un Audi? Sau un Lexus...? 

Mi-am autoimpus ca indiferent ce... va fi doar BMW, sau daca raman fara fonduri suficiente, ceva ce sa fie mult sub preturile BMW.

😇

13 hours ago, Romulus said:

Daca iti spun ca prima cerinta la masina mea e sa fie liniste in habitaclu la viteza la 140 km/h? Sa nu aud vantul, motorul si rotile... sau ma rog, cat mai putin?

Agree! La fel si aici. Vechea masina am insonorizat-o de noua full in 3-4 straturi STP, plafon, usi, podea etc. Vezi Acoustic Essence pe FB, intre timp s-a mutat baiatul in B, nu fac reclama 🙂 dar am fost super impresionat si de lucrare, calitate si rezultat. Cand intra cineva in octavia mea de pe alta octavia zicea dar de ce e asa liniste, nu se auzea motor nimic, decat dupa 4k turatii.

Edited by CosminEU

20 hours ago, Romulus said:

Q6gj06B.jpg

Daca vei gasi intr-o buna zi timp si chef, ar fi interesant sa scrii un (fie el si scurt) review despre experienta cu aceasta masina. Cu plusuri si minusuri. O consider cea mai deosebita din "cartea" - deocamdata nescrisa - 20 de ani cu BMW.... A fost ultimul model BMW dotat cu un motor V8, non-M, cu aspiratie naturala si injectie indirecta. Si a marcat sfarsitul unei ere cu care, cvasi-sigur, nu ne vom mai intalni niciodata.

• De acord! 4

1 hour ago, FiveThreeFive said:

Daca vei gasi intr-o buna zi timp si chef, ar fi interesant sa scrii un (fie el si scurt) review despre experienta cu aceasta masina. Cu plusuri si minusuri. O consider cea mai deosebita din "cartea" - deocamdata nescrisa - 20 de ani cu BMW.... A fost ultimul model BMW dotat cu un motor V8, non-M, cu aspiratie naturala si injectie indirecta. Si a marcat sfarsitul unei ere cu care, cvasi-sigur, nu ne vom mai intalni niciodata.

E unul din putinele lucruri pe care le regret din viata mea. Motorul ala era dement. Era undeva in Germania ultima oara cand am auzit de ea.

3 hours ago, Romulus said:

Intrebarea mea era strict relativ la mesajele din bord. Pe ecranul central, e clar ca poti schimba limba. Nu mai stiam daca si pe bord se afiseaza acelasi lucru... 

Navi seteaza tot, respectiv ceasurile. la mgu, ai si limba romana(eu nu suport nici un device in romana, dar ca idee) . . 

• De acord! 2

19 minutes ago, Romulus said:

@redog4dy inseamna ca esti IT-ist.

nu, dar nu-mi place .. cand vad telefon/altceva in romana .. 😡 acum sincer, ce e drept la masina arata frumos in romana , dar chiar nu :)) parca gasesc mai repede meniul .. 

LE: aveti idee daca mergi cu navigatia si e selectata limba romana, indicatiile(audio) de pe harta/navigatie le zice in romana? m-ati facut curios acum ... 🤔

btw, daca aud waze.. vireaza la dreapta.. 🫠

Edited by redog4dy
  • De acord! 1
  • Haha 2

On 10/10/2023 at 3:12 AM, Romulus said:

image.jpeg

side-straightened-privacy.jpg

side-02.jpg

Revenind la discutia de acolo pare sa fie etrierul de pe fata. E destul de mare diferenta intre etrierul de pe PHEV-ul meu si cel de pe al tau. Nu am acum o poza dar iau una de pe net:

image.png.be6986d6d294313cda9cebca08e4c32d.png

Eu spre exemplu nu imi pot pune jante de 17, 18 sunt cele mai mici.

Oricum super frumoasa masina, sunt curios cum e phev-ul de la bmw vs audi.

Etrierul sau marimea discului, nu influenteaza distanta de franare. Doar obosirea franelor... Daca poate bloca roata pentru ABS, forta etrierului este mult peste ce e nevoie. Restul tine de greutate si de pneuri.

Posibil sa fie prea mici, dar eu nu am simtit in test-drive cu 530e pana la Viena.

Cea alba avea pachetul M extins sau cum se numeste... Care aducea frane colorate (si probabil mai mari), grila fata neagra, si nu mai stiu daca altceva...

A mea are pachetul M normal.

image.pngAsta e Pro.

image.png

Asta e cel normal. Pro se adauga peste.

Si aparent franele sport NU sunt incluse in nici unul din pachete.

image.png

Alea sunt 2NH, alt pachet.

Ma rog, posibil in romania sa fi fost diferit. 530e alb era de Romania. 530e sophisto e de Germania. Catalogul din care ma inspir este de germania.

image.pngEste inclus in PRO. Nu stiu totusi daca sunt mai mari. Nu scrie.

In datele tehnice oficiale, gasesc doar asta:

image.png

Iar fotografiile din catalog sunt astea:

image.png

Sincer? Eu nu as fi adaugat optiunea asta. Am trecut de varsta cand vreau sa atrag atentia prin culoarea etrierilor sau embleme... Mai ales ca masina nu e destinata sa ajunga niciodata pe circuit.

Arata bine, nu spun nu, dar e prea saritor in ochi ca sa dau banii pe asa ceva. Ba chiar as fi dat banii astia sa nu cumva sa fie.