Jump to content

Sistem Audio E9X

Recommended Posts

salutare tuturor, vin cu o mica intrebare. care este diferenta intre sistemul audio Harman Kardon si sistemul Audio Logic 7 ? Am tot cautat pe internet, iar multi spun ca Logic 7 este de fapt tot Harman Kardon , dar nu inteleg logica,  de ce s-ar pune 2 sisteme identice dar cu nume diferit? In plus, ce parere aveti despre sistemul Hi-FI? Hi-FI este standard sau exista ceva si mai ''nasol'' ?

Just now, leonardcrt said:

E92/E93 2007-2010 in special , nu stiu daca conteaza motorizarea dar N47/M57E92/E93 2007-2010 in special , nu stiu daca conteaza motorizarea dar N47/M57

Nu am studiat niciodata brosurile de seria 3, dar aproape bag mana in foc ca sunt similare cu ce am scris mai sus la seria 5.

Respectiv E9x Logic 7, si apoi pe F30 a aparut Harman Kardon si Bang and Olufsen iar pe G20 Harman Kardon si Bowers and Wilkins. Poate cineva sa confirme?

2 minutes ago, Romulus said:

Despre ce anume masina vorbesti? Ca exista asa multe pe fiecare serie...

Logic 7 pe seria 5 a fost pe E60. Pe F10 a aparut Harman Kardon si Bang and Olufsen iar pe G30 Harman Kardon si Bowers and Wilkins.

Imi cer scuze. Acum am inteles ce spui prin E9x...

nu e problema, sunt foarte derutat , pentru ca am verificat foarte multe E92-uri pe mdecoder iar la partea audio gaseam ceva de genul :  Harman Kardon ( ok , e bun , din cate am inteles ) , la altul scria : Logic 7 ( ok , bun si asta ) , la altul scria Harman Kardon Logic 7 ( wtf? ) , la altul Hi-Fi Logic 7 ( la fel , wtf? )

1 minute ago, Romulus said:

Eu personal am avut Logic 7 pe E60 si E64. Iar pe toate F10 doar HiFi si Logic 7 nu mai exista intre optionale.

uite, pe mdecoder la un E92 . apare harman kardon , altele au logic 7 . pe forumuri scrie ca logic 7 = harman kardon , de ce s-ar fi pus 2 sisteme audio identice cu nume diferite?

dssddasd.png

1 minute ago, leonardcrt said:

nu e problema, sunt foarte derutat , pentru ca am verificat foarte multe E92-uri pe mdecoder iar la partea audio gaseam ceva de genul :  Harman Kardon ( ok , e bun , din cate am inteles ) , la altul scria : Logic 7 ( ok , bun si asta ) , la altul scria Harman Kardon Logic 7 ( wtf? ) , la altul Hi-Fi Logic 7 ( la fel , wtf? )

Nu te lua dupa tampenile alea, mai ales ca sunt de la americani majoritatea.

Downloadbereich - BMW 3er (E90, E91, E92, E93) (2005-2013) - Archiv mit Auto-Preislisten zum kostenlosten Download

Vezi aici arhiva de seria 3, brosurile cu optionalele de la respectivele masini.

Downloadeaza PDF-ul si vezi ce scrie in brosura originala la acea vreme. Mai mult de atat de clar nu iti va spune nimeni.

uite, pe mdecoder la un E92 . apare harman kardon , altele au logic 7 . pe forumuri scrie ca logic 7 = harman kardon , de ce s-ar fi pus 2 sisteme audio identice cu nume diferite?

La mdecoder te uiti DOAR la codul optiunii. Descrierea din brosurile de mai sus. Dai search in PDF pentru acea brosura.

Foloseste google translate pentru mai multe...

Nu te lua dupa tampenile alea, mai ales ca sunt de la americani majoritatea.

Downloadbereich - BMW 3er (E90, E91, E92, E93) (2005-2013) - Archiv mit Auto-Preislisten zum kostenlosten Download

Vezi aici arhiva de seria 3, brosurile cu optionalele de la respectivele masini.

Downloadeaza PDF-ul si vezi ce scrie in brosura originala la acea vreme. Mai mult de atat de clar nu iti va spune nimeni.

multumesc frumos :d . ca idee, e ce trebuie Logic 7 ?

Pe vremea aia, era demential. Pe E64 Logic 7 rasuna cartierul daca dadeai tare, cu un bas sub fund de iti tremurau bijuteriile. Da.

Nu m-am jucat inca cu unul mai premium pe cele mai noi, decat in fuga. Astept acum o masina cu Harman Kardon.

Uite, pe E90 nu apare nici un nume de companie. Doar logic 7, un sistem surround.

image.png

Pe vremea aia, era demential. Pe E64 Logic 7 rasuna cartierul daca dadeai tare, cu un bas sub fund de iti tremurau bijuteriile. Da.

Nu m-am jucat inca cu unul mai premium pe cele mai noi, decat in fuga. Astept acum o masina cu Harman Kardon.

Uite, pe E90 nu apare nici un nume de companie. Doar logic 7, un sistem surround.

image.png

Da , fix la asta ma uitam si eu .. Deci sa inteleg, ca pe E9X sistemul audio Individual este ''spuma '' 

Un an mai tarziu pe F30 apar doar doua. Dispare Logic 7

image.png

Americanii in mdecoder sunt mai grei de cap. Probabil dealerii explicau ca logic 7 si harman kardon e fix la fel. Adica premium. Nu e adevarat.

Da , fix la asta ma uitam si eu .. Deci sa inteleg, ca pe E9X sistemul audio Individual este ''spuma '' 

Da. are doar ceva in plus fata de logic 7. Nu mai stiu exact ce, dar dupa pret, ceva minor.

La G30, e 500, 1200, 5000 pretul. Deci harman kardon e pentru saraci si bowers and wilkins pentru bogatani.

Regula de baza? Nu lua standard! HiFi e ok. Daca vrei ceva mai bun, ia a 2-a optiune de jos in sus. 

2 minutes ago, Romulus said:

Nu mai stiu exact ce, dar dupa pret, ceva minor

Putere totala mai mare(amplif + difuzoare), difuzoare cu membrana din fibra, etc...doar ca personal prefer logic7 la seria e, suna mai placut

7 minutes ago, Romulus said:

pe E90 nu apare nici un nume de companie

tot Harman Becker il face

• Thanks 1

7 minutes ago, Romulus said:

Regual debaza? Nu lua standard! HiFi e ok. Daca vrei ceva mai bun, ia a 2-a optiune de jos in sus. 

Da, oricum am aflat fix ce trebuia, multumesc frumos cu acele liste . Treaba e in felul urmator .. E92 2007-2010 ( varianta NFL vine cu Standard, Hi-FI , Hi-FI Logic 7 si BMW Individual , iar cand a aparut varianta Facelift pur si simplu s-a scos Logic 7 si s-a adaugat Harman Kardon in locul lui 

nfl.png

Edited by leonardcrt
greseala

Logic 7 = Harman Kardon.

Logic 7 e doar un algoritm de surround care a fost folosit de H/K, sistemul fizic e acelasi, respectiv Harman Kardon.

Pentru initiator, daca te multumeste Logic 7 scapi usor. Daca esti pretentios cu sunetul, mai bine iei Hi-Fi si upgradezi pe parcurs, e mai usor de modificat.

LE: sistemul Individual de pe E90 e complet alta poveste fata de H/K.

Edited by paul_e88
  • Thanks 2
  • Sad 1

7 minutes ago, Itarachiu said:

Am avut ocazia de a merge cu un e60 odata si dupa spusele proprietarului avea logic 7, in viata mea nu am auzit ceva mai rafinat in vreo masina. Bass clar si tare fara sa ti zdrangane masina ca la tub de bass.

mers mult de parere, chiar ma ajuta 🙂

6 hours ago, leonardcrt said:

Am tot cautat pe internet, iar multi spun ca Logic 7 este de fapt tot Harman Kardon

In sine e o mare diferenta.

Daca/cand spui Logic 7 spui surround sound in intelesul dat/implementat de BMW. Deci de ideea de Logic 7 nu te atingi decat cu un sistem asemanator, adica surround..

Acum faptul ca HK fac ei sau altii si Logic 7 pentru bmw asta e altceva. Si trebuie sa te intorci la ideea de mai sus. 

HK e doar un sistem per se care este placut auditiv al multora.. care nu vor sau nu isi permit, sau nu apreciaza (neinvestind) Logic 7.

Ai inteles?

Daca nu, poate expica mai bine astia:

https://www.e90post.com/forums/showthread.php?t=17576#:~:text=The newer standard system is,to the standard set up.&text=Posted by E90Fleet-,HK isnt the sole supplier for the speakers%2C even for,just sole for the amp.

Edited by bimmer90f30