Jump to content

Ce asigurator ati alege pentru Casco?

Romulus

Ce asigurator ati alege?  

38 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

4 hours ago, camdigital said:

Omniasig, o bataie de joc pe banii soferilor. Am avut recent parte de o experienta care m-a facut sa inteleg clar de ce atat de multi soferi se plang de aceasta companie. Eram in trafic, circuland regulamentar, cand un alt sofer neatent a intrat usor in masina mea. Impactul a fost minor, dar a cauzat cateva zgarieturi si indoiri care necesitau reparatii. Am tras pe dreapta si am completat amiabila. Soferul vinovat are polita RCA la dubiosii Omniasig. Documentele au fost completate corect, semnate de ambele parti, iar soferul vinovat si-a recunoscut greseala. Totul a parut in regula, fara nicio complicatie la prima vedere.

Dupa ce am depus mers la constatare, s-au depus documentele la Omniasig, am fost asigurat ca dosarul este complet si ca nu ar trebui sa fie nicio problema cu aprobarea despagubirii. Agentul care a facut constatarea a verificat masina, a facut fotografii si mi-a spus ca totul este in regula. Mi-au spus sa astept un raspuns in cateva zile, sau cam asa ceva. A trecut o luna fara niciun semn de la ei. Am incercat sa sun, iar la call center mi-au spus ca dosarul este "in analiza" si ca va mai dura putin. Timpul a trecut, iar zilele s-au transformat in saptamani. De fiecare data cand sunam la call center, primeam acelasi raspuns vag: Este in analiza, nu stim, reveniti mai tarziu. 

Dupa o luna intreaga de asteptare, am primit in sfarsit un raspuns. Cererea mea de despagubire a fost respinsa. Motivul respingerii era atat de absurd incat nici nu avea sens. In loc sa ofere explicatii clare, au invocat niste linii de lege confuze care nu stateau in picioare. Se vedea clar ca scopul lor era sa gaseasca orice pretext pentru a nu plati.

Aceasta experienta mi-a lasat un gust amar. Dupa niste Google, am gasit ca nu eram singurul in aceasta situatie. Multi alti clienti Omniasig s-au plans de aceleasi practici: dosare respinse fara motiv, amânari nejustificate si un dispret total fata de oameni. Zvonurile spun ca firma are probleme financiare serioase si ca refuzul de a plati despagubirile este o strategie pentru a ramane pe linia de plutire.

Omniasig este o companie austriaca, iar atitudinea lor arata clar cat de mult dispretuiesc piata din Romania. Se bazeaza pe faptul ca oamenii nu isi vor cere drepturile sau ca nu vor merge mai departe cu reclamatii. Este evident ca ei nu respecta clientii si nici angajamentele pe care si le asuma prin contractele de asigurare. Daca aveti nevoie de o asigurare, evitati RCA Omniasig cu orice pret. Sunt o firma care isi bate joc de clienti. Sau, ca sa fiu mai finut, isi alege clientii carora le accepta dosarele. 

Nasoala experienta, mor pe firmele astea care își bat joc de clienți.

Eu as face reclamatie la ASF, ai pe site-ul de mai jos in header numere de telefon de asistenta și în footer la Utile ai Depunere petiție online sau Sal Fin Solutionare litigii, nu stiu care ar fi mai potrivita.

https://asfromania.ro/ro/a/1660/q%26a-asigurari

Si după ce depui reclamatia, sau inainte, cum preferi, informează si Omniasig ca ai înregistrat litigiu la ASF, eu zic ca nu au cum sa nu ia amenda pentru scamatoria asta, poate le vine mintea la cap și aproba dosarul.

Edited by goangaus
  • De acord! 1