Jump to content

Alegere FRANE ( discuri si placute )

Alex313

Recommended Posts

Acum cativa ani am avut si eu un e90 lci 316d. Asa drag imi era ca am avut eu ambitia sa ii schimb discurile cu altele noi. Nu mai stiu ce marca au fost, dar nu au fost originale. Desi am respectat indrumarile mecanicului de a nu le abuza in primii nu mai stiu cati km, cand am iesit pe autobahn mi s-au ovalizat. Cum, nu pot sa imi dau seama. Era un amarat de 316d. Mergeam cu 160 maxim ca nu aveam nimic de demonstrat. Cert e ca le simteam in volan cand franam usor la vitezele alea.

Pe e92 am pus originale. Culmea e ca pe masina asta am avut ceva probleme cu etrierii spate la scurt timp dupa ce am pus discuri, originale de data asta. S-a blocat pe spate dreapta si mi-a inrosit discul. Totusi, nu s-a ovalizat si nu vibreaza la franare.

Nu stiu ce concluzie sa trag decat ca astea OEM sunt mai ok din experienta mea.

Cred ca la placute poti sa pui ce iti place, dar la discuri nu as facea neaparat economie, mai ales daca ai de gand sa soliciti franele.

• Thanks 1

9 hours ago, six in line said:

Salut, a montat cineva discuri si placute ATE sau TExtar pe spate la BMW F30/F31 2.0d 163 cp? Ceva probleme cu ele? Pana acum am pus doar originale pe fata si pe spate TRW. Stiu ca pe fata trebuiesc puse doar originale altfel se ovalizeaza. Pe spate ce branduri ati incercat de care sunteti multumiti?

Pe spate si eu sunt de parere ca poti sa pui si altceva in loc de OE. Pe siteurile de piese vad ca de la acelasi producator ai in general doua variante de pret, pretul mai mare fiind pentru discul ce are in compozitia materialului din care e facut un continut ridicat de carbon. Asa ca atunci cand va fi momentul cred ca dupa asta am sa ma ghidez, asa la o prima vedere am vazut ca preturi bune ai la Bosch si Delphi. Placute de frana as alege TRW. Am avut Textar si mi se pare ca inegreau jantele foarte repede. Acum am pus TRW la ultimul schimb si pare ca e mai bine, franarea fiind la fel de buna.

• Thanks 1