Jump to content

Cu steluta sau fara steluta, asta e intrebarea!

Romulus

Recommended Posts

Problema e ca diferentele apar doar pe circuit si sa fim sinceri cine exploateaza masina in regim race?Eu de iarna am luat astea fara steluta dar apar ca agreate de bmw...si alte marci.De fapt scrie ca:

Echipare de fabrică

AUDI

BMW

MASERATI

MERCEDES-BENZ

MINI

PORSCHE

TESLA

https://www.continental-tires.com/ro/ro/b2c/car/tires/wintercontact-ts-860-s/

exista si configurator in functie de marca si model auto,eu am trecut x5 g05 4.0i ca vad ca 45e nu au in configurator.

https://www.continental-tires.com/ro/ro/b2c/car/search-results/?searchMode=sbv&vendor=BMW&model=X5 xDrive40i&year=2018 - &version=3.0 L 340&frontSizeDesignation=275%2F40 R 21&rearSizeDesignation=315%2F35 R 21&frontLoadSpeedIndex=107Y&rearLoadSpeedIndex=111Y

Edited by tzucul
  • Like 2

47 minutes ago, tzucul said:

diferentele apar doar pe circuit si sa fim sinceri cine exploateaza masina in regim race

Asta am vrut sa zic si eu.

Subscriu.

Acest gen de review-uri si dovezi sunt pentru cei care cauta si folosesc performanta pe circuit. 

Dupa mine Michelin face mai mult decat pneuri sigure. O spun pentru ca numai eu stiu cu, ce "guma" lovita pe lateral... am mers destul si nu am avut nici o problema. Dar asta NU TREBUIE experimentat! 

Cu sau fara stea (daca nu le folositi in extrem..), cumparati nou, schimbati la timp cauciucul uzat si luati marca cu reputatie solida; viata vostra, siguranta, e mai pretioasa decat costul unor cauciucuri!

La porsche stiu ca in anumite tari asigurarea se uita daca ai avut steluta pe cauciucuri cand ai facut accidentul iar Porsche poate sa invalideze reparatii...

Cam trebuie privit prin >>ochelarii<< fabricantului masinii nu prin cei ai celor care fac pneuri..

Edited by bimmer90f30

Eu doar steluta iau.

Am avut Pirelli Cinturato P7, cu astea a venit masina, silentioase, handling bun, super aderenta pe ud..

Am luat jante M Sport si au venit cu Goodyear F1 Assymetric 3, inca le am pe masina, sunt dea dreptul horror, silentioase sunt, dar pierd aderenta imediat, scartaie la orice curba luata in viteza iar pe umed, la fiecare mica ploicica, zici ca sunt cu M5 pe puntea spate. Nu recomand nimanui!

Bridgestone nu as lua fiindca am avut pe vechea masina si se mananca intr-un an.

La anul, Pirelli P Zero clar!

Edited by Ciprian01

Cred ca am mai scris experienta mea legata de anvelope cu steluta si anvelope fara.

Masina in cauza F11, am avut anvelope de vara bune, nu mai stiu exact Conti NON RFT sau Nokian NON RFT, la o franare am avut impresia ca masina a franat mai mult decat eram eu invatat lucru care m-a speriat rau, asa ca am schimbat anvelopele si am achizitionat Michelin primacy cu AO(audi).

Am facut o calatorie mai lunga cu aceste anvelope pe un drum drept, însa cand am ajuns la viraje stranse si am accelerat ușor (nu prea mult, doar cât să nu pierd controlul mașinii), cutia de transfer a inceput sa smuceasca foarte rau lucru care m-a panicat iar, am schimbat anvelopele cu unele RFT si *, de atunci masina se comporta exemplar, cutia de transfer nu mai are nici o smucitura.

Poate este doar o senzatie subiectiva din partea mea, dar pe viraje simt cum puterea se transfera eficient între roti fara nici o smucitura si asigura menținerea traiectoriei mașinii fără sa derapeze. Nu vre-un un pilot sau un expert în mașini, însa pur și simplu schimbarea acestor anvelope a transformat complet comportamentul mașinii.

Problema pe care si-o pune tot timpul un utilizator al unui model non-M este daca anvelopele fara steluta poate strica sau nu cutia de transfer si/sau cutia de viteze? Cum ziceau si ceilalti, pe noi majoritatea, cu masini diesel cred ca performanta de pe un circuit este ultima grija. Pentru un model M nu contest ca nu sunt diferente, dar dpdv al performantelor, un timp mai mic la final pe un tur de circuit, durabilitate poate mai buna, aderenta mai buna, etc

5 minutes ago, CosminEU said:

Steluța înseamnă de fapt cu runflat nu? Nu am văzut cu steluță și fără runflat. Mașinile  care vin de noi fără runflat au steluță?

Sunt cu omologare, *, si normale XL.

https://www.anvelope.ro/filtru?latime=245&inaltime=40&diametru=19&sezon_radio=vara&producator=0&indice_sarcina=0&indice_viteza=0&eficienta=0&aderenta=0&zgomot=0&amount=15000&instoc=instoc&lacomanda=lacomanda&omologare=BMW%2CBMW1&caut_type=anvelope

Edited by DJ Allexinno

52 minutes ago, CosminEU said:

Steluța înseamnă de fapt cu runflat nu? Nu am văzut cu steluță și fără runflat. Mașinile  care vin de noi fără runflat au steluță?

Exista si cu * fara RFT la dimensiunile mari unde nu pot face RFT ex:R21,R22. 

59 minutes ago, CosminEU said:

Nu. Steluta inseamna ca are omologare BMW, nu ca-i runflat. Gasesti anvelope runflat si fara steluta. Ranforsarea anvelopelor runflat nu este patentata de catre BMW.

• Thanks 1
  • De acord! 2

On 10/27/2023 at 9:49 PM, enders said:

Exista si cu * fara RFT la dimensiunile mari unde nu pot face RFT ex:R21,R22. 

Eu am avut pe jante de 21, anvelope omologate BMW si RFT si cu *.

* BMW, garanteaza mai ales in cazul in care sunt 2 dimensiuni de jante fata vs spate ( adica nu sunt 4 anvelope identice pe masina ) ca diametrul total al rotii este acelasi. Au mai fost cazuri pe forum cand s-au pus anvelope in 2 dimensiuni, fara * si au fost probleme cu cutia de transfer...

Si eu am mai studiat problema, si am ramas la * si RFT 🙂 

• Like 2

• 1 month later...

Schimbat pe jantele de 21 anvelopele runflat cu anvelope normale xl Conti de iarna.....ce diferenta,in bine bineinteles.Alt confort,nu mai e zgomot si soc la rularea peste denivelari.Am vrut sa fac asta mai demult dar am asteptat sa "consum" anvelopele ce erau pe jante.Ce bine ca cele de vara pe 22 nu exista in versiunea runflat.

• Like 1