Jump to content

Probleme lumini interioare si ambientale dupa rechemare in service - update software

Recommended Posts

34 minutes ago, Shep86 said:

Nu incercam sa vorbesc cu tine @Romulus , ma adresam lui @redog4dy 

În loc de virgula mea, pune $ în VO. 

Apoi vezi ce e de comparat, nu te interesează ilevel, 0317 sau ce are.. nici bateria de 90Ah, ci următoarele de la 1CA... 

@mase a văzut imediat două modificări .. ceasurile digitale sunt 6WB, ce este de fabrică are 6WA, după ce găsești diferența aici, îți vei da seama ce mai e modificat. 

Nu am verificat VO-ul lui. Doar l-am pus pe cel ce vine de fabrică. Dar poți vedea că luminile ambientale, nu se află în vo-ul lui, respectiv 563. La mine îl găsești, în poza de la bmw nu, după update ista își face vcm/msm update, respectiv orice modul vo code(după codurile introduse) , dacă nu are 563, modulul lui de lumini acum, FEM, nu știe că are lumini ambientale. 

@Romulus a dat quote la mine și probabil s-a luat tag-ul tău.. 

Dar i-am spus acum ce să verifice. Sper că e ok cum am explicat. 

/ LE: verifică în poza lui de la 1CA$

La el e $, la mine virgulă... 

Edited by redog4dy
  • Like 1
  • Facepalm 1

9 hours ago, redog4dy said:

În loc de virgula mea, pune $ în VO. 

Apoi vezi ce e de comparat, nu te interesează ilevel, 0317 sau ce are.. nici bateria de 90Ah, ci următoarele de la 1CA... 

@mase a văzut imediat două modificări .. ceasurile digitale sunt 6WB, ce este de fabrică are 6WA, după ce găsești diferența aici, îți vei da seama ce mai e modificat. 

Nu am verificat VO-ul lui. Doar l-am pus pe cel ce vine de fabrică. Dar poți vedea că luminile ambientale, nu se află în vo-ul lui, respectiv 563. La mine îl găsești, în poza de la bmw nu, după update ista își face vcm/msm update, respectiv orice modul vo code(după codurile introduse) , dacă nu are 563, modulul lui de lumini acum, FEM, nu știe că are lumini ambientale. 

@Romulus a dat quote la mine și probabil s-a luat tag-ul tău.. 

Dar i-am spus acum ce să verifice. Sper că e ok cum am explicat. 

/ LE: verifică în poza lui de la 1CA$

La el e $, la mine virgulă... 

Intradevar am ceasurile digitale 6WB, asta mi s-a spus si la BMW ca sunt retrofit dar nu adaugate la ei in reteaua BMW.

Din toate mesajele voastre, ma bucur sa stiu ca pot reface ceva din partea de software, o sa il contactez pe @neo_andersson.

Am uitat sa precizez, cand am luat masina de la BMW Ploiesti, nu functiona aerul conditionat, am refuzat masina si au bagat-o inapoi in service, in 30 minute mi-a returnat cu ac functional, mi s-a spus ca modelul compresorului este diferit in versiunea de software, de aceea nu mergea. Poate la fel este si cu luminiile ambientale, sunt mai multe versiuni/coduri de producator care trebuie incercate si verificate.

Atasez versiunea de navigatie si poza interior bord pentru referinta.

Versiune nav.jpg

Interior bord.jpg

Edited by Razorgore

2 minutes ago, Romulus said:

Ai luat o masina cu asa modificari de la BMW Ploiesti si ei nu ti-au comunicat asta? Ciudat.

Dap, in prima faza doar asta am observat. Cand am ajuns acasa cu masina, am observat si celelalte lucruri dar era deja prea tarziu, i-am sunat si au spus ca daca vreau sa imi repare masina, o sa imi faca programare in alta zi si voi plati interventia dar nu garanteaza repararea defectiuniilor.

Cu alte cuvinte, ei imi strica, eu platesc sa repare. Nu am fost de acord cu asta, de aceea am cerut mai multe opinii plus ca nu aveam siguranta rezolvarii problemelor in service-ul din Ploiesti.

• Facepalm 2

După părerea mea ei nu ți-au stricat nimic la mașina. Aveai o grămadă de modificări, care cine știe cât de bine au fost făcute. În mod evident, când au pus soft-ul original, s-au șters - cea ce era de așteptat. Și nu mi se pare în niciun caz rezonabil sa le ceri sa "repare" lucrul asta. 

A, dacă mașina era stock și ți-o dădeau stricata după update, era altceva. 

• De acord! 1

11 minutes ago, mgi said:

După părerea mea ei nu ți-au stricat nimic la mașina. Aveai o grămadă de modificări, care cine știe cât de bine au fost făcute. În mod evident, când au pus soft-ul original, s-au șters - cea ce era de așteptat. Și nu mi se pare în niciun caz rezonabil sa le ceri sa "repare" lucrul asta. 

A, dacă mașina era stock și ți-o dădeau stricata după update, era altceva. 

Ideea este alta, dpmdv, BMW indiferent care e , Romania,Germania, etc.. nu folosesc alte programe pentru update module, sau ce ar mai trebui sa "repare" . 

Folosesc doar ista care este foarte ok , pe o masina stock, dar fiind bmw, ai alte pretentii, sa ai tu un program sa modifici fa-ul, sa adaugi/sa stergi.. sa poti repara orice(nu doar alt modul nou inlocuit si aia e... ) stiu, programele gen esys, nu sunt facute de bmw, dar sper ca ati inteles ideea. 

Din cate stiu, cu ista nu poti modifica Fa-ul + nu poti face programare pe module individual. 

Edited by redog4dy
  • Facepalm 1

On 10/31/2023 at 1:07 PM, alex230ro said:

modul Sport+

Ăla este standard pentru modelele M Sport de fabrică 🙂 Restul le-am codat eu, da. Deci ai grijă când/dacă faci software update.

Scuze de OT, dar subiectul este oarecum adiacent; cum s-a mai spus, aveți grijă când faceți update.

• 3 weeks later...