Jump to content

Perioada inmatriculare

cezar

Recommended Posts

Buna,

Exista cumva o perioada limita de inmatriculare a masinii dupa ce ai ajuns in Romania?

Am auzit ceva ca in max. 30 zile esti obligat sa o inmatriculezi deci sa platesti taxa.

Eu voi ajunge in tara la sfarsitul lunii Noiembrie cu o masina care are asigurare si numere valide pana in august 2008. Ideea e ca asi dori sa vrea sa scap de taxa de inmtriculare (actuala) ca am auzit ca de la anul se va reduce.

Multumesc

Buna,

Exista cumva o perioada limita de inmatriculare a masinii dupa ce ai ajuns in Romania?

Am auzit ceva ca in max. 30 zile esti obligat sa o inmatriculezi deci sa platesti taxa.

Eu voi ajunge in tara la sfarsitul lunii Noiembrie cu o masina care are asigurare si numere valide pana in august 2008. Ideea e ca asi dori sa vrea sa scap de taxa de inmtriculare (actuala) ca am auzit ca de la anul se  va reduce.

Multumesc

263947[/snapback]

Nu, poti sa circuli cat te descurci cu politia pe drum (cica legal ai voie 60 zile).

Buna,

Eu voi ajunge in tara la sfarsitul lunii Noiembrie cu o masina care are asigurare si numere valide pana in august 2008. Ideea e ca asi dori sa vrea sa scap de taxa de inmtriculare (actuala) ca am auzit ca de la anul se  va reduce.

Multumesc

263947[/snapback]

bag-o pe naspa in tara... vb cu un vames si cand ai banii o treci la vama si gata

Buna,

Multumesc

263947[/snapback]

Tot ce s-a scris pana acum e aproximativ.... Dupa lege treaba sta asha :

" In terment de maxim 90 de zile se poate inmatricula mashina ".... Deci poti dar nu esti obligat !

Daca masina e inmatriculata in afara si ai itp valabil si asigurarea platita nu platehti nici o amenda , nimic. In caz ca nu ai asigurare sau itp valabil politia iti confisca talonul si numerele pana la remedierea problemelor.

Vezi sa ai taxele de drum platite ( rovinieta si taxa din afara chiar daca esti in localitate ). In caz ca n-ai taxe de drum platite si te intreaba in localitate poti sa spui ca ai adus-o pe platforma.

Unii boi pot sa te intrebe de ieshirea obligatorie de 90 de zile.... Aici si-au luat tzeapa .... spune-le ca ai ieshirea si ca pot suna in vama sa verifice. Vameshii sunt obligati sa NU PASTREZE nici o data despre mashina sau persoana pt ca uniunea europeana inseamna " Libera circulatie a persoanelor bunurilor si serviciilor " Daca ar pastra date cu privire la cele enumerate mai sus ar fi in contradictie cu legislatia europeana.... Tot ce am scris aici e din proprie experienta. Am studiat problema :blink: ...Asa ca stai linishtit...

Informatie corecta 100% ( dupa noul cod rutier )

Edited by the_rifle

bag-o pe naspa in tara... vb cu un vames si cand ai banii o treci la vama si gata

264109[/snapback]

haha. ai fost tare. nu se mai tine evidenta in vama cand si cu ce masina vii. :blink:

se ia dupa contractul de vanzare cumparare. dupa contract, in 30 de zile trebuie s-o impui la primarie. daca nu, amenda 50 ron. in rest, o poti tine cat vrei, cum vrei. (neinmatriculata)

Sall! Am si eu o intrebare mai offtopic: am gasit o masina, un BMW 320i din 1999 inmatriculat in Anglia. Adica persoana de la care vreau s-o i-au este stabilita in Anglia. Stiti ceva de taxele din UK? Eu din cate stiu este tara UE deci taxele sunt normale. Am uitat sa mentionez ca masina are volanul pe stanga si asta e si motivul pentru care se vinde pt. ca acolo nu poate merge cu ea. Se mai platesc si taxe vamale ceva? Or fi mari taxele vamale? Masina treb radiata din Anglia? Va rog dati-mi si mie niste raspunsuri! Va multumesc!

Sall! Am si eu o intrebare mai offtopic: am gasit o masina, un BMW 320i din 1999 inmatriculat in Anglia. Adica persoana de la care vreau s-o i-au este stabilita in Anglia. Stiti ceva de taxele din UK? Eu din cate stiu este tara UE deci taxele sunt normale. Am uitat sa mentionez ca masina are volanul pe stanga si asta e si motivul pentru care se vinde pt. ca acolo nu poate merge cu ea. Se mai platesc si taxe vamale ceva? Or fi mari taxele vamale? Masina treb radiata din Anglia? Va rog dati-mi si mie niste raspunsuri! Va multumesc!

266278[/snapback]

Mda... Si probabil e ieftina rau in comparatie cu altele pe care le-ai gasit, corect? Vezi ca masina respectiva e pe la Valcea pe undeva, insa doar cu spiritul... :blink:

266278[/snapback]

Baga-i niste injuraturi in romana, sa vezi ce bine stie si el limba romana .....

Sau cel mai bine, spune-i ca i-ai trimis 2000 de euro avans pe Western Union, si plimba-l de vreo 2-3 ori pe acolo, si apoi baga-i injuraturile.

Mda... Si probabil e ieftina rau in comparatie cu altele pe care le-ai gasit, corect? Vezi ca masina respectiva e pe la Valcea pe undeva, insa doar cu spiritul...  :blink:

266300[/snapback]

Masina se afla in Baia Sprie la nepotul proprietarului :)

haha.  ai fost tare.  nu se mai tine evidenta in vama cand si cu ce masina vii.  :blink:

se ia dupa contractul de vanzare cumparare.  dupa contract, in 30 de zile trebuie s-o impui la primarie.  daca nu, amenda 50 ron.  in rest, o poti tine cat vrei, cum vrei. (neinmatriculata)

266150[/snapback]

Ideea e ca eu am cumparat masina in urma cu un an jumate perioada in care am locuit in afara. Acum practic ma repatriez cu aceeasi a masina si cum am spus asigurarea, taxa auto din afara, numerele sunt platite si expira abia prin martie 2008

haha.  ai fost tare.  nu se mai tine evidenta in vama cand si cu ce masina vii.  :)

se ia dupa contractul de vanzare cumparare.  dupa contract, in 30 de zile trebuie s-o impui la primarie.  daca nu, amenda 50 ron.  in rest, o poti tine cat vrei, cum vrei. (neinmatriculata)

266150[/snapback]

stii cate contracte in alb am!!:blink:) il fac cand vreau si cu ce data vreau ,nu o singura data am cumparat masina de la neamt fara contract(fiecare isi pune ce pret vrea,crezi ca verifica fiscul?!!)

Deci stai asa ca nu inteleg. Masina ai vazut-o tu, e in Romania? Sau e un anunt de vanzare pe internet?

266342[/snapback]

Masina e in Romania si e de vanzare; eu am vazut anuntul pe net. Proprietarul e in Anglia si vine sapt. viitoare sa facem actele pt. ca vreau s-o cumpar. Eu nu am vazut-o decat in poze :) Saptamana viitoare ma duc in Baia Sprie unde se afla si masina si atunci o si vad :) in realitate. Pe mine ma speriase cineva de taxe ca UK e o tara mai speciala si ca sunt taxele mai mari... da, oricum eu nu am treaba cu taxele vamale; eu doar platesc masina si Prima taxa de inmatriculare care e de 1700 € acum m-am lamurit gata :blink:

Tot nu inteleg. Masina are volan pe stanga si e inmatriculata in Anglia? Iar omul acuma e in Anglia si o vinde pentru ca nu o poate conduce acolo? Pai si cum a inmatriculat-o pe Anglia?

Mai ai anuntul? Sa vedem si noi despre ce e vorba.