Jump to content

Iubesc Recorder dar urasc Recorder

Romulus

Recommended Posts

da, corect. mirosea a pacaleala de la o posta.

si eu mi-am mirat ca ala platise 120.000 euro pe 2 apartamente. ok, nu erau de 2 camere cum spui tu, ci studio, adica garsoniere. insa chiar si asa, puteau cere lejer 120.000 pe una singura.

la momentul mentionarii faptului ca tipul luase 2 apartamente, in subconstientul meu era ca omul fusese pacalit cu o suma in jurul a juma de milion, pt ca ma gandeam la pretul real la care se puteau tranzactiona si ma gandeam ca or fi apartamente cu 2-3 camere, mari, etc

ceea ce arata ca atrageau toti prostii sa le "vanda"  apartamente neobisnuit de ieftine si astfel vindeau acelasi apartament de mai multe ori

Edited by edit

la momentul la care incepusera proiectul cam alea erau preturile ,. 60 k era un studio , practic o garsoniera , nu uitati ca era si pandemia care a tinut preturile pe loc , apoi evident ca au explodat , e imposibil sa  mai fie la valoarea aia , au gasit ei o schema sa faca mai multi bani sau sa refinanteze ca si restul sunt in urma , de asta si nevoia de diversificare , brasov si alte zone ca sa mai castige cre4dibilitate . 

Na belea ca deja baga la votat o lege chiar. Ce fac alegerile din ei. Se pare ca acum e momentul de cereri de schimbare cand sunt disperati sa ia voturi ca dupa ii va durea in spate inca 3 ani jumate si vor fura iar ca in codru. 😄 

https://hotnews.ro/dezvoltatorii-imobiliari-vor-putea-cere-avans-de-maximum-10-la-construirea-imobilelor-daca-nu-au-asigurare-lege-psd-dupa-scandalul-nordis-1809317

• Like 1
  • De acord! 2

i-a tras de maneca Recorder ca ei nu stiau ce e in curtea lor ...si 10 % imi pare mult fara inscrierea contractului in cartea funciara . orice contract neinscris poate fi reziliat prin platirea sumei initiale , daca dezvoltatorul termina ansamblul peste 4 ani si preturile au explodat .Evident depinde de clauze dar cum romanul are senzatia ca tre sa stea in genunchi pt o cutie de chibrituri,visul lui de o viata unde sa creasca un puradel si sa adune mobila  nu refuza sa semneze nimic. Daca nu avea balta peste scamatoria asta nu le mergea , ei stiu bine ce electorat au , asa cum l-au educat in scoala . De dupa revolutie tara asta nu a avut decat lupul paznic la oi si nici nu cred ca vom scapa vreodata 

Edited by Myx
  • De acord! 2

Salut, degeaba a iesit la iveala aceasta frauda, nu va raspunde nimeni cu nimic. Au bagat in insolventa firma respectiva, dar acea firma nu are niciun ban in conturi si nici active care pot fi confiscate sau puse sub sechestru. Deci cumparatorii raman cu o teapa si cu procese care se pot taragana pana se prescriu faptele. Plus ca Nordis Group are multe firme si mai pot infiinta inca 50 000 de firme offshore prin care sa plimbe activele si nu se vor recupera banii niciodata. Este trist ca romanii cu ceva bani pica in asemenea capcane. In '95 parca a fost Caritas, in 2000 a fost FNI si acum asta. Ziceau ca dau astia o lege astfel incat avansul maxim sa fie de 10%...Vrajeala! Fac acum un pic de tam-tam pt ca e un subiect fierbinte, dar dupa 20 OKT incolo va fi uitat toata lumea si mergem mai departe. Csf, n-ai csf?! Parca vad ca Nordis o sa le ia pielea de pe acei oameni care au raportat incidente legate de ei....parca era 20K per incident.....Eu zic ca Nordis ii executa pe cumparatorii astia  de cateva milioane si ii lasa in strada pe oameni cu legea-n mana. Pt ca legea e facuta pt fraieri, pt oamenii de rand. Nu pt politicieni smecheri care dicteaza cum vor ei si sunt intangibili 😉 

Prostia nu e o scuza. Cand au semnat, si au dat 60-100-150k eur din mana, si i-au dat pe aer si promisiuni, si-au asumat riscul si posibile tepe, care s-au si intamplat.

Repet, sa ai pui deoparte 100/200k eur de investit inseamna ca nu ai terminat chiar 2 clase, si te duce mintea cat de cat. Sa semnezi asemenea aberatii in promisiunile de vanzare/cumparare mi se pare ireal. 

Teapa oarecum nu a dat-o NORDIS singura, ca doar nu i-a fortat pe niciunu sa cumpare/semneze, ci si-au dat-o oamenii in prostia si inconstienta lor...

Sunt atâtea specimene cu bani și cu zero educație.. 

Influenceri, videochatiste, combinatori, samsari de mașini, buticari, generația asta noua de IT-iști, toți cei care vorbesc cu "gen" în propoziții, și mulți alții. Plus, firește, toți politicienii și odraslele lor

Edited by mgi
  • Like 1
  • De acord! 1

1 hour ago, sskkaa said:

Prostia nu e o scuza. Cand au semnat, si au dat 60-100-150k eur din mana, si i-au dat pe aer si promisiuni, si-au asumat riscul si posibile tepe, care s-au si intamplat.

Corect. Sa dai 60.000 € fără să consulți un avocat... 

Haideti sa nu generaliam si sa aruncam cu pietre in pagubiti: era vorba de niste camere de hotel,clientul era proprietar, Nordis le administra si contra unei taxe platite de proprietar pe care Nordis a promis in fata notarului ca le va livra clientilor intr-un termen prestabilit, nu e vorba de niste contracte semnate pe capota masinii langa o caserol cu mici si bani latiti cu sacosa.Cristian Muntean, dentistul din zona Orleans e plecat de peste 12 ani in Franta din cate stiu, si nu a avut dureri de cap nici cand a preluat un cabinet, nici cand si-a cumparat o casa in Franta , tocmai pentru ca actele semnate in fata unui notar au avut valoare.

Chiar daca la momentul semnarii imobilul nu exista, se putea inscrie promisiunea de vanzare pe cota parte din teren din CF, ceea ce bloca tranzactii ulterioare, dar aici legiuitorul, cat si notarul ar trebui sa apere si interesele cumparatorului, deoarece pe final acesta plateste taxe si comisioane.

Multi sugerati sa se consulte un avocat: pai va invit sa contactati pe cei ce vand locuinte in statiul de proiect, cat si avocati, si veti vedea ca peste 80% functioneaza pe modelul Nordis, si anume nu se inscrie promisiunea de vanzare pe cota parte din teren macar, si vi se va spune ca asta e practica, ca e scump, ca dureaza la CF, etc. Vina este a parlamentului, ce nu legifereaza acest domeniu (cine, stoarfa aia de Vicol) si a notarilor care sunt complici la toate sarlataniile.

Edited by Eugen B
  • Like 3
  • De acord! 2

Romanul e prost, si viseaza la ROI aberante. Se lasa prostiti, si pun botu la toate porcariile. Si-au asumat riscurile indiferent ca au semnat la taraba sau la notar. Au citit ce au semnat presupun, si si-au insusit in fata notarului tot rahatul varat pe gat de mreaja imbogatirii oferite de Nordis. 

Cu atat mai mult ca aia au vand in statiu de proiect ( vise ), sa pui botul sa nu ti iei nicio plasa de siguranta... 

Edited by sskkaa

Sugestia mea este sa nu mai judeci atat lumea. Sunt foarte multe complexuri, care se vand in stadiu de proiect, care n-au avut probleme, in special in ultimii 10 ani.

De asta documentele se intocmesc la notar, care verifica legalitatea (ca notarii sunt mana-n mana, asta-i alta chestiune si nu e vina niciunui cumparat de buna credinta). 

Exemplu concret. Am vb sa luam un apartament mai mare, in complexul in care locuim. Inteles la bani, ales notar (cumparatorul alege notarul), primit promisiune de V-C, totul ok. Cu 15 min inainte sa semnam promisiunea, primesc alt draft. Apartamentul era pe firma, una foarte mare din tara. 

Notarul a verificat documentele si mi a spus ca e problema cu semnatura de delegare, ca n-a fost trecuta prin AGA si ca ea nu semneaza, promisiunea de V-C, daca vreau sa ma duc la alt notar, n-are nicio problema, dar nu recomanda. 

Aici a cazut achizitia.

Nordis miroasea urat de la inceput, niciun proiect terminat, spe milioane de proiecte incepute. Multa publicitate fara nimic. etc. 

Plus, ca sa fiu sincer, toate randarile lor aratau Kitschos.

• Like 1

Lumea traieste intr-un sistem organizat de ceva timp. De aceea suntem intr-o țară, cu propriile ei legi, ca viata sa fie reglementata.

Cand acest lucru nu se intampla, sau se intampla cu dificultate, e o eșuare a acelei tari in privinta respectiva.

Oamenii care au investit as spune ca nu au absolut nici o vina, li se poate imputa ca au fost creduli.

Dar singurii in masura sa isi impute vina sunt ei insisi, care au dat banii fara sa verifice.

De pe margine e usor cu constatarile si judecatile pe banii altora, iar satisfactia "constatarilor" este specifica caprei vecinului sau mai rau, drumului lung si grijei altuia.

• Like 1
  • Downvote 1

15 hours ago, paul_e88 said:

De pe margine e usor cu constatarile si judecatile pe banii altora, iar satisfactia "constatarilor" este specifica caprei vecinului sau mai rau, drumului lung si grijei altuia.

Nu stiu cui o adresezi, dar eu ma simt lezat si consider ca se putea si fara fraza asta.

1 hour ago, Romulus said:

Nu stiu cui o adresezi, dar eu ma simt lezat si consider ca se putea si fara fraza asta.

Cred ca mie imi era adresata, dar eu am obrazul gros, si nu am o problema cu capre, vecini sau vreun drum lung 😄

Este parerea mea personala, si o mentin, ca acei oameni s-au tepuit singur, acceptand vrajeala si conditiile impuse de vanzator.

• De acord! 1

As zice sa opriti discutia, este un foc lansat de media intentionat cat si de serviciile alea destepte, sa poata sa mai scada din sondaje si sa se mai duca la vot publicul si sa isi schimbe opinia politica 🙂

Nordis nu este unic, sunt mai multe, care nu sunt facute publice, fiindca nu au oameni cu statut politic bagati.

Iar pentru empatie, capra vecinului, nu mai exista empatie fata de cei apropiati, nu stiu de ce va mai mirati de asta, asta si-a dorit globulismul, distrugerea generatiilor.

Oh well, am vorbit ca un sosocar, sunt interese mari la mijloc, dar daca recititi cu atentie ce am scris, veti vedea cat adevar se afla.

Fi-mi-ar scarba!

LE: imi aduc aminte si acum cand si-a deschis o cunostinta atelier de detailing, am zis sa fiu baiat, voiam si eu polish si ceramica si mi-a cerut cu 1000 lei peste vs un alt detailer din Bucuresti. Atunci a fost momentul cand mi-am dat seama ca uitasem fesul. Am plecat si am zis ca ma gandesc, spre iesire am aruncat pe jos 50 lei si am plecat. M-a sunat mai tarziu si mi-a zis ca am uitat niste bani, i-am zis sa ii foloseasca la ce vrea el, am vrut doar sa il ajut, si nu am avut bani de serviciul lui. 😄 

Edited by Ciprian01

Deci aia fura de rup. dau tepe una dupa alta, apare la tv si de vina sunt serviciile? LOL

Trebuie lasati toti hotii liberi pt a nu influenta rezultatul alegerilor?

Uite o intrebare: de ce nu sunt dezbateri unde am putea vedea adeveratul talent al candidatiilor? De ce nu se provoaca unii pe altii ci fac doar campanie pupand babe si vizitand manastiri?

Daca ar fi dezbateri rezultatul ar fi mult mai mult bazat pe realitate decat tot felul de impresii si petarde de fum.

L.E> acum e campania oficiala. Campania la prezidentiale a inceput inainte de cele europene prin afisarea lui ciuca cu a lui carte. E absurd sa spunem ca acum e campanie si acum 3 saptamani nu era. 

8 hours ago, Ciprian01 said:

LE: imi aduc aminte si acum cand si-a deschis o cunostinta atelier de detailing, am zis sa fiu baiat, voiam si eu polish si ceramica si mi-a cerut cu 1000 lei peste vs un alt detailer din Bucuresti. 

oricum serviciile de detailing au preturi exagerate tocmai pt  ca romanii isi iubesc masinile , acum e si la set  cu ppf , cred ca se poate trai bine din asta . Mai surprinzator pt mine a fost sa apelez la un polish pe care il faceam cu 100 E  acum 2 ani , l-a facut 300 E si mai prost de a trebuit sa ma intorc la niste corectii , dar erau niste chestii penale , nu aveai cum sa nu  le vezi . Cand totul in jur e mistocareala , pretul nu mai spune nimic . E un trend general , balta plina de peste  in toate domeniile .