Jump to content

Ce sa verific cand cumpar un BMW F30/G20 Second hand?

emiliano5

Recommended Posts

Salut.

Vreau sa cumpar un BMW F30/G20 second hand. Ce trebuie sa verific (sau sa ma uit) inainte sa il achizitionez (fie ea hibrida sau normala)? Este prima oara cand vreau sa cumpar o masina second hand.

Iar daca masina este hibrida (ex. 330e), ce "afinitati" trebuie tot asa sa le iau in considerare inainte de cumparare?

Multumesc.

7 minutes ago, Romulus said:

Daca este prima, cauta sa o verifice cineva care se pricepe.

Salut. Mersi pentru raspuns.

Da, vreau sa merg si cu un mecanic sau cineva care se pricepe. Insa intreb deoarece vreau si eu sa stiu pe viitor. Sa invat ce zice si lumea de aici.

10 minutes ago, emiliano5 said:

Da, vreau sa merg si cu un mecanic sau cineva care se pricepe. Insa intreb deoarece vreau si eu sa stiu pe viitor. Sa invat ce zice si lumea de aici.

E greu sa iti dea cineva o reteta exhaustiva.

2 hours ago, emiliano5 said:

Salut.

Vreau sa cumpar un BMW F30/G20 second hand. Ce trebuie sa verific (sau sa ma uit) inainte sa il achizitionez (fie ea hibrida sau normala)? Este prima oara cand vreau sa cumpar o masina second hand.

Iar daca masina este hibrida (ex. 330e), ce "afinitati" trebuie tot asa sa le iau in considerare inainte de cumparare?

Multumesc.

Salut. Bun venit pe forum!

Iti dai seama ca ai pus o intrebare cat se poate de generala!? Ma gandesc ca te gandesti ca o masina fie ea si SH (pentru ca e mai ieftina..) nu e o pereche de bocanci de iarna.. sa intrebi pe altii daca te strang sau cat timp tin..

Eu unul nu inteleg ce ai vrut sa zici cu "afinitati" in contextul cumpararii unei masini. Chiar si in ghilimele e greu de inteles ce vrei sa lasi sa se inteleaga. Toate masinile se strica - "afinitati" spre a se strica au toate. Atat am putut eu intelege din afinitati..

Apoi, daca vrei sa cumperi.. (si nu vrei sa cauti sa intelegi tu insuti inainte de a o plati ce inseamna o masina SH) mergi cu, cineva care se pricepe la mecanica, DAR care sa aiba cu el si un program de diagnoza ISTA ca dupa ce tu scoti masina in test si tragi un pic de ea, acolo 20-30 minute daca te lasa vanzatorul, pui diagnoza si citesti toate erorile si o iei de acolo.. 

Fa-ti temele bine, cat mai bine, sa nu iti para mai tarziu.

Spor la cumparat.

A, cauta sa citesti chiar aici pe acest forum, o sa gasesti, topice similare cu, ce cauti tu. Te vor ajuta sa intelegi pana afli ce merita si ce nu.

Si poti incerca si forumuri in alte limbi si cu siguranta vei afla si mai multe!

Din start sa stii ca hibrida e mult mai costisitoare la intretinut. Practic aici pe forum inca nu au aparut probleme de discutat ale hibridelor.. ca sa isi puna vreunul mintea cu ele. Cel putin eu ca si frecvent vizitator nu stiu topice.. dar asta nu inseamna ca nu se strica.

Practic vor fi prea putini capabili sa repare ceva la o hibrida.. la momentul actual.

Iata ca mi-am amintit totusi de un topic interesant si general despre hibride:

https://www.bmwclub.ro/forums/topic/194224-bmw-uri-hibride-ce-sunt-cu-ce-se-mananca-si-cum-merg/#comment-2572477

Bafta

Edited by bimmer90f30
  • Like 2

cum zice bimmer mai sus intrebarea e mult prea generala cu mult prea multe necunoscute. 

in primul rand ar trebui sa reduci la un model din cele 2, dupa care motor, dupa care optiuni

ideea generala e cat mai noua cu km cat mai putini

11 minutes ago, emiliano5 said:

Poti sa cumperi o masina de pe acest site prin leasing si sa o inmatriculezi in Romania?

Da, sunt diferite metode dar fiecare costa in felul ei. Cea mai usoara si probabil mai scumpa dar si cea mai sigura, este sa intri la un dealer BMW si sa ii arati masina care o doresti.

12 minutes ago, Romulus said:

Da, sunt diferite metode dar fiecare costa in felul ei. Cea mai usoara si probabil mai scumpa dar si cea mai sigura, este sa intri la un dealer BMW si sa ii arati masina care o doresti.

La un dealer BMW din Romania spui?

Sunt si diverse firme care pot inclusiv sa faca un credit la pretul fara TVA (fireste, daca ai firma cu cod de TVA). Cel mai probabil comisionul e mai mic decat la bmw. 

Sau poti sa te duci dupa ea si s-o aduci pe roti, cum am facut eu de exemplu.

Just now, mgi said:

Sunt si diverse firme care pot inclusiv sa faca un credit la pretul fara TVA (fireste, daca ai firma cu cod de TVA). Cel mai probabil comisionul e mai mic decat la bmw. 

Sau poti sa te duci dupa ea si s-o aduci pe roti, cum am facut eu de exemplu.

Dap. Sunt metode si alternative de la A la Z.