Jump to content

Probleme cutie de viteza

asterix

Recommended Posts

Am un coleg care si-a luat un 325i e90.

I-a dat masina unei "soferite" si a doua zi cand a plecat cu masina a constatat ca nu mai intra in viteza a 3a.

Daca sta pe loc nu intra deloc in viteza a treia, in schimb in mers intra dar se aude un zgomot un "harait".

Masina este aproape noua are 28000 km fabricata in 2006.

Ambreiajul l-ar fi putut strica o "soferita". Daca suspecteaza ca "soferita" e cauza, asta l-as verifica primul. Altfel, masina presupun ca e in garantie si nu vor fi probleme la service daca cutia de viteze are probleme. Daca e chiar ambreiajul va invata pe pielea lui sa nu mai dea masina la "soferite" de genul asta.

la fel si cu ambreiajul.. daca era ceva de la timonerie avea probleme in mai multe trepte (in cazul asta in cele din fata)

mi s-a rupt si mie o chestie la timonerie si in treptele 2-4 nu reuseam deloc sa bag, iar in cele din fata (1-3-5) abia nimeream.

la fel si cu ambreiajul.. daca era ceva de la timonerie avea probleme in mai multe trepte (in cazul asta in cele din fata)

mi s-a rupt si mie o chestie la timonerie si in treptele 2-4 nu reuseam deloc sa bag, iar in cele din fata (1-3-5) abia nimeream.

265827[/snapback]

tin sa te contrazic, sunt acele piulite ceramice care afecteaza numai o singura treapta.

eu am avut de 3 ori belele cu timoneria si cam toate problemele posibile..

(timoneria e la fel si la e30)

1. mi s-a rupt tija (nr1) pe care sta schimbatorul - mergeau treptele din fata, dar f. greu..

2. le e30 mai sunt niste saibe din teflon care vin peste piesa 9 - mi s-au spart alea - intra in toate treptele doar ca nu nimereai din prima ca avea joc rau schimbatorul.

3. mi s-a rupt tija nr9 - nu mai intra in nici o treapta (logic) :blink:

in nici unul din cazurile de mai sus nu s-a intamplat sa nu mearga doar o treapta.

Am patit eu la seria 5 E34, m-am invartit cu masina in viteza a II a dupa care a venit un destept si mia aratat cum se invarte cu a III a (bineinteles tot cu masina mea) , dupa acre a inceput sa miroasa a ambreiaj incins si nu mai intra in viteze neam, este posibil sa fie placa de presiune cu problema sau discul, au asta am gasit defect (mai mult discul), acum cine stie, noi ne dam cu presupusul. Bafta

Masina este luata din Germania acum 2 luni si mi-a spus ca inca este in garantie. Presupun ca garantia este oferita Automobile Bavaria si ca nu trebuie sa o duca in Germania.

Din discutiile avute cu el se pare ca "soferita" a bagat in viteza fara sa apese pe ambreaj, fiind obisnuita sa conduca automata si ca este exclus sa o fi forjat.

Imi vine greu sa cred ca ar intra in viteza fara sa apese pe ambreaj.

Nu exista vreun sistem de protectie ,ceva?

Masinile astea sunt conduse nu numai de soferi cu experienta, dar si de soferi mai neindamanatici, de aceea zic ca mi se pare suspect sa intre in viteza daca nu este apasat ambreajul.

Curios este faptul ca in vitezele 1-2-4-5-6-R intra fara probleme, numai in a 3a face zgomot in mers sau nu intra deloc.

Masina este luata din Germania acum 2 luni si mi-a spus ca inca este in garantie. Presupun ca garantia este oferita Automobile Bavaria si ca nu trebuie sa o duca in Germania.

Din discutiile avute cu el se pare ca "soferita" a bagat in viteza fara sa apese pe ambreaj, fiind obisnuita sa conduca automata si ca este exclus sa o fi forjat.

Imi vine greu sa cred ca ar intra in viteza fara sa apese pe ambreaj.

Nu exista vreun sistem de protectie ,ceva?

Masinile astea sunt conduse nu numai de soferi cu experienta, dar si de soferi mai neindamanatici, de aceea zic ca mi se pare suspect sa intre in viteza daca nu este apasat ambreajul.

Curios este faptul ca in vitezele 1-2-4-5-6-R intra fara probleme, numai in a 3a face zgomot in mers sau nu intra deloc.

265943[/snapback]

Eu cred ca intra in viteza fara ambreiaj dar nu e recomandat. Daca e luata din Germania, garantia se scurge din momentul "Ertzulassung". Afla data aceasta. Daca te incadrezi in 24 de luni garantia se face oriunde.

Daca totusi nu te incadrezi, nu dispera. Discuta cu cei de la service si roaga-i sa incerce sa faca "Kulantz", poate reusesc.

Cati km are masina?

Masina are 28.000 km este fabricata in 04.2006 si este inca in garantia oferita de producator cred ca 2 ani, deci mai are vreo 9 luni.

Are 2 luni de cand este in tara.

Intrebarea este daca se poate strica ceva la cutie daca se forteaza intarea in viteza fara a apasa ambreajul. :blink:

Am un coleg care si-a luat un 325i e90.

I-a dat masina unei "soferite" si a doua zi cand a plecat cu masina a constatat ca nu mai intra in viteza a 3a.

Daca sta pe loc nu intra deloc in viteza a treia, in schimb in mers intra dar se aude un zgomot un "harait".

Masina este aproape noua are 28000 km fabricata in 2006.

265794[/snapback]

e90,2006 la inceput intra f greu in primele trepte...am crezut ca asa e la inceput pana sa uzeaza putin si va intra mai usor insa am deja 30 000 si la fel...de foarte multe ori intra numai pe jumatate daca intelegeti ce zic :) in prima treapta si nu sunt rarele cazurile in care pur si simplu sare din viteza si face zgomotul ala puternic...urmeaza sa mergi si eu cu ea la bavaria sa vad...intra prea greu in viteze....un prieten a avut un 330 xd parca cutie automata s-a dus de tot cutia la 10 000 km Ă :blink: ciudat,,,,