Jump to content

catalizator e39

duxter

Recommended Posts

Am fost zilele trecute sa fac unele schimbari (ambreaj) iar cu ocazia asta mi-a zis mecanicul de la service-ul respectiv cum ca, catalizatorul ar fi luat de pe alt bmw si ar fi mai mic decat trebuie... Pun o poza poate este cineva care stie si ma lamureste si pe mine.

post-4175-1186004468_thumb.jpg

Fara sa zici despre ce masina e vorba e mai greu sa primesti raspunsuri exacte.

Insa, dupa ce se vede in poza, nu-ti este clar ca ai un catalizator improvizat ?

266608[/snapback]

ah, am uitat sa mentionez ce masina e, E39 523i 1997. Da, na...pare improvizat, desi totusi spera sa se fi rupt si sa fie doar sudata asa :) insa :blink:

Cam cat ajunge un catalizator de 523i :| ? Si ce efecte negative poate avea asupra masinii acest catalizator improvizat ...

Edited by duxter

Nu are nici un efect negativ, din contra, fara catalizator sau cu el subdimensionat, puterea motorului creste putin.

Cand faci verificarea tehnica s-ar putea sa ai pb. la noxe, dar poti trece si de aia daca...... te pricepi. :blink:

Nu are nici un efect negativ, din contra, fara catalizator sau cu el subdimensionat, puterea motorului creste putin.

Cand faci verificarea tehnica s-ar putea sa ai pb. la noxe, dar poti trece si de aia daca...... te pricepi. :blink:

267589[/snapback]

subdimensionat in diametru, nu creste puterea, scade...

chestia e ca am si forjat-o destul de cand o am (2-3luni) si fostul proprietar mi-a zis ca a avut probleme la itp ca ieseau noxele mai greu...

Unul de 523i nici nu cred ca gasesc la dezmembrari si nou cred ca e scump, poate unul universal ... ca daca il scot de tot suna alarmele la masini :blink:

chestia e ca am si forjat-o destul de cand o am (2-3luni) si fostul proprietar mi-a zis ca a avut probleme la itp ca ieseau noxele mai greu...

Unul de 523i nici nu cred ca gasesc la dezmembrari si nou cred ca e scump, poate unul universal ... ca daca il scot de tot suna alarmele la masini :blink:

267598[/snapback]

inlocuiesti portiunea cu teava de acelasi diametru, nu scoate zgomote in plus, insesizabil...

Bine a zis aleks! A scoate catalizatorul, nu inseamna a scoate tot esapamentul! :blink: :)

Tai si sudezi teava la dimensiune si nu mai ai treaba.

Si eu la E34 am facut la fel nu pt. ca ar fi fost alt catalizator, ci pt. ca ceramica din ele zornaia la turatii mai mari, deci era defect si nu-si mai avea rostul acolo.

pt. ca ceramica din ele zornaia la turatii mai mari, deci era defect si nu-si mai avea rostul acolo.

267605[/snapback]

Si la mine face la fel la turatii peste 3000-3500. Nu ma refeream sa scot toata evacuarea...

Am gasit catalizator magnaflow astept zilele astea mail, daca costa mult il dau jos si cu Dumnezeu inainte la ITP :blink:

Si la mine face la fel la turatii peste 3000-3500. Nu ma refeream sa scot toata evacuarea...

Am gasit catalizator magnaflow astept zilele astea mail, daca costa mult il dau jos si cu Dumnezeu inainte la ITP :)

267609[/snapback]

god = 50 ron :blink:

la mine la e34 era f infundat catalizatorul si tot asa l-am dat jos, intai am pus o teava doar si se auzea mai tare pe o anumita plaja de turatii, pana la urma am montat niste tobe universale cu teava pe mijloc si orificii, efectul este ca a disparut sunetul acela mai tare