Jump to content

BMW X5 45e

Mohammad

Recommended Posts

Cand ai un EV, din motor iese in diferential in maxim 1-2 pinioane. Nu se mai invarte nimic pe acolo. Aici ai o pierdere f mare. 

Apoi, la un EV ai un mix de eficienta intre min si max pe putere si turatie. Un EV nu prea simte sub 100km/h masina. Are cuplu. Este facut sa fie eficient energetic. Si e mai mare ca dimensiuni fizice. Un EV e mult mai simplu.

Cand am scris ca un phev care si motor etc nu e doar ca le cara. Si misca o cutie de viteze. Este un motor electric de care se trage aproape de maxim fiind relativ subdimensionat. E greu sa ajunga la eficienta unui ev

Mai am ceva nelamuriri dar care poate nu-si au locul neaparat aici.

1. Daca cumpar pachetul Connected Booster am inclus si update la harti sau trebuie sa cumpar separat updateul? Am vazut ca sunt cam vechi hartile mele.

2. Ati folosit cumva suport de biciclete cu prindere pe haion? Nu am carlig (e singurul compromis facut de care-mi pare rau) si nu stiu ce varianta mai buna as avea sa transport bicicletele. Am unul nou nout cumparat pentru cealalta masina (F15), nu am apucat sa-l folosesc ca am vandut-o si la asta se pare ca nu mai potriveste (Yakima Hangout 3).

16 hours ago, Bala said:

Ai un consum deosebit de mare. Dar si asa iesi mai bine fata de benzina in oras.

Cat e consumul in oras pe benzina? Strict pe benzina! Sa zicem cu indulgenta 10l/100km. Deci iese 70ron/100km

Eu am in general consum de 17-20kWh/100km in oras. Asta inseamna in jur de 16ron / 100km. 

Nu stiu ce consum are strict pe benzina in oras, dar nu cred ca 10, sigur mai mult, deci ies mai bine cu ea pe electric, in jur de 40 lei la 100 km 🙂 

Conected Booster nu iti updateaza hartile ci doar vezi live cât e de aglomerat traficul,spotify,functii remote prin aplicația my bmw și alte chestii pe care eu nu le-am folosit.

In oras nu am mers nici eu niciodată pe benzina ci doar electric dar strict pe benzina cred ca ar trece de 15% într-un oraș mai mare.Eu de la plin la plin (aproximativ 60l) reușesc sa fac 900-1000km din care cam 600km pe benzina și restu electrici așa ca am un consum strict pe benzina de circa 9-10l/100km la mers relativ legal pe drumuri europene și autostrada.

De incarcat o incarc zilnic dar aproape niciodată nu o las sa scadă sub 40% capacitate baterie.

Edited by tzucul

4 hours ago, edit said:

in bucuresti, un X5 40i care are tot motor de 3 litri cum e pe 45e, consumul este de 18%...condus de cumnata-mea care nu face deloc scamatorii.

bagabontii scot 20%.

Motorul de pe 4.5e are mai putini cai hraniti cu benzina decat cel de pe 40i din ce retin eu. 🙂