Jump to content

BMW X5 45e

Mohammad

Recommended Posts

Ideea este ca daca faci o dauna din vina altuia esti acoperit daca are RCA. Dar ce te faci daca iti ia masina foc sau daca o gasesti vandalizata, un pom cazut, furata, sunt multe situatii in care dauna poate sa fie si totala. Un Casco te cam scapa de griji

Eu am mai spus...în momentul de fata dacă adunam toate plățile către Casco la mașinile pe care le-am avut în ultimii 20 ani probabil aveam suma la care e evaluat x5-ul de exemplu.Asa ca stau liniștit,nu ca nu aș fi stat tot timpul pana acum.Dar asta e doar părerea mea, nu judec pe nimeni ca isi face sau nu Casco cum la fel nu văd de ce ar interesa pe cineva dacă fac sau nu.

4 hours ago, coco1382 said:

Am luat masina in martie la 29.000km si acum am 38.000, deci plus minus 10.000 de km :)) si as vrea sa schimb uleiul....oare este ok sa aplic aceasta regula a mea de a schimba la maxim 10.000 de km chiar daca este phev masina? 😄 

sunt programat in decembrie la bmw craiova.

Man, uleiul tau are cateva mii km. Ai mers si pe electric.

Uleiul are primele semne vizibile de degradare la 15.000km

Care aveti bani de dat, ii primesc eu.

Edited by edit
  • De acord! 1

Ai schimbat uleiul când ai luat-o? Cât ai mers pe electric din cei 10k și cât ai mers în oraș cu bateria goala? 

Hibridele sunt mai stresate dpdv mecanic, deci e important sa fie uleiul în parametri. 

Dacă ai mers jumate electric și ai mai băgat și niște drumuri lungi, cred ca poți sa aștepți până pe la 15k. 

E important mai ales iarna cum mergi cu masina in oras. La mine cel putin, daca o tin in hibrid si sunt temperaturi mici, nu se incalzeste niciodata motorul la temperatura de regim. De-asta iarna merg in sport mode pana se incalzeste motorul, dupa care o trec in hibrid. Daca o tii doar in hibrid, sigur exista uzura mai mare in motor pe vreme rece.

• Like 1

O R I B I L. sunt nenumarate momentele cand as incalzi motorul termic dar nu as vrea sa fiu in sport, ca merg calm si linistit. Ba chiar cand incalzesc motorul termic AS VREA sa nu fie in sport ca sa nu o chinui cat incalzesc motorul in mers. Mi se pare cel mai mare neajuns al 530e.

Pai stai, la G-uri nu mai exista modurile de condus? La mine, daca pun in modul sport (masina, nu schimbatorul) merge motorul termic ca o masina normala cu start-stop, dar fara sa se tureze mai tare. Daca pun schimbatorul in modul sport merge permanent motorul (adica nu se opreste nici cand sta masina) si schimba treptele mai sus.

Sigur ca se tureaza. In sport este mult mai vioaie. Si chiar daca schimbatorul nu e in sport, tot tine sus si schimba tarziu. In sport nu o prea poti conduce calm, mai ales cand intra si motorul electric. Este violenta aproape la orice miscare. Ma rog, violenta ar fi la M-uri dar ai inteles ideea... in comparatie cu modul de batranei, eco pro.