Jump to content

Aplicații din telefon în mașină prin bluetooth sau usb

Recommended Posts

Salutare. La f30-ul meu, 320i din 2017, puteam sa vad pe ecranul mașinii mesaje whatsapp emailuri și chiar și o navigație, ceva cu harta open source. 

Acum nu mai pot. I-am făcut actualizare software la BMW, dar nu din aia obișnuită ci actualizare altfel. Nu stiu cum ii zice, ca nu știau nici oamenii de acolo pana nu i-am rugat sa cerceteze la dealer. Teoretic, ar fi trebuit sa actualizeze tot software-ul la componente, de la cutie la scaune. 

Buba e ca acum nu mai vad aplicațiile din telefon pe masina. Si mi-a luat ceva timp sa reușesc sa fac youtube-ul sa se audă prin bluetooth. Ma rog, nu i-am făcut mare lucru, dar dintr-o data a mers. Asta dupa vreo câteva zile de încercat. 

Ati întâlnit fenomenul asta? 

Mersi. 

Salut, 

Dacă vedeai toate astea de pe un iPhone, cred ca ai avut carplay activat neoficial și atunci când ai făcut update la mașină, s-a șters. 

Poți cumpăra din BMW conect oficial carplay pe viață, costă 300€ sau îl activezi iar neoficial. 

Nu vedeam waze sau alte chestii. Ce ziceam mai sus era cu un android.

De exemplu, si acum îmi ia fotografiile de la albume, daca dau play la muzica. Asta din iPhone, dar o sa testez cu android. 

Ideea e ca din câte am întrebat, pe modelul meu nu se poate activa android auto și nici car play. 

Pe ea e instalat un pachet business, insa sa se fi dezactivat la update? 

Daca mergea mirror de pe telefon android si acum dupa update nu mai merge, e cam acelasi lucru, il aveai activat neoficial si dupa update s-a dezactivat pentru ca masina revine la codarile de fabrica in urma unui update.

Posted (edited)
On 5/13/2024 at 4:35 PM, shady said:

Daca mergea mirror de pe telefon android si acum dupa update nu mai merge, e cam acelasi lucru, il aveai activat neoficial si dupa update s-a dezactivat pentru ca masina revine la codarile de fabrica in urma unui update.

Nu stiu ce sa zic, daca era mirroring sau nu. Le gaseam in BMW app. E posibil ca versiunea AVRCP de bluetooth sa nu fie cea care trebuie la mine in telefon. Eu o aveam setata pe 1.4 si acum am pus-o pe 1.6, ultima disponibila. Am gasit ceva pe net, insa inca nu am verificat si in masina. Dar daca pe telefonul vechi mergea si acum nu mai merge, sansele sunt mari ca nu asta sa fie problema.

Ideea e ca nu gasesc pe net referinte la pachetul BMW care ofera optiunile astea.

Edited by Uruquel
additonal details

• 3 weeks later...

Astazi, pentru ca noul telefon a sucombat, a trebuit sa ma intorc la cel vechi. Noul era un s10, ala vechi un Galaxy S8. 

A trebuit sa il imperechez inca odata cu masina. Cand au aparut optiunile de imperechere, era un casuta cu Apps, pe care am marcat-o. Surpriza! Au revenit aplicatiile vietii, au aparut SMS-urile pe ecran, Spotify, Bixby, ceva legat de youtube, etc. 

Vedeti in imaginile atasate. Habar n-am care a fost treaba. Probabil nu bifasem casuta aia minunata cand l-am imperecheat cu S10-le.

image.jpeg.0a33d34ab14262d37ec3346def437d8f.jpegimage.jpeg.0eb682336b7b34772b0c169c9f5a565f.jpegimage.jpeg.80ec6bfdfc82b455d62cc025a3342c05.jpeg