Jump to content

Problema modul angeleyes + semnal

Recommended Posts

Mașină: BMW X1 F48 LCI - septembrie 2019
VIN:
WBA71AC0403L25548
Problemă:
  • Angel eyes-ul exterior de la farul din dreapta are o culoare diferită.
  • Modulul afectat este modulul de angel eyes și semnal - cel care are acces pe sub carenajul roții dreapta.
  • Modulul a fost afectat, precum și fibra.

Rezolvare până în acest moment:
  • S-a polizat capul de fibră, iar acum lumina trece fără probleme.
  • S-a curățat placa și zona de LED-uri.

Probleme semnalate după prima fază de reparații:
  • După curățarea zonei de LED-uri, am observat că LED-urile sunt afectate. O parte din fosforul care le acoperă nu mai este prezent, drept urmare LED-urile au o altă culoare, una alb-albastruie-mov. Din pacate aici nu am poza, am uitat sa fac

Decizie luată:
  • Înlocuirea modulului LED și semnal.

Aici intervine problema:
Conform schitei de piese componente ale farului, codul modulului este: 63 11 9477822. Am achiziționat produsul conform codului de produs, dar, spre surprindere, modulul primit are o mufă cu 9 pini, în timp ce modulul meu are o mufă cu 8 pini.

Intre timp, am observat că mai există o diferență între cele 2 piese:
Modulul nou este fabricat de Valeo și are un cod intern: B114294-D, în timp ce modulul meu are codul B114298-D. Nu reușesc să găsesc nicăieri un modul cu 8 pini ca al meu. Toți distribuitorii au doar module cu 9 pini. Am căutat pe OLX, pieseauto.ro, la dezmembrări, pe site-uri din Germania, pe tot ce ține de piese, pe Aliexpress, Ebay, etc. Am găsit un singur modul second-hand în Estonia, dar nu primesc răspuns la email.

Intre timp, mă gândeam să verific dacă codul de piesă al farului este același cu cel găsit pe schiță conform seriei de șasiu, pentru a mă asigura că modulul aparține de far. Aici apare a doua veste proastă: nu regăsesc codul meu de far în lista de faruri. Am căutat pe general conf. date mașină și modulul și farul - nu am găsit nimic. Am căutat conform part number - de asemenea nu am găsit nimic - ca și cum acest far nu ar exista. Totuși, am găsit modelul de far pe Ebay și pe site-uri din Polonia.

Așadar, greșesc eu undeva? Greșesc la codul de piesă? S-a mai lovit cineva de această problemă?

Mulțumesc.

modulul-meu2_optimized.jpg

far_optimized.jpg

far1_optimized.jpg

diferente_optimized.jpg