Jump to content

Incident în trafic - amiabilă?!

Recommended Posts

Vă salut!

Poate este cineva care se pricepe și mă ajută legat de un eveniment în trafic.

Astăzi, ora 18:22, am avut nefericitul ghinion să fiu lovit din spate de o șoferiță, care avea treabă pe Instagram.. egal, în urma incidentului, mașina mea, un BMW F10 mai exact, a avut de suferit câteva mici zgârieturi care ies la polish, deci nimic grav.

După ce am discutat cu doamna respectivă, i-am spus cam cât m-ar costa aproximativ (100€) un polish pentru zgârieturile provocate. Ea a venit în schimb cu propunerea să facem amiabilă și să îmi plătească în regim propriu cei de la asigurări (parcă Groupama) să îmi rezolv apoi mașina unde vreau eu. 
Acum, întrebarea mea este, mașina mea neavând daune niciodată, dacă apelez la metoda propusă de doamna respectivă.. în rapoarte gen CarVertical nu ar apărea ca și daună ? Egal că mașina a avut doar zgârieturi. Personal nu aș vrea să apară cu daune.. pentru că, atunci când voi dori să vând mașina, oricine o cumpără, dacă vede daune, normal că va crede că a fost lovită pe bune.

Soțul respectivei, mi-a zis în schimb că poate să îmi dea doar sâmbătă banii.. ceea ce mi se pare ciudat.. adică conduci Audi A8, 2020 și nu ai 100€ :)) mi se pare cam trasă de păr treaba.

Poate știe cineva să îmi explice ce și cum e de făcut.

Mersi !

Eu am trecut prin așa ceva și am făcut-o doar din ambiția de a merge la poliție și asigurator pentru faptul ca nesimțitul care conducea “Smart Brabus” nu a vrut nici măcar să oprească.

Iesea la polish dar mi s-a părut pre nesimțit elvețianul de origine română (am aflat de la poliție ulterior, când mi-au fost înmânate documentele necesare la asigurator).

Si da, mi-a apărut pe CarVertical ca și dauna.

Daca îți asumi asta, faci amiabilă și îți repari bara (revopsire) pe RCA-ul domniței.

Daca nu, dai tu un polish și vezi ce iese dar rămâi cu ea curată de daune in istoric.

• De acord! 1

poti pastra poze , nu e dracu atat de negru daca apare pe car vertical , mai ales ca e o tamponare usoara. Am avut si eu ceva similar cu un copilas , i-am dat viteza nici nu mi-am pierdut timpul , am preferat sa imi rezolv eu local dupa ce i-am facut putina morala , Si la actuala imi apre o dauna pe o usa 500 E ce poate sa fie , maxim o revopsire .Daca esti convins ca iese la polish si nu ai chef de asigurari ,poti lua reparatie in regie proprie , pastrezi pozele si arati cumparatorului daca ai discutii . Eu pt o mica zgarietura la F10 am luat 700 ron de la fostul euroins , am dus masina la pdr m-a costat 200 ron,reparatie impecabila 

Astea sunt singurele urme ce nu ar ieși la polish.. în rest, nici nu am avut la ce să fac poze, ca nu se văd.

Daca arăt asta la un posibil cumpărător, nu m-ar crede în viața lui că reparația asta a fost făcută cu 1300 lei cât mi-a zis ca îmi dă la asigurare 

62423ee6-ade3-48b6-bc32-9a9e987f9f92.jpeg

daca nu ai chef de revopsit o punctezi cu vopsea  la culoare  si vezi dupa , daca iti pare acceptabil ,am si eu pe bara fata o julitura , cand am luat masina ma gandeam ca primul lucru revopsesc bara apoi dupa ce am incercat o reparatie locala cu punctari progresive si polishare a iesit f bine si nu mi-am batut capul cu stresul si disconfortul revopsirii 

• Thanks 1

Posted (edited)

Sincer, pentru așa ceva, nu m-aș pune să apelez la asigurare + chestia cu dauna pe raport. E drept că primesc o sumă ok, dar nu merită.

Dar oricum, era mai easy sa îmi dea banii ceruți și ne vedeam de treabă. Mai mult ca sigur nu va întâmpla..

Edited by Liviu Filip

nu-ti bate capul plus ca la modul real un asigurat rareori intelege aspecte de gen , unii sunt batuti in cap , cu siguranta ii creste polita data viitoare , long term il va costa mai mult faptul ca a scutit 100 E cat i-ai cerut tu 

• Thanks 1

Tre sa fii tâmpit să vrei să îți dai asigurarea când dauna este atât de mică, de obicei “nevinovatul” nu vrea decât amiabilă, pentru ca iarăși este bătut în cap.

Faptul ca apare cu “daună” nu înțeleg de unde problema? Este o daună aproape fără valoare, poți salva pozele de înainte/după și i arăți la viitorul cumpărător despre ce a fost vorba dacă întreabă, nici nu contează daune de 1000-2000 euro când e vorba de așa ceva, tu acolo ai o daună de 200-300 euro intr un service(revopsire).

Sa îți de a banii, dacă nu vrea, faci amiabilă, însă pentru ce este acolo, doar pierdere de timp.

• Like 1

Neata,
Nu stiu daca vad eu bine in poze dar ce e acolo nu iese la polish 100% pentru ca sunt indoituri pe muchie, eu unul as refuza regie proprie si as merge pe reprezentanta sau daca ai cunostinte de un service ce vopseste bine, cel mai probabil sa fie nevoie de putin filler/kit si revopsire element, referitor la raport Carvertical pe ala te poti c**a pe el :)) apare dauna de 200-500 de euro si apare dauna in spate spoiler, daca cineva nu cumpara masina pentru asta e spre binele tau :)) 

Sa ai zi buna si sa iei decizia cea mai buna pentru tine !

• De acord! 1

Eu vad ca e sarita vopseaua, de ce sa te apuci de improvizatii cand poti vopsi bara integral gratis?

Asta cu dauna e o obsesie inutila, ce cumparator ar da inapoi de la a cumpara o masina careia i s-a vopsit bara?

13 minutes ago, raduron10 said:

Eu vad ca e sarita vopseaua, de ce sa te apuci de improvizatii cand poti vopsi bara integral gratis?

Asta cu dauna e o obsesie inutila, ce cumparator ar da inapoi de la a cumpara o masina careia i s-a vopsit bara?

Dacă îți spun că a venit unul cu vreo două săptămâni în urmă cu niște pretenții mă durea mintea.. se lega de orice zgârietură cat de fină doar să îi mai scad la preț.. de-aia zic, sunt unii care au impresia că dacă o bară a fost vopsită sau lovită.. cine știe ce probleme “ascunde mașina”

Update: M-a sunat și totuși a zis că mai bine îmi dă suma cerută de mine, 100€ ca să nu mai implicăm asigurarea și etc (de parcă nu ea ar fi venit cu ideea) :))

Problemă rezolvată!

• Like 1

Si eu sunt de accord cu baietii, mai bine luai asigurarea si o vopseai in ceva reprezentanta BMW. Daca cineva care cumpara o masina de 5, 6, 7 si se asteapta sa nu aibe vreo piese nevopsita, nezgariata nu are treaba cu realitatea. Eu odata la 2 ani imi schimb parbrizul pe casco si pe carvertical imi apare dauna de 5000 -7000 lei, la o masina cum e seria 5 care acum noua este vreo 70-100k euro, lumea trebuie sa inteleaga ca vopsit un element e vreo 150-200 euro 😄 . Oamenii care stiu ce inseamna o masina premium, nu se uita la o bara vopsita de 300 euro 😛 

Edited by Alex3245
  • Like 1

Eu cand am luat masina am avut daune de 2x3500euro aparute pe autodna, am fost si am cerut citire pe cheie unde am vazut piesele schimbate, o nimica toata pentru masina, spoiler revopsit, faruri si carenaje plus vestita mana de lucru in austria asa ca nu m-a speriat o dauna ba mai mult m-am bucurat cand am vazut ca farurile sunt 2017 si nu 2014 plus ca la verificare masina era impecabila si facuta in resprezentanta reparatia 🙂 acum depinde de fiecare .

Nici eu nu cred că iese la polish.

Chestia cu dauna apărută în raport e fix pix. Cine refuza cumpărarea pt o așa dauna de fapt nu vrea sa cumpere. In același timp mai degrabă da de gândit un raport complet curat decât unul cu o dauna de câteva sute. Adică stai și te gândești, bai, vinde omul mașină după 3-5-7-x ani și nu a avut chiar nicio zgaraietura? E foarte posibil sa existe așa ceva însă mai degrabă te gândești că a avut daune dar le-a reparat in spatele blocului. Daca insa vezi că a "reparat" o zgaraietura într-un service autorizat logica îți spune că vânzătorul a îngrijit masina corespunzator.

• De acord! 2

CHIAR NU VA INTELEG DE CE VA COMPLICATI! De asta platim asigurari, sa pocnim masinile si sa le reparam pe RCA-ul vinovatului sau pe Casco. Cine crede ca o masina cu X ani vechime e nerevopsita, probabil ca inca crede in Mos Craciun sau e ft ft naiv. Romanii sunt obsedati de Car Vertical si cand vad o dauna de 1400 ron zic ca a fost dauna totala masina. Masinile se verifica pe elevator si la garaj, nu prin intermediul unei aplicatii care este o mizerie de baze de date in care oricine poate pune orice, fara a se verifica veridicitatea datelor, deci o tampenie 😄 Trebuia sa-i iei asigurarea si sa o repari intr-un service gen Top Lac sau undeva unde se lucreaza bine. Asta cu "hai sa-ti dau 100 de euro sa nu implicam asigurarea" suna a sarac care nici nu are RCA valabil 😄

• De acord! 3

^ fix asa, cand aud de asta cu carvertical... cine vine si iti spune de carvertical ca a vazut el raport, ori ii inchizi telefonul ori ii spui sa se duca la reprezentanta ca masini noi mai au.

Edited by arnx

Eu as fi facut masina in reprezentanata pe asigurarea celui vinovat. Poate ar fi bine sa ceri parerea brokerului tau de asigurare sa stii cum sa procedezi pe viitor. Intamplator in trecut am facut la fel ca tine si am acceptat o suma modica...si am luat plasa... la 2-3 luni desi nu se vazuse nimic dupa accident a inceput sa sara vopseaua la un splalat cu presiune...

te mananca , cainii si la reprezentanta , hai sa fim seriosi , o bara merge revopsita la un service bun , unde cunosti sau ai cel putin cateva reviewuri pozitive . Nu e mare lucru 

De acord cu fiecare ce mi-a spus. Apreciez!

Ideea este că, l-am sunat pe cel care mi-a făcut asigurarea la mașină în ziua cu incidentul și el mi-a băgat în cap “nuuu, nu cu asigurare și astea ca după apare mașina pe la RAR, mai ales dacă vrei să o vinzi, apare pe CarVertical și cine știe ce se gândește ăla ce vine după ea, etc”. Ok, într-un fel mi-a băgat în cap ideea prostească cu raport pe CarVertical și o să o vinzi greu.

Ca și idee, cum am zis mai sus, doamna s-a oferit să îmi dea asigurarea și a insistat.. dar astăzi tot ea m-a sunat și a zis “hai mai bine să îți dau aia 100€ si e ok dacă nu ai paguba așa mare”

Am acceptat pentru că, azi am plecat din țară pentru vreo două săptămâni și nu am avut timp și chef să îmi bat capul cu alte cele.

E bine de știut ce am de făcut pe viitor, deși sper să nu fie cazul.

Legat de CarVertical.. sunt foarte mulți care mă întreabă asta prima dată.. dacă le dau seria să facă un raport pe CarVertical.. am văzut ca oamenii sunt foarte disperați să vadă dacă nu are km dați înapoi sau daune. Până la urmă.. dacă mâine îmi dau două ciocane în ușă și merg la Dorel să mi-o facă ca nouă.. oricum nu apare niciunde așa ceva. Nu prea înțeleg de unde obsesia asta cu CarVertical. Cum zicea cineva mai sus.. cine vine cu prostii de-astea, ar trebui închis telefonul. 

Legat de “daună”… am vorbit deja cu cel care mi-a făcut polish/detailing la mașina și mi-a zis că mi-o poate face că nu e mare lucru. 
Ca și idee.. cel de care vorbesc, e o cunoștință (nu prieten) care face asta de ani buni și știe ce face. O să trimit poze după ce o va face.

Nebunia cu carvertical s-a declanșat datorita promovării. Aproape toți care verifica/repara sau doar își dau cu părerea despre mașini și au canal yt promovează carvertical și oferă coduri de reducere. 

E util sa verifici masina, se practică înainte de a apărea carvertical. Însă doar putini înțeleg și ce vad într-un raport. Mai ales la mașini premium. Daca vad dauna de 7-10k lei deja se sperie și trag concluzia că mașina e făcută din bucăți, realitatea fiind cu totul alta pt o reparație făcută pe casco in reprezentanta.

Anul trecut un amic care voia să-și schimbe mașina a verificat una pe carvertical și avea două daune. Una de 4-6k bara fata și una de 8-15k portiera dreapta. Amicul își "ștersese" de pe lista mașina. I-am zis sa sune vânzătorul sa se lămurească. Și s-a lămurit, vânzător de bună credință, mașina avusese două daune, bara fata revopsita și portiera schimbata, totul in reprezentanta, cu facturi și poze de dinainte și dupa. A verificat mașina și a cumparat-o apoi.