Jump to content

Încălzire la cauciucuri de iarna ?

Recommended Posts

Va salut,nu eram sigur dacă vreau sa deschid topicul asta sa nu spun prostii,dar uite ma aici .

Setările din mașină respectiv G31 2018 la cauciucuri vara ,iarnă, sper ca toți faceți asta. Ma înșel eu sau băgând mâna sub capota deasupra rotii am simțit mai multa căldură venind de la motor evident pe setare cauciucuri de iarna care le am schimbat acum 3 luni,deci dupa doar 20 de km se încălzea și bordul mi se părea in exces și local cum am zis deasupra rotii sub capotă, o fi avind modelul meu opțiunea asta ? habar nu am ,acum după ce am schimbat cauciucuri de vara și in computer la fel de vara nu mi se mai pare asa de multa căldură exact unde va spuneam, o fi opțiunea pt iarnă fiind cauciucurile cu zăpadă pe ele evident sa degaje mai multa căldură de la motor pt roti sa fie mai calde sa aibă contact bun pe zăpadă. este opțiune? ori doar mi se pare mie. ms frumos.

Imi vine greu sa cred ca ar exista o asemenea optiune. Nu e masina de F1 sa conteze temperatura anvelopelor, mai ales cand mergi bara la bara in oras. Cel mai probabil e o setare a senzorilor de presiune. Iarna cand e frig scade presiunea, iar vara creste.

1 hour ago, töffefe said:

Imi vine greu sa cred ca ar exista o asemenea optiune. Nu e masina de F1 sa conteze temperatura anvelopelor, mai ales cand mergi bara la bara in oras. Cel mai probabil e o setare a senzorilor de presiune. Iarna cand e frig scade presiunea, iar vara creste.

Mie la setul de anvelope de iarna, imi arata ca necesar presiune mai mare, si nu inteleg de ce...

Adica pentru vara imi da 2.2 fata cu 2.4 spate, iar pentru iarna 2.4 fata cu 2.6 spate... asta pentru partial load.

1 hour ago, sskkaa said:

Mie la setul de anvelope de iarna, imi arata ca necesar presiune mai mare, si nu inteleg de ce...

Adica pentru vara imi da 2.2 fata cu 2.4 spate, iar pentru iarna 2.4 fata cu 2.6 spate... asta pentru partial load.

parțial load,le tin pe 3 bari, 2.6 mi se par prea pe geanta,si la cite gropi .... 245,45R18

1 hour ago, sskkaa said:

Presiunea aerului iarna poate scadea in comparatie cu vara. Acesta poate fi un motiv; compensare.

Apoi anvelope mai tari iarna cred ca inseamna mai buna aderenta, control al masinii, mai ales cu "gumele" potrivite.

8 hours ago, cipri71 said:

Setările din mașină respectiv G31 2018 la cauciucuri vara ,iarnă, sper ca toți faceți asta.

Arata si la altii setarile acelea de iarna/vara pt anvelope. Ataseaza poze.

Ce efect ar avea caldura data unei roti iarna? Aceasta se roteste si se raceste mult prea mult ca sa se inacalzeasca pentru vreun motiv.

Apoi, pentru mentinerea motorului termic la regim si incalzirea "ideii", pentru aceasta este necesar un efort suplimentar deci un consum in plus din rezervor.

Eu cred ca nu ajuta, face nimic si e o falsa impresie.

Edited by bimmer90f30

1 hour ago, sskkaa said:

Anvelopele de iarna sunt mai moi, poate din cauza asta. Mai conteaza si dimensiunea, daca e aceeasi sau alta.

3 hours ago, cipri71 said:

parțial load,le tin pe 3 bari, 2.6 mi se par prea pe geanta,si la cite gropi .... 245,45R18

La 2.4 fata si 2.6 spate imi crapa dintii n gura... nu stiu cum puteti merge cu 3! ( 245/45/20 fata si 275/40/20 spate )

3 hours ago, bimmer90f30 said:

Presiunea aerului iarna poate scadea in comparatie cu vara. Acesta poate fi un motiv; compensare.

Apoi anvelope mai tari iarna cred ca inseamna mai buna aderenta, control al masinii, mai ales cu "gumele" potrivite.

Cred ca anvelopele de iarna sunt mai moi, de aia necesita si presiune mai mare.

Gumele sunt potrivite, conform indicatiilor BMW, dimensiuni, Runflat si * BMW.

am impresia ca vorbeste despre inregistrarea anvelopelor. la G ai optiunea asta. bineinteles cand pui anvelope de iarna masina va arata “winter tyres”. 

pana acuma nu am gasit nici un avantaj sau dezavantaj daca ai sau nu înregistrate anvelopele

10 minutes ago, Viper05 said:

am impresia ca vorbeste despre inregistrarea anvelopelor. la G ai optiunea asta. bineinteles cand pui anvelope de iarna masina va arata “winter tyres”. 

pana acuma nu am gasit nici un avantaj sau dezavantaj daca ai sau nu înregistrate anvelopele

Cred ca ajuta doar la recomandarea presiunii în pneuri.