Jump to content

n47 318d zero-quantity adaptation 4AE5

Dmitry-M

Recommended Posts

Buna ziua, am un e91 n47 2011 (cu motor n47n ca pe f30,f10) si am un error 4AE5 zero volume adaptation injector 2 dupa stergere eroarea revine dupa 40-50 km

check nu se aprinde dar masina are un pic tremură la turaţii idle... 

Trebuie sa schimb injectorul?

Mersi mult!

photo_2024-07-02_13-42-50 (2).jpg

photo_2024-07-02_13-42-50.jpg

• 2 weeks later...
On 7/2/2024 at 11:48 AM, Dmitry-M said:

Trebuie sa schimb injectorul?

Inverseaza injectorul ala cu altul din cele 3, apoi inregistreaza pe fiecare din ele cu ISTA. 

Daca eroarea se muta cu injectorul e injectorul. Daca nu, problema e in motor..

• Thanks 1

• 4 weeks later...
Posted (edited)
On 7/13/2024 at 4:27 PM, bimmer90f30 said:

Inverseaza injectorul ala cu altul din cele 3, apoi inregistreaza pe fiecare din ele cu ISTA. 

Daca eroarea se muta cu injectorul e injectorul. Daca nu, problema e in motor..

am schimbat injector 2 la nou (sh) (apoi am facut test pe banca si injector in stare f buna) si facut o inregistrare in ISTA, si erroare vine in injector 3, bine, schimbat injector 3 la injector 2 (care facut test pe banca) si erroare nu a mai aparut, dar devenit o correctie mare in cilinder 4 (+1.3 in idle) si toate 3 -0.3 aprox, acum vreau să schimb injectorul 4 cu altul, să văd cum se schimbă corecția

(scuze pt gresele, nu stiu foarte bine limba romana...)

Edited by Dmitry-M

12 hours ago, Dmitry-M said:

acum vreau să schimb injectorul 4 cu altul, să văd cum se schimbă corecția

cati km are masina?

Ideea mutarii injectorului a fost ca sa vezi daca eroarea se muta. Parese ca s-a mutat, sau cel ptuin nu a mai aparut din ce incerci sa spui. Ceea ce "pune" vina pe injectoare probabil.

Ce injectoare are motorul? Piezo sau Solenoid?

Daca tot umbli la injectoare fa si in test pe retur sa vezi ce si cum ajunge motorina inapoi in rezervor. https://m.youtube.com/watch?v=u5LO11Cm-zE&pp=ygUQcmV0dXJuIGZsb3cgdGVzdA%3D%3D

Cateodata si asta spune multe despre starea injectoarelor.

Din ce limba incerci sa scrii?

Bun venit pe forum!

Edited by bimmer90f30

7 hours ago, bimmer90f30 said:

cati km are masina?

Ideea mutarii injectorului a fost ca sa vezi daca eroarea se muta. Parese ca s-a mutat, sau cel ptuin nu a mai aparut din ce incerci sa spui. Ceea ce "pune" vina pe injectoare probabil.

Ce injectoare are motorul? Piezo sau Solenoid?

Daca tot umbli la injectoare fa si in test pe retur sa vezi ce si cum ajunge motorina inapoi in rezervor. https://m.youtube.com/watch?v=u5LO11Cm-zE&pp=ygUQcmV0dXJuIGZsb3cgdGVzdA%3D%3D

Cateodata si asta spune multe despre starea injectoarelor.

Bun venit pe forum!

Salut, mersi pt raspuns!

Masina are 275000 km, e91 2011 N47N injectoare solenoid (13537798446)

da imi trebuie sa fac un test pe retur, dar nu am instrument de testare... 

sunt din R.Moldova dar limba mea maternă e rusa... dar eu invat limba romana la cursuri, acum la nivel B1, dar e foarte greu pt mine 😅

Bun venit pe forum!

Multumesc mult! 🙂

1 hour ago, Dmitry-M said:

da imi trebuie sa fac un test pe retur, dar nu am instrument de testare... 

nu iti trebuie nici un instrument de testare. Iti trebuie ochi sa vezi diferenta.. niste seringi - 4 de acelasi fel, niste furtune de acelasi diametru si lungime si niste conexiuni in T ca sa nu le strici pe alea de pe masina, de la injectoare, care sunt probabil din plastic. 

T-urile de la injectoare trebuie sa scoti le scoti furtunele si sa le pui pe ale tale si apoi la loc.. si daca sunt din plastic si se strica trebuie sa ai de rezerva altfel nu mai pleci de unde esti.. asta e riscul. 

T-urile sa aiba garniturile de cauciuc nerupte ca altfel o sa scape motorina si iar nu e bine..

Pune si tu in google translate pe ruseste, apoi pe romaneste si te prinzi ce spun in romaneste, apoi cauti sa retii recitind ce am spus in romana.