Jump to content

Zgomot usa sau stalp

Recommended Posts

Salutare,

De ceva vreme am un zgomot interior pe amandoua partile care pare sa vina din stalp sau usa, nu-mi dau seama prea bine, am desfacut deja plasticele de pe stalp si nu pare sa fie ceva acolo care sa produca zgomot decat poate in interior, doar ca acolo nu prea pot sa ajung. Suna ca si cum ar fi ceva slabit si are joc. Stie cineva ce ar putea fi?

Salutare,

De ceva vreme am un zgomot interior pe amandoua partile care pare sa vina din stalp sau usa, nu-mi dau seama prea bine, am desfacut deja plasticele de pe stalp si nu pare sa fie ceva acolo care sa produca zgomot decat poate in interior, doar ca acolo nu prea pot sa ajung. Suna ca si cum ar fi ceva slabit si are joc. Stie cineva ce ar putea fi?

268860[/snapback]

Vezi prinderea la centurile de siguranta.

acelasi zgomot il face si la mine pe fata stanga.. cand e drumu mai naspa cu denivelari gropi etc-- si eu m'am uitat la plasticu ala de pe stalp si pare totu ok acolo.. nu stiu ce ar putea fii..  :blink:

269941[/snapback]

La mine pe amandoua partile si este extrem de enervant! La un moment dat ma gandeam ca ar fi de la usa spate. :)(

asa e si la mine dar :blink:

am dat jos cele doua ornamente de pe stalp tot asa

am dat jos si centura nici o schimbare

deci nu mai e decat incuetoarea

e putin mai mult de munci pana o dau jos dar o dau

nu o sa pot testa in mers :) dar daca misc haotic incuetoarea si aud clickanitul specific ce sa mai spun

ar mai fi o chestie incuetoarea e capsata asa ca numa alta noua ma salveaza de sunet/e ca in ambele parti face asa acu nu am ascultat si la usile din spate dar daca si alea tacane ce pot sa mai spun

teoretic nici nu stiu ce as putea sa i fac ca daca e uzata vre-o "limba" "lamela" nu prea mai ai ce

dar totusi masina are 6 ani si sa se uzeze asa repede ?? bun acu depinde si de nr. de inchidere / deschidere pe zi

nu stiu ce s zic, vedem cand o desfac peste o sptamana juma :)

asa e si la mine dar :blink:

am dat jos cele doua ornamente de pe stalp tot asa

am dat jos si centura nici o schimbare

deci nu mai e decat incuetoarea

e putin mai mult de munci pana o dau jos dar o dau

nu o sa pot testa in mers :) dar daca misc haotic incuetoarea si aud clickanitul specific ce sa mai spun

ar mai fi o chestie incuetoarea e capsata asa ca numa alta noua ma salveaza de sunet/e ca in ambele parti face asa acu nu am ascultat si la usile din spate dar daca si alea tacane ce pot sa mai spun

teoretic nici nu stiu ce as putea sa i fac ca daca e uzata vre-o "limba" "lamela" nu prea mai ai ce 

dar totusi masina are 6 ani si sa se uzeze asa repede ?? bun acu depinde si de nr. de  inchidere / deschidere pe zi

nu stiu ce s zic, vedem cand o desfac peste o sptamana juma :)

270387[/snapback]

Am si eu zgomotul ala dar nu este de la incuietoare eu am schimbat-o pe dreapta si zgomotul e la fel...cred ca e ceva in interiorul stalpului...

Nu ar fi posibil oare ca zgomotul sa provina de fapt de undeva de sub masina si nu de la usa / stalp ?

270693[/snapback]

eu unul nu cred ca este din alta parte decat din stalpi...probabil de la centurile de siguranta,nu stiu cum se ajunge la ele...dar cred ca asta este problema....si pe mine ma enerveaa zgomotul ala

Este o ganitura (o saiba de plastic) la surubul din stalp al centurii, eu am rezolvat-o la un E39 schimband-o.

270724[/snapback]

Am gasit si eu saiba aia si intradevar are joc destul de mare. Tu cum ai schimbat-o? ai cumparat una noua sau ai confectionat tu una?

Am facut una.

270968[/snapback]

Am facut si eu una acum dar zgomotul tot este, parca nu asa de tare dar tot se aude. Tu ai umblat si la mecanismul de reglare a inaltimii centurii? pt ca acel surub este fixat de el si ma gandesc ca poate sa aiva si ala joc undeva.

nu se rezolva

si eu am schimbat plasticul acela

am circulat si fara centura si tot se aude

in stalp nu e nimica ce sa bata eu circul cu el defacut de o luna (centura e pusa la loc ) si tot din incuetoare mi se pare ca vine sunetu (poate gresesc) dar zgomotul sigur vine din usa (nu de sub masina)

cel mai sesizabil e cand soseaua e in valuri (sau gropi da le cam evit)

http://www.bmwdiy.info/seatbelt-click/index.html

Edited by clauberty

Am facut si eu una acum dar zgomotul tot este, parca nu asa de tare dar tot se aude. Tu ai umblat si la mecanismul de reglare a inaltimii centurii? pt ca acel surub este fixat de el si ma gandesc ca poate sa aiva si ala joc undeva.

271061[/snapback]

La mecanism nu am umblat. Eu am scapat de zgomot.

Am si eu zgomotul ala dar nu este de la incuietoare eu am schimbat-o pe dreapta si zgomotul e la fel...cred ca e ceva in interiorul stalpului...

270691[/snapback]

Ok am descoperit de la ce vine zgomotul (cel putin la mine) e de la incuetoare dar nu de la partea mecanica ci de la cea electrica, cum asa ? :)

Piesa 2 http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?mo...g=41&fg=40&hl=3

se deface foarte usor, mai greu e pana ajungi la ea

1 masca trebe data jos, parca e un topic cum se da masca de la usa cu poze cu tot

http://www.bmwclub.ro/forums/index.php?showtopic=16062&hl=

(edit = am gasit topicul cu demontatul)

2 trebe sa dati modulul de airbag jos, asta inseamna ca trebe sa scoateti bateria pt a evita o diagnoza (pt a sterge eroarea) tubulara de 10, nu va speriati ca nu e ceva foarte greu.

minusul de la baterie il daiti jos, sa aveti grija pe unde il fixati sa nu se reconecteze (eu l-am pus pe surubul care fixeaza bateria de caroserie in partea de jos, unu lung )

3 desfaceti izolatia, sa va luati masitc negru 50 de mii un tub (la 4 usi am folosit 50%)

4 se scoate toata incuetoarea, mai apoi actuatorul, il desfaceti si eu l-am si curatat de vazelina veche si am uns toate piesele in miscare cu vazelina rezistenta la temperatura

Inainte de a desface actuatorul miscati-l mai energic sa vedeti daca apare sunetul

La mine a functionat

prima data am facut usa de la sofer si am circulat aproape o saptamana fara masca :blink: ( time reason ) si nu am mai auzit nimica nici dupa remontarea fetei de usi.

Cei care se incumeta la operatie sa ne ziceti si noua ce ati si cum ati :)

Succes

Edited by clauberty

si la mine se aude un zgomot in stalpu de la sofer.. doar cand dau prin gropi .. sau e drmu f.prost. da nu ma incumat sa ma apuc eu sa desfac toate draciile alea.. mai bine ma duc la servis..  :blink:

273369[/snapback]

si ce o sa le zici sa unga actuatorul sau sa puna unu nou :) sa ne zici cat ia dat pt manopera

• 2 weeks later...