Jump to content

Achizite masina din Germania fara TVA?

Recommended Posts

16 hours ago, mgi said:

Nu are treaba cu amortizarea. Probabil ca dealer-ul respectiv aplica tva la marja de profit, lucru care e permis in anumite situatii. Dar chiar si asa, tva a fost incasat. Doar ca nu apare explicit pe factura, pentru ca nu e deductibil.

exact! @coco1382 din pacate nu ai dreptate, sorry mate 🙂

M-am lamurit, multumesc. Si mi-a confirmat și un contabil.

Poti lua pe firma mașina SH din spațiul UE, se aplica taxarea inversa, primești TVA înapoi după ce o înmatriculezi, insa daca nu întocmești foi de parcurs plătești 50% din TVA la ANAF.

În cazul asta o sa mă gândesc daca mai merita efortul sa o iau pe firma (cu ceea ce implica: declarații etc), sau s-o iau direct pe pf și gata.

Merita, ramai cu 50 la suta din tva fara nici o bataie de cap, fara foi de parcurs. Nu are ce sa nu merite.

Plus nu mai platesti 8% pe dividende ce revin din cumpararea masinii, 16% impozit pe profit etc, daca ai impozitarea la profit, sincer nu stiu ce contabil ai la firma dar se merita din plin sa iei masina pe firma:)). Se poate lua si fara tva din Germania direct pe firma ta si dupa sa platesti jumate din tva in tara daca nu faci foi de parcurs, dar trebuie ceva cunostinta in Germania la firma de acolo sa o iei prin ei.

7 hours ago, branevl said:

Merita, ramai cu 50 la suta din tva fara nici o bataie de cap, fara foi de parcurs. Nu are ce sa nu merite.

Plus nu mai platesti 8% pe dividende ce revin din cumpararea masinii, 16% impozit pe profit etc, daca ai impozitarea la profit, sincer nu stiu ce contabil ai la firma dar se merita din plin sa iei masina pe firma:)). Se poate lua si fara tva din Germania direct pe firma ta si dupa sa platesti jumate din tva in tara daca nu faci foi de parcurs, dar trebuie ceva cunostinta in Germania la firma de acolo sa o iei prin ei.

Ideea e ca nu stiu ce activitate va avea firma in urmatorii 1/2 ani, posibil sa o inchid. Nu stiu daca merita tinuta deschisa doar ca sa iau o masina cu 50% din tva.

33 minutes ago, mgi said:

Iti mai deduci și 50% din combustibil, reparații, etc. Plus ca dacă închizi firma, poți să-ți vinzi mașina ție înainte. 

De inchis nu as vrea sa o inchid curand, dar nu stiu daca voi mai avea activitate cel putin 1-2 ani. 

• 2 weeks later...

Gasisem un X1 30e cu tot ce voiam, am schimbat mai multe mesaje cu dealerul si dupa ce i-am dat codul de TVA si mi-a lasat cam 1200 eur din pretul de lista imi zice ca a primis mesaj de la directorul de vanzari ca masina nu este pentru export. Am intrebat de ce, dar replica a fost ca nu o pot vinde la export 🙂

Asa ca mai caut...

sunt multi care nu vor sa se complice cu schema "fara tva", luand multe tepe in trecut probabil.

au mai fost firme unde am platit cu tva, si dupa inmatriculare, si trimitere talon+CIV, au returnat TVA inapoi. incearca si varianta asta, daca ai disponibili banii de tva sa ii blochezi cateva sapt/o luna...