Jump to content

Probleme motor BMW E90

Recommended Posts

Buna 

Am si eu o problema - am un E90 , M47 , 2.0 , 163 cai , mai bătrânel adica din 2006. Acum ceva vreme a început sa nu mai traga cum trebuie si sa scoată fum negru. Dar parca nu tot timpul. Am dus-o la mecanicul care se ocupa in mod normal de el . In prima faza a zis ca poate e filtru de aer , apoi debitmetru si un injector . Unul într-adevăr parea sa nu mearga cum trebuie . Pe tester nu dădea absolut nimic. Am schimbat toate cele de mai sus , plus ulei si filtru. Problema nu s-a reolvat. Ba mai mult , incepuse sa se auda un zgomot ca un șuierat,  ca si cum ar scapa ceva compresie pe undeva. L-am dus la alt mecanic. Dupa cateva zile de verificari si investigatii primesc un verdict care nu as fi vrut sa-l aud vreodata - trebuie alt motor pt ca s-au rupt clapetele de la admisie si au fost aspirate in motor si se pare ca e "praf".

Acum, va intreb pe voi , care iubiti masinile astea si va si pricepeți la ele, nu putea fi evitata aceasta situatie? Adica, nu ar fi trebuit sa se auda ceva ? Sau nu stiu.

Am masina asta de 8 ani si o conduc doar eu si o iubesc foarte tare ( si da, sunt femeie si sa nu râdeți de mine va rog) . Am avut grija de ea ca de orice lucru la care ții enorm - totul schimbat la timp, verificări , curățat,  piese , ulei de calitate ....

Acum, ce fac? Alt motor ? E aiurea ...

Ps. Daca nu m-am exprimat prea "tehnic" scuze .... sunt totusi femeie 🤗

• Crying 1

Buna, mecanicul tau ce soft de diagnoza a folosit? La BMW se foloseste ISTA pt ca iti arata in detaliu ce are masina si nu lasa loc de interpretari. Orice scenariu poate fi evitat daca masina e intretinuta corect si la timp. Tu nestiind de eventualele probleme ai urmat doar sfatul mecanicului care probabil nici el nu e prea priceput pe BMW. La motorul M47 se curata galeria de admisie o data la 70K km. Si mie mi-a crapat motorul M47 pe un E46 acum 16 ani pe autostrada in Germania....se intampla. E urat sa schimbi motorul dar in situatia de fata nu prea ai ce face. Da-mi mesaj privat si te ajut sa iei alt motor dintr-o sursa ok. 

Din punctul meu de vedere , clapetele nu pot fi aspirate in motor daca se rup întregi ,pur și simplu nu au loc . Daca sunt foarte măcinate(adică să ajungă undeva la jumătate din mărimea lor) ,da ,se poate să fi fost aspirate in motor .

Cum a ajuns mecanicul la concluzia asta ,a demontat măcar galeria de admisie ? Ce pagube ți-a spus că are , supape îndoite ,piston spart ...etc ?

Sau doar și-a dat cu părerea ?

Orice motor poate fi reparat ,problema sunt costurile . E posibil să ieși la un preț mai bun schimbând motorul dar și aici e discutabil ,nu știi ce motor iei ,e loterie .

• De acord! 1

16 hours ago, LindaM said:

Dupa cateva zile de verificari si investigatii primesc un verdict care nu as fi vrut sa-l aud vreodata - trebuie alt motor pt ca s-au rupt clapetele de la admisie si au fost aspirate in motor si se pare ca e "praf".

Bun venit @LindaM!

Cum au spus si altii, cere o evidenta. cand da jos admisia cu clapetele ei cu tot.. sa vezi si tu daca mai sunt acolo..

La modelul din 2006 E90 problema clapetelor a fost rezolvata cat se poate de bine chiar de BMW, imbunatatindu-le prinderea. La modelul anterior E46 cu acelasi motor M47, acolo si le inghitea frecvent. Solutia fiind scoaterea clapetelor si punerea unor dopuri. Solutie cam ne-ortodoxa dar salva motorul. Asta vine de la mine, inca posesor de M47 2005-2006 si la fel ca si tine, iubesc motorul asta facut bine..

Eu presimt ca mecanicul la care ai fost a ales o solutie usoara, mai putin responsabila, adica mai pe responsabilitate putina..

L-ai intrebat ce teste a facut pana a ajuns la concluzia data? Daca nu mentioneaza macar de test de compresie, fugi la altul.

Edited by bimmer90f30
  • De acord! 1