Jump to content

Runflat si normale..Cum sa le distribui ?

Recommended Posts

Am observat ca pe noua mea achizitie,un BMW g20  am cauciucuri runflat pe osia din spate si cauciucuri normale pe osia din fata (acelasi model de cauciucuri Pirelli centurino ,dot 2023,cauciucuri acceptate de BMW) . Tanand cont ca masina nu este xdrive ,trage doar spatele ,ce ma sfatuiti sa fac ?

Vreau ca masina sa nu mai fie asa rigida .

Oare daca  trec rotile cu cauciucurile normale pe spate si runflaturile pe fata , rezolv putin din problema rididitatii ?

Ma doare capu’ dupa ce am citit postul de mai sus. In primul rand asta nu e Dacia 1310 sa inversezi fataza cu spatele. spatele are 255 si fata are 225 deci nu prea ai ce sa inversezi.

masina e rigida de la suspensie

Salut, poti pune anvelope non runflat pe toate cele 4 roti. Astfel masina nu va mai fi la fel de rigida. Depinde daca ai suspensie sport sau nu. In cazul in care ai suspensie sport, atunci doar schimbarea anvelopelor nu te va ajuta. Recomandat e sa mergi pe specificatiile producatorului, adica sa ai anvelope premium Pirelli runflat pe toate cele 4 roti. Tu decizi ce pui pe masina! Tine cont ca anvelopele si franele sunt primul contact cu asfaltul si e vorba de siguranta ta si a celorlalti. 

1 hour ago, six in line said:

Salut, poti pune anvelope non runflat pe toate cele 4 roti. Astfel masina nu va mai fi la fel de rigida. Depinde daca ai suspensie sport sau nu. In cazul in care ai suspensie sport, atunci doar schimbarea anvelopelor nu te va ajuta. Recomandat e sa mergi pe specificatiile producatorului, adica sa ai anvelope premium Pirelli runflat pe toate cele 4 roti. Tu decizi ce pui pe masina! Tine cont ca anvelopele si franele sunt primul contact cu asfaltul si e vorba de siguranta ta si a celorlalti. 

Si la mine sunt rotile obligatoriu runflat(noroc ca nu am xdrive) dar efectiv le urasc, asa ca am kit de pana cu spuma, kit de reparatie in caz de cui plus asigurare extra de platforma inlocuit anvelopa etc.  Herniile mele de disc nici nu mai zic. 
Referitor la postare, pune toate rotile de un fel ( ori runflat daca te duce spinarea ori simple daca nu ) dar cu mentiunea sa ai back up la back up daca faci pana 🙂