Jump to content

Problema dupa montare arcuri sport h&r

Recommended Posts

Salutare, dupa cum spune si titlul am inlocuit arcurile stock, cu, care a venit masina cu unele sport de la h&r. Masina este un g20 330i m sport, suspensie edc, inainte de schimbarea arcurilor masina nu troncanea deloc, nu bocanea, mai pe scurt nu se auzea nimic. Acum in majoritatea timpului, la fiecare groapa, denivelare sau trecerea peste linia de tramvai, se aude un scartait pe spate, scartait mult mai pronuntat in partea din dreapta insa uneori si in cea din stanga. Am mai avut arcuri si pe alte masini insa niciodata nu am patit asa ceva… Masina este 2019 si are doar 64k km … Daca ati mai intampinat situatii de genul sau daca aveti idee de la ce ar putea sa fie, m ati ajuta destul de mult. Sunt montate corect, toate suruburile stranse pe pozitia de rulare, insa nu am apucat sa ii fac unghiul de fuga.

Salutare,

Tu ai montat pe suspensia EDC ( deci ai mufa in telescop) arcuri sport de la H&R care coboara 1-2cm, deci cursa telescopului nu mai este cea calculata de producator, e posibil sa strici sau sa fi stricat deja ceva , sfatul meu e sa treci inapoi la arcurile originale sau sa cumperi un kit complet arcuri cu telescoape. Scartaitul pot sa fie din foarte multe parti nu doar din arc, trebuie facut un test de telescoape sa vada cum lucreaza si verificata pe elevator si ridicata fiecare roata in parte si vazut ce anume se intampla.

26 minutes ago, DragosPena said:

Salutare,

Tu ai montat pe suspensia EDC ( deci ai mufa in telescop) arcuri sport de la H&R care coboara 1-2cm, deci cursa telescopului nu mai este cea calculata de producator, e posibil sa strici sau sa fi stricat deja ceva , sfatul meu e sa treci inapoi la arcurile originale sau sa cumperi un kit complet arcuri cu telescoape. Scartaitul pot sa fie din foarte multe parti nu doar din arc, trebuie facut un test de telescoape sa vada cum lucreaza si verificata pe elevator si ridicata fiecare roata in parte si vazut ce anume se intampla.

Salut, in momentul in care am dat comanda de arcuri m-am interesat si de compatibilitatea lor pentru amortizoarele edc, aparea ca sunt compatibile… sunt n masini cu arcuri eibach/h r si suspensie edc si nu au avut absolut nimic, e posibil sa faca asa si din cauza ca nu i am facut unghiul momentan ? 

13 hours ago, AlexDNC said:

Salut, in momentul in care am dat comanda de arcuri m-am interesat si de compatibilitatea lor pentru amortizoarele edc, aparea ca sunt compatibile… sunt n masini cu arcuri eibach/h r si suspensie edc si nu au avut absolut nimic, e posibil sa faca asa si din cauza ca nu i am facut unghiul momentan ? 

Nu are treaba cu unghiul de fuga. Nu cred ca sunt arcurile corecte pt EDC si de acolo ai problema. Verifica bine de tot codurile si cumpatibilitatea; 99% de acolo e problema.

1 hour ago, Onnix said:

Nu are treaba cu unghiul de fuga. Nu cred ca sunt arcurile corecte pt EDC si de acolo ai problema. Verifica bine de tot codurile si cumpatibilitatea; 99% de acolo e problema.

Am dat comanda de ele de pe autodoc, aici asa aparea, ca sunt compatibile … 

IMG_1859.png

2 hours ago, AlexDNC said:

Am dat comanda de ele de pe autodoc, aici asa aparea, ca sunt compatibile … 

IMG_1859.png

De multe ori pe autodoc sunt descrierile gresite. Trebuia sa cauti pe site-ul producatorului codul compatibil pt masina ta iar apoi sa cauti dupa cod pe autodoc.

28 minutes ago, Onnix said:

De multe ori pe autodoc sunt descrierile gresite. Trebuia sa cauti pe site-ul producatorului codul compatibil pt masina ta iar apoi sa cauti dupa cod pe autodoc.

Am intrat si pe site-ul lor, am introdus modelul iar singurele care apar sunt cele pe care le-am montat eu pe masina, insa nu scrie nimic de suspensie normala/m sport sau edc. Le-am dat un mail celor de la hr unde le am atasat codul respectiv si seria de caroserie. Acum astept un mesaj din partea lor. 
Referitor la ce a spus colegul de mai sus, dropul a fost de maxim 2-2.5 cm fata/spate, nu cum apare acolo 3/4 cm.

Mda… asteapta raspunsul lor. Ce iti pot spune este ca autodoc si retururile, nu se pupa deloc. O sa fie nebunie daca vrei sa faci retur; au patit-o cateva cunostinte iar de atunci, nu mai fac comanda de la ei.

3 hours ago, Onnix said:

Mda… asteapta raspunsul lor. Ce iti pot spune este ca autodoc si retururile, nu se pupa deloc. O sa fie nebunie daca vrei sa faci retur; au patit-o cateva cunostinte iar de atunci, nu mai fac comanda de la ei.

Eu am facut retur fara probleme dar fara ca piesa sa fie montata, daca e montata sincer nici eu nu as accepta returul 🙂 

Pai, daca zici ca ai un "g20, 330i m sport" asta ma trimite cu gandul la ideea ca deja aveai si inainte o suspensie sport. Adica presupun. De ce ai trecut la "chiloțăreli" de tip "h&r", chiar nu există o variantă profi stil BMW și dedicată pentru un "low" mai accentuat ?

Chiar nu intreb cu rautate, si eu sunt "nebun" dupa suspensia sport dar dupa ce zile in sir mi-am batut capu' cum sa-mi cobor caroseria (e90) in final am optat pentru suspensia de m3. Si nu vreau nimic mai mult. Acum desigur, vorbim despre masini de generatie diferita dar totusi nu cred ca nu gaseai o varianta "stil BMW".

Am experimentat faze in care "chestii" care mergeau pe VAG, Ford, Opel, etc ...nu mai functionau corect pe BMW.

Edited by zallo