Jump to content

Comportament subvirator Bmw 320i F30

Joker13

Recommended Posts

Bună ziua! Sunt posesor nou de bmw f30, 320i, 2012, RWD(roti r18) și recent după ce am început să mă obișnuiesc cu mașina observ și simt ca are un comportament subvirator neobișnuit de mare. De-a lungul timpului  am mai avut un e46 și un e90, dar la nici una dintre acesta nu am simțit/observat sa subvireze asa tare, se comporta ca și cum ar fi o mașină cu tracțiune fata. Este normal acest lucru la acest model? Dacă nu, îmi puteți sugera ce ar trebui sa verific? Bucsi, bielete  antirului, telescoape, brate etc.... 

Edited by Joker13

Incepe cu sa te documentezi cu ce roti iese modelul tau din fabrica - dimensiuni anvelopa, raza, latime ...cat si cu ce valoare ET (IS). Personal, nu cred ca f30/320i iese din fabrica echipat standard cu roti de "18 dar posibil sa ma insel.

Verifica fizic pe masina sa ai ansamblul janta+anvelopa in dimensiunile impuse standard de catre constructor.

Verifica (fizic) sa nu ai montate "adaugiri" la roti de tip distantiere, flanse si alte minuni adaptate.

Am experimentat pe masina mea (e90) cu diferite grosimi de distantiere montate la roti in ideea unui "aspect" si cautand stabilitate. (adaugand distantiere, practic te joci cu valoarea ET a jantei)

Surpriza a venit cand montand niste distantiere prea groase, am constatat ca masina parca lua virajele cu "lateralul" ...ca parca fugea spatele in viraje.

Am subtiat distantierele pana la valoarea cand am simtit ca pot controla masina.

Edited by zallo
  • Love BMW 1

Este modelul luxury line, jantele sunt cele originale cu, care iese mașina din fabrica. Distanțiere nu am montate, deoarece după ce am cumpărat mașina am fost la o vulcanizare sa îmi echilibreze toate cele 4 rotile, iar pe urma am fost sa imi fac geometria (mereu procedez asa cu mașinile ce mi le cumpăr)

Inteleg cu jantele "originale" dar verifica totusi ce ti-am spus.

Problema ta tot de dimensiunea rotilor si a specificatiilor lor ti se trage.

Verifica in special tolerantele valorii ET la modelul tau. Fizic, gasesti valoarea ET a jantei stantata pe interiorul jantei pe o spița (la jantele otel e stantata pe exterior)

Edited by zallo