Jump to content

se cumpleaza esp ul in anumite curbe

roligurza

Recommended Posts

Buna! Am un bmw f30, 2.0d, 184

Am doua dimensiuni pe masina, omologate 255/35/19 si 225/40/19

Am vrut sa imi fac unghiul de fuga, iar odata ajuns acolo, mi s-a spus ca nu mi-l poate face, ca trebuie sa schimb cauciucurile pe fata si totodata si bieletele de directie si capetele de bara.

Astfel, le-am spus sa-mi puna alte cauciucuri pe fata, iar ei mi-au spus ca-mi pun 235/35/19 deoarece n-au dimensiunea din talon, iar diferenta intre ele e foarte mica.

Iar de atunci, in curbe putin mai mari, cand intru cu o viteza de peste 90, cupleaza esp-ul, respectiv mi se aprinde in bord, si masina pare mai dezechilibrata.

Credeti ca poate sa fie din cauza diferentei intre cauciucuri? Pe spate avand 255/35/19 si pe fata 235/35/19, iar diferenta intre ele este de -2,12%.

@roligurza Este o chestiune pe care o intalnim frecvent, la multi posesori de BMW: criteriul principal in intretinerea masinii este costul cat mai scazut. Nu intru iar in polemica aferenta.

Retine: daca nu te duci la un service din reteaua BMW, atunci macar trebuie sa alegi un atelier service care este specializat BMW si despre care exista referinte foarte bune privind seriozitatea si calitatea lucrarilor. Poti merge la un atelier "generalist" numai daca ai tu tot know-how-ul necesar si supervizezi in amanunt deciziile si lucrarea. Valabil si pentru service roti.

Nu stiu ce atelier este cel pe care il mentionezi prin "odata ajuns acolo", dar, prin modul in care au abordat problema anvelopelor, au dovedit fie ca sunt incompetenti, fie ca isi inseala clientii imediatr cum ii simt in necunostinta de cauza. Niciodata nu montezi anvelope in functie de ce ai in stoc, ci strict in functie de specificatiile BMW. O anvelopa 235/35x19 are diametrul total cu ~16mm mai mic decat o anvelopa 225/40x19. Ceea ce este mai mic chiar si decat o roata 225/40x19 uzata pana cand nu se mai vede deloc profilul.

Faptul ca, imediat dupa ce ai inlocuit anvelopele, la curbe stranse masina trebuie sa intervina pentru a te tine pe trasa, indica o legatura directa de cauzalitate. Ca sa punem cireasa pe tort, este posibil sa ne spui exact producatorul si modelul anvelopelor?

• De acord! 1

Salut, pe masina tau trebuie sa montezi DOAR dimensiunile de anvelope agreate de BMW, nu te abati nici cu 0,000000mm . Intr-adevar cand faci unghiul de fuga schimbi capetele de bara + bieletele de directie. Eu am pus Lemforder cand am facut unghiul de fuga la aceeasi masina ca a ta. Pune anvelope noi, cu omologarea BMW si runflat. Daca nu-ti permiti intretinerea corespunzatoare, mai bine o vinzi si cumperi ceva ce-ti permiti sa intretii ca la carte. Spor la reparatii! 

4 hours ago, roligurza said:

Credeti ca poate sa fie din cauza diferentei intre cauciucuri? Pe spate avand 255/35/19 si pe fata 235/35/19, iar diferenta intre ele este de -2,12%.

Ti-ai dat singur raspunsul punand cel putin cauciucuri diferite in dimensiune.

Volanul are un senzor de unghi iar senzorii abs stiu permanent cum si cat repede se rotesc rotile! Asta in relatie stransa cu pozitia volanului. Daca tu ai impins la limita tolerantele dintre roti, e firesc ca sistemul de tractiune sa fie alarmat (pe curbe indeosebi e mai alert..) ca masina intra in derapaj si ca atare sa preia controlul tractiunii.

Sfatul celor dinainte sunt cel mai de urmarit.

Edited by bimmer90f30