Jump to content

Mașina nu trage în sarcină. F11 520d

Recommended Posts

Salutare! 

De câteva luni am achiziționat un F11 520d din 2011, N47 automat (menționez ca este primul BMW pe care l am luat și cu care am mers pana acum) care din păcate a stat mai mult în service decât pe drum. Imediat ce l am luat l am băgat sa ii fac revizia (distributie, schimburi, ulei cutie etc) și sa ii recondiționez turbina. Dupa ce am luat o de acolo, am încercând sa merg puțin mai tare cu ea si am observat ca mașina nu impinge cum ar trebui (pana atunci nu băgasem talpa în ea pentru ca îmi era frica cu distribuția cea veche) . Cei de la service, mi au spus ca EGR ul este dus și DPF ul infundat, și e mai ok sa le anulam. Am zis ok, mergem mai departe asa. Acum mașina se aude foarte ok, și nu da fum deloc. Dar tot nu trage cum trebuie de jos. Abia după o vreme pleacă cum trebuie, în turație și viteza mai mare. Băieții au înlocuit de pe alta mașină senzorul MAP (asa am înțeles ca se cheamă) și debitmetrul, și nu sunt nici astea de vina. 

Ce ar putea sa fie? Când e pe liber masina, motorul funcționează și se aude foarte bine. În sarcina, apar probleme și nu trage cum trebuie. Băieții la care este se ocupa numai de BMW și au spus ca nu au întâlnit pana acum problema asta niciodată. 

Edited by Stefan1520
Greșeală

Intai trebuie sa pui EGR si DPF la loc, noi sau curatate, si dupaia sa faci o diagnoza corespunzatoare, poate chiar la una din reprezentantele BMW, ca nu toti pe acolo sunt prosti sau dusi cu pluta.

De obicei un service bun, nu recomanda ca solutie anulare DPF / EGR . "Diagnoza" la masina ta nu a fost facuta corect la acel service. Du-te undeva care repara doar BMW si are o diagnoza ISTA macar.

Nu condamn pe nimeni care face dpf/egr off , fiecare cum considera dar a fost ca si cum te ai dus la doctor cu problema la un rinichi si ti l-a scos in loc sa-l trateze. Ar fi bine sa eviti acel service de acum.

18 minutes ago, MrsR said:

Nu condamn pe nimeni care face dpf/egr off , fiecare cum considera [...]

@MrsR Ai dreptul la o astfel de atitudine personala, dar aceasta nu inseamna si faptul ca este corecta. 

Daca cineva se duce la toaleta intr-un restaurant, se sterge cu degetul de pereti si nu trage apa dupa treaba mare, iar tu intri in cabina respectiva imediat dupa aceea, banuiesc ca nu te gandesti ca fiecare poate face cum considera si ca este de necondamnat, nu? Atunci, te rog sa ai in vedere (sau, daca este cazul, documenteaza-te) ca DPF/EGR off este o actiune cu efecte negative incomparabil mai grave, fata de a nu trage apa la WC (stersul de pereti included).

23 hours ago, Stefan1520 said:

Salutare! 

De câteva luni am achiziționat un F11 520d din 2011, N47 automat (menționez ca este primul BMW pe care l am luat și cu care am mers pana acum) care din păcate a stat mai mult în service decât pe drum. Imediat ce l am luat l am băgat sa ii fac revizia (distributie, schimburi, ulei cutie etc) și sa ii recondiționez turbina. Dupa ce am luat o de acolo, am încercând sa merg puțin mai tare cu ea si am observat ca mașina nu impinge cum ar trebui (pana atunci nu băgasem talpa în ea pentru ca îmi era frica cu distribuția cea veche) . Cei de la service, mi au spus ca EGR ul este dus și DPF ul infundat, și e mai ok sa le anulam. Am zis ok, mergem mai departe asa. Acum mașina se aude foarte ok, și nu da fum deloc. Dar tot nu trage cum trebuie de jos. Abia după o vreme pleacă cum trebuie, în turație și viteza mai mare. Băieții au înlocuit de pe alta mașină senzorul MAP (asa am înțeles ca se cheamă) și debitmetrul, și nu sunt nici astea de vina. 

Ce ar putea sa fie? Când e pe liber masina, motorul funcționează și se aude foarte bine. În sarcina, apar probleme și nu trage cum trebuie. Băieții la care este se ocupa numai de BMW și au spus ca nu au întâlnit pana acum problema asta niciodată. 

Posibil sa trebuiască recalibrata turbina.