Jump to content

Regenerari dese

Recommended Posts

Buna ziua

Am un e91 n47d20c, am observat ca isi face regenerari dese, aproximativ 100km si isi face regenerare. Am urmarit pe Bimmerlink senzorii de la dpf si la rece, senzorul de presiune diferentiala in dpf arata valoare de -0,02 bar. 
Am mai urmarit si valorile senzorului cand motorul este in temperatura optima de functionare si cand este in regenerare, acesta fiind de de 0,06 bar respectiv 0,29 bar. 
Eu banuiesc ca acest senzor nu mai citeste parametrii corecti, poate daca a mai intampinat cineva problema aceasta si are o rezolvare ar fii de mare ajutor. 

prima poza valorile in regenerare

a doua pana in regenerare 

a treia despre ce vorbeam mai sus 

IMG_0093.thumb.png.e75bf41cb163cca1016d4e89c21f0900.pngIMG_0092.thumb.png.3cae48e56637bc040d09238380ff24e4.pngIMG_0103-compressed.thumb.jpeg.aa6a9487fc0df060d3e971594256b061.jpeg

Posted (edited)
2 hours ago, sskkaa said:

Exhaust gas temperatura n-are cum sa fie cu minus... si senzorul asta trebuie verificat.

Din cate am inteles pe modelul meu (e91 facelift) nu are senzoru respectiv si ca ar fii ECU pregatit pentru f30, acum nu stiu ce sa zic, mi se pare destul de aberant 

Edited by iNeunstadt

12 minutes ago, srb_alex said:

Ai verificat injectoarele ce valori au? Ai vreo eroare pe bujii? Egr-ul cum este? Intre schimburi completezi ulei? Abia dupa ce ai verificat ce am spus mai poti schimba senzorul de presiune.

Injectoarele nu, la bujii am schimbat releu iar egr ul este schimbat, ulei nu completez

Salut. 
Oil ash 28g ?
Banuiesc ca masina are peste 250.000km, ca DPF-ul a fost reinitializat din soft fara sa fie curatat sau schimbat. 
La ce turatii ai acele valori ale backpressure? Cu motorul oprit cat este valoarea backpressure?

-0.02 bar nu este o valoare ok nici daca ai fi avut motor oprit atunci cand ai masurat. 

Posted (edited)
3 hours ago, srb_alex said:

Instaleaza Bimmer-tool si vezi ce valori ai. Mai poti verifica si backpressure dpf / more / backpressure test / start test ( sa fie apa la 90 ca tb sa o turezi pana la 4000)

O sa incerc, multumesc de sfat ! 

2 hours ago, gelu22 said:

Salut. 
Oil ash 28g ?
Banuiesc ca masina are peste 250.000km, ca DPF-ul a fost reinitializat din soft fara sa fie curatat sau schimbat. 
La ce turatii ai acele valori ale backpressure? Cu motorul oprit cat este valoarea backpressure?

-0.02 bar nu este o valoare ok nici daca ai fi avut motor oprit atunci cand ai masurat. 

240.000 de km

turatiile au fost de 2500 unde era presiunea mai scazuta, respectiv a 2 a poza, iar in jur de 3500-4000 unde era presiunea marita, prima poza

Edited by iNeunstadt