Jump to content

Update soft

Furtuna

Recommended Posts

Buna ziua,

Printre “campaniile tehnice de rechemare” am si o campanie de update de soft. Partenerul la care m-am prezentat,ma pune sa semnez o declaratie pe propria raspundere cum ca masinii mele,de cand a iesit pe poarta fabricii(eu nu sunt primul proprietar) nu i s-a facut vre o resoftare cu un soft piratat,erau mentionate inclusiv “depasirea reviziilor”(ceea ce nu i vad rostul la un update de soft) si in cazul in care in timpul update ului de soft,li se blocheaza computerul/se blocheaza softul si produce daune,voi suporta toate costurile de reparatie. In egala masura,partenerul spune ca atat ei cat si bmw,nu are un soft cu care sa depisteze daca s a facut ceva “ilegal la masina”

Masina in cauza,un Bmw x4,2.0xdrive,190 cai/2016

In aceste conditii,in cazul in care se blocheaza ceva,de unde stiu daca este vina masinii mele? Nici macar nu a stiut sa-mi spuna daca s-a mai intamplat si care au fost costurile. Repet,este o campanie de rechemare in care ofera acest update gratuit

Ce este de facut? Ma pot adresa cuiva intr-un mail,altul decat partenerul meu? 
Multumesc🙏

Cauta alt service. Du te la o reprezentanta nu vreun partener. Orice modificare de soft se vede. Mi e mi au zis din prima cand am fost cu masina la revizie dupa resoftare ca se vede ca s a umblat la soft si m au intrebat daca e resoftata.

• De acord! 2

Eu as zice, daca platesti verificarea se poate cu siguranta la orice reprezentanta.

Semnarea documentului e pentru ca ei sa faca treaba mai usoara, mai rapida. Pe undeva de inteles - ei cheama masini pentru ceva probleme, nu sa-si creeza alte probleme din plangeri ca altii si-ai bagat nasul..

Asadar poti sa mergi pe cuvantul fostului sau fostilor propietari sau mergi sa verifice reprezentanta..

E asa cum zic ei, si daca a fost adaugat un modul cate mu e oficial acceptat de BMW, in timpul rescrierii softului toate modulele vor fi verificate.. ca fiind originale.. si daca unul nu e.. atunci update-ul ramane "agatat" la nesfarsit..

Din ce mai stiu, la modele mai vechi, gen al tau, meseriasii stiau cum sa faca update la anumite module far ca altele sa fie verificate, dara asta e deja alta poveste de pe alta "ramura". 😉

Mergi la verificare ca partenerii nu isi bat capul, de aici si semnatura..

Probabil ai dreptate.Nu ma pricep de aia intreb.Are spre exemplu modul Car play,montat de cineva pentru ca masina nu avea (acum nu stiu ce presupune asta ca si soft) si daca or sa fie probleme cand fac update_ul din cauza acestui modul😁

Faptul ca este ceva codat nu este mare problema teoretic. Tot la Proleasing si tot in cadrul celebrului recall pentru EGR si racitor, au intrebat de soft la G01 dar nu era vorba de codari, intrebarea era despre tunning. Masina nu era modificata dar nici nu a fost nevoie de nici o semnatura. Codarile se vor sterge cu siguranta la update de soft.