Jump to content

N47 intretinere

Recommended Posts

Recent motorul meu N47 a cedat, am cumparat un alt motor N47 de 180 000Km. Cedarea celuilalt motor a fost din cauza mea, pompa de ulei s-a stricat si eu am continuat să merg cu motorul...

Intrebarea mea este : 

Cum pot intretine acest motor nou cat mai bine? Ce ar trebui sa stiu de la bun inceput? Ce ulei ar trebui sa folosesc?Ce experiente a-ti avut voi cu motoarele N47?

Multumesc anticipat pentru răspunsuri 😀.

Salutare,

Pai pe noul motor, schimbata distributie si pompa de ulei, ulei schimbat la 10k sau 1 an 5w30 cu norma bmw ( aici iti alegi tu producatorul) Cati km avea motorul tau, cand s-a stricat pompa de ulei ti-a dat mesaj in bord si ai continuat sa mergi sau doar s-a stricat si nu ti-ai dat seama ?
Eu unul am 260k+ pe un 325 ( tot N47 biturbo) la 230cp si vad ca inca e ok uleiului.

Ca si chestii pe care poti sa le faci sa ajuti sunt urmatoarele:

Motorina de buna calitate, curatare galerie admisie si verificare din cand in cand DPF si regenerari sa nu ai esuate multe pentru ca iti baga motorina in ulei si ii pierde proprietatile.

12 minutes ago, DragosPena said:

Salutare,

Pai pe noul motor, schimbata distributie si pompa de ulei, ulei schimbat la 10k sau 1 an 5w30 cu norma bmw ( aici iti alegi tu producatorul) Cati km avea motorul tau, cand s-a stricat pompa de ulei ti-a dat mesaj in bord si ai continuat sa mergi sau doar s-a stricat si nu ti-ai dat seama ?
Eu unul am 260k+ pe un 325 ( tot N47 biturbo) la 230cp si vad ca inca e ok uleiului.

Ca si chestii pe care poti sa le faci sa ajuti sunt urmatoarele:

Motorina de buna calitate, curatare galerie admisie si verificare din cand in cand DPF si regenerari sa nu ai esuate multe pentru ca iti baga motorina in ulei si ii pierde proprietatile.

Salut! Da, masina mi-a aratat low oil pressure si se stricase pompa de ulei. Avusesem ceva probleme electrice cu ea si chiar am crezut ca e doar senzorul murdar, martorul se tot aprindea si se stingea eu continuand să merg cu masina. Motorul nu s-a calat dar cuzinetii.... si decat sa iau un vibrochen nou plus pompă de ulei am ales sa iau direct motor nou. ( cel stricat a avut 260k). 

Multumesc pentru sfaturi!

• Sad 1

Iei motor si faci:

• distributie ( cu capac culbutori schimbat)
  • kit de accesorii schimbat si probabil fulia de la vibrochen
  • filtre ulei
  • curatat galerie admisie

Dupa toate astea, daca motorul nou este "corect" si nu avea probleme ascunse, te tine 200.000 lejer doar din schimburi de ulei ( BMW 5w30)

Eu doar atat i-am facut si nu am probleme, repet motorul meu stiind ca nu are alte probleme sau vreo eroare in bord (pe tester).

Edited by MrsR
  • Love BMW 1
  • De acord! 1