Jump to content
Hai si tu la Fantanita Haiducului (Bradu, judetul Sibiu) la intalnirea anuala BMW Club in perioada 16-18 Mai !!! ×

Caut sa cumpar un BMW e92 in stare cat mai buna si nemodificat !

petreop

Recommended Posts

buna seara !

poate stiti sau ati vazut vreun e92 cinstit si cu km civilizati.

sunt in cautari de cateva luni si m-am gandit sa intreb si aici, poate cine stie ???

precizez ca pana la varsta asta am avut nenumarate BMW-uri si acum am BMW dar niciunul mai nou de 2013 (si nici nu vreau unul mai nou - vreau doar seria E)

si doresc sa-mi mai cumpar unul pe care-l indragesc foarte mult e92.

eu sunt din "generatia x" (decretzel de 1968) 🤣 si nu ma incanta masinile modificate (oricat de bine sunt facute).

pentru mine... e92-ul perfect este cu km civilizati (cat mai putini), automat 6hp si cu motor de max.2000 cmc (nu-mi permit motor mare) asa cum la nascut neamtzul.

ah, sa nu uit un lucru esential... culoarea exterioara = niciodata NEAGRA, BLEUMARIN sau orice nuanta inchisa. sunt o persoana optimista, deci, culori deschise.

benzina sau diesel nu conteaza, sa fie cu un minim istoric pe intretinere si ca optionale pur si simplu nu-mi pasa (vreau sa ma bucur de masina si de frumusetea ei zi de zi)

nu vreau GADGET ELECTRONIC CU ROTI 🤣 cum se poarta in zilele de acum.

deci, daca vedeti ceva va rog, anuntati-ma. multumesc si seara buna !

poza de exemplificare... e92 atlantic blue = perfect !!!

Atlantic.jpg

Edited by petreop
  • Like 1
  • Love BMW 2

• 1 month later...

Sincer nu te inteleg, daca tot vrei un e92 pe post de regele garajului, atunci neaparat trebuie sa fie un 3.0 benzina.

Ca si fost proprietar de e92, apreciez mai mult calitatea materialelor si asamblarea la NFL, dar motoarele sunt mai bune la FL.

Eu as merge pe 325i sau 330i anii 2009/2010, nu prea apreciez aspectul de facelift, iar in anii respectivi mai ai sanse sa prinzi un Catâr.

N53 e un motor hulit de unii, dar nu este chiar asa de problematic si se lucreaza usor la el, are avantajul unui consum mai bun si putere bine livrata.

sincer, nu stiu ce stare aveau masinile tale cand le-ai vandut... cred ca foarte bune.

eu am fost sa vizionez in Romania vreo' 7 - 8 buc. si la telefon toate erau super cu revizii si distributie schimbata... si cand ajungeam acolo, niciunul nu putea sa-mi dovedeasca cu acte ca a schimbat distributia (toti se jurau pe rosu ca au schimbat-o la un prieten la un vecin, etc) mai puneam si diagnoza pe ele si te luai cu mainile de cap: ERORI LA GREU bujii arse, modul releu bujii, sonde presiune, MAF, actuator turbina, egr, dpf incarcat la greu. si ca sa inchei discutia anvelopele opinci sau foarte vechi. eu practic nu-i inteleg pe oamenii astia... nu le pasa de viata lor de umbla cu opinci. diferenta dintre "a zbura" si "a rula"este de 22.5 cm contact cu solul !!!

hai cu bafta, tuturor ! 👍       

• De acord! 1

• 2 months later...
  • 2 months later...

sunt inca interesat, dar nu. multumesc pentru oferta ta !

asa cum am scris mai sus... "eu sunt din "generatia x" (decretzel de 1968) 🤣 si nu ma incanta masinile modificate (oricat de bine sunt facute)."

cu tot respectul... masina ta este "prea mult" modificata pentru mine !

probabil ca ai cheltuit o gramada de bani si timp ca sa-ti montezi tot felul de gadgeturi (volan custom, soft-close, sistem audio, bare M, etc) 

iar pentru mine personal... nimic din toate astea nu conteaza.

succes si seara buna !

multumesc pentru link-uri, dar toate sunt cu cutie manuala.

asa cum am scris mai sus, caut doar cu cutie automata. voi folosi masina zilnic in Bucuresti

"pentru mine... e92-ul perfect este cu km civilizati (cat mai putini), automat 6hp si cu motor de max.2000 cmc"

o zi buna !

• Like 1

@petreop Asa cum ai constatat, este improbabil sa gasesti in tara un exemplar de E92 care sa bifeze toate exigentele tale. Trebuie sa cauti insistent si organizat in Europa, in mod principal in Germania, Olanda si Belgia.

Cand si cand mai apare cate unul. Spre exemplu:

https://www.autoscout24.de/angebote/bmw-320-320i-coupe-aut-benzin-grau-b84de4cb-78a3-423f-b772-7ff4325be284?utm_source=web-native-share&utm_campaign=share

On 11/6/2024 at 11:50 AM, petreop said:

sincer, nu stiu ce stare aveau masinile tale cand le-ai vandut... cred ca foarte bune.

eu am fost sa vizionez in Romania vreo' 7 - 8 buc. si la telefon toate erau super cu revizii si distributie schimbata... si cand ajungeam acolo, niciunul nu putea sa-mi dovedeasca cu acte ca a schimbat distributia (toti se jurau pe rosu ca au schimbat-o la un prieten la un vecin, etc) mai puneam si diagnoza pe ele si te luai cu mainile de cap: ERORI LA GREU bujii arse, modul releu bujii, sonde presiune, MAF, actuator turbina, egr, dpf incarcat la greu. si ca sa inchei discutia anvelopele opinci sau foarte vechi. eu practic nu-i inteleg pe oamenii astia... nu le pasa de viata lor de umbla cu opinci. diferenta dintre "a zbura" si "a rula"este de 22.5 cm contact cu solul !!!

hai cu bafta, tuturor ! 👍       

Sincer, o masina perfecta 100% nu o sa gasesti nicodata SH si cu vechime, o bujie sau un modul releu bujii sunt fix pix, important e ca motorul sa fie in stare buna

Nu m-aș baza foarte mult pe cutia automata de pe e92 sa iti faca viata neaparat mai usoara in traficul de București.

Zf6hp19 nu e foarte rafinata in trafic start stop.

In mod D masina merge la consum, ceea ce inseamna ca face tot posibilul sa ajungă in treapta 6. Adica 90% din timp merge in a 6-a cu 1500 ture la 60km/h prin oras.

Iti poti imagina cum e sa faci un giratoriu mai mic cu masina in viteza 4 sau 5. Chiar si 3 e de multe ori prea mult. Se simte ca un camion in curbe din cauza asta.

Nu prea are tendinta sa intuiasca corect  in ce viteza tre sa fii in diverse situații in oras.

Mult timp am crezut ca e92-ul fiind mai lung ni e la fel de agil ca e90-ul si de-aia subvireaza.

Pana am descoperit modul manual si am inceput sa schimb vitezele cum eram obisnuit pe fosta masina si atunci am realizat cum functioneaza cutia asta se fapt.

Partea cea mai enervanta e la opririle dese in trafic pentru ca in mod D va schimba de fiecare data din 2 in 1. Si schimul asta il simti. Fix inainte sa te opresti se simte ca si cum ai dat drumul la frane si vrea sa fuga inainte. Ii zice soft stop si mai mult incurca.

Am recondiționat mechatronicul crezand ca are cutia probleme dar face la fel.

Eu prin oras o tin pe mod manual si atunci e perfect fina pentru ca la stop ramane in viteza 2.

La drum intins iar e perfect fina.

Citind pe alte forumuri pe subiect pare ca nu sunt singurul care a semnalat comportamentul asta.

E92-ul automat arata sportiv dar e mai degrabă un cruiser in D, distractiv in S si minunat in M.

La drum lung ii vei aprecia calitatile.

Nu m-aș mai intoarce la o manuala dar urmatorul retrofit la mine va fi un volan cu padele.

Ce incerc sa zic e ca daca o iei pentru traficul de București sansele sunt sa ajungi sa o folosesti tot pe mod manual din considerentele de mai sus.

Tot ramane superioara uneia cu cutie manuala la nivel de confort dar daca as fi azi in situația de a cauta alt e92 nu as mai elimina varianta de cutie manuala din start.

Edited by Nym

320i nu e un motor prea reusit, o sa ai consum mare, putere deloc si nu e nici vreun motor stralucit ca fiabilitate.

Ori 330i/d ori 320d, parerea mea.

Ar mai fi si 325i, 218 cp care la fel consuma multicel si putere nu prea.

Eu am avut atat 325i cabrio cat si 320d cabrio.

In Romania sanse sa gasesti ceva cu km putini, o masina asa veche, greu de crezut, sansele tind spre 0. Apoi una cu interior de stofa si fara navigatie, iarasi este o tristete.

multumesc tuturor pentru informatii si sugestii !

caut in continuare un e92, automat, motor pana in 2000 cmc, diesel sau benzina in stare cat mai buna si cu km cat mai putini !

nu ma grabesc... momentan am un X1, e84, 2.0i cutie automata cu care merg zilnic prin Bucuresti.

seara buna si bafta !

Sincer exact X1 e84 ma gandeam sa iti sugerez, le-am avut pe ambele in paralel, adica e92 si e84.

Nu faci mare lucru daca treci de la x1 la coupe, asta nu e masina sa o fitzai prin oras, nici SB, nici B.

Ia uite ce masina misto, km putini, automata, SAV perfect de oras, nici mic si nici mare, consum bun.

https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=419739551

Sa simta ca a facut totusi o schimbare, probabil cea din link are cutia si aspectul superior la ce are acum.

Si fara pic de snobism in afirmatie sau rautate, dar e92 cu motor de 2.0(fie el B sau D) este cam degeaba.

Later edit:

Un e92 cu 2.0 este cam degeaba pentru postura de unicorn/king of garage, inteleg ca asta se vrea.

Un e92 corect este cu 6 in linie, iar un e92 cinstit este un e90 2.0

Nu trebuie sa fie cineva suparat de ce am scris mai sus, chiar si eu am acum 2 masini cu 2.0, csf ncsf.

Depinde ce "vrei"  , teoria da asta e 6 in line = best dar depinde mult ce faci cu masina, daca mergi zilnic in Bucuresti si poate odata pe luna faci un drum mai lung nu are sens un motor mare cum am mai zis asta a fost si motivul pentru care am dat 140ul decat sa chinui masina degeaba mai bine o dau cuiva care o tine "de weekend" . Una peste alta impozit , consum , rca , casco se aduna si iese o diferenta maricica vs 4 cilindri .