Jump to content

Spațiu dinte jantă și brațe

Adrian097

Recommended Posts

Salutare,

De curând am dat distanțierele jos de pe mașină pentru ca între 100 și 130 trepida mașina, dacă echilibram roțile vreo 2000 de km mergea ok după trebuia să le echilibrez iar , acuma după ce am dat distanțierele jos problema e ca pe față mi se pare ca a rămas un spațiu f mic între braț și jantă las o poză să vedeți și voi credeți ca e ok ? IMG-9725.jpgIMG-9724.jpg

2 hours ago, Adrian097 said:

Aia stiu și eu ca sunt mai late… dar e ok spațiul ala sau e prea periculos pt jantă ? 

o data ce ai scos distantierele, e firesc ce se intampla; ala e (era) rolul distantierelor. Sa nu permita ca roata sau janta ai pusa pe masina sa atinga nimic in rotatia ei, in orice pozitie ar fi (daca ai pune distantiere pe fata..)

Pune jantele potrivite etrierelor si cauciucurile pentru jante si nu o sa mai atinga.

Spatiul ala mic  trebuie marit pentru a nu da in probleme mai serioase. Schimba jantele.

Edited by bimmer90f30

51 minutes ago, bimmer90f30 said:

o data ce ai scos distantierele, e firesc ce se intampla; ala e (era) rolul distantierelor. Sa nu permita ca roata sau janta ai pusa pe masina sa atinga nimic in rotatia ei, in orice pozitie ar fi (daca ai pune distantiere pe fata..)

Pune jantele potrivite etrierelor si cauciucurile pentru jante si nu o sa mai atinga.

Spatiul ala mic  trebuie marit pentru a nu da in probleme mai serioase. Schimba jantele.

Mulțumesc de răspuns, o să încerc cu alte distanțiere deocamdată am comandat altele de 12mm am zis ca poate de la cele vechi o fi fost problema , acuma sper să nu dau banii degeaba pe ele 

14 hours ago, Adrian097 said:

a rămas un spațiu f mic între braț și jantă las o poză 

@Adrian097 Din ceea ce reusesc sa vad in imagine, probabil ca ai min. 4-5mm interstitiu intre roata si suspensie. Atat timp cat roata nu atinge in nicio situatie, din punct de vedere al interferentei nu ai nicio problema.
Este insa o cu totul alta discutie daca janta si anvelopa sunt de dimensiunile corecte, omologate pentru modelul tau de masina, pe care nu am reusit sa-l ghicesc.

Iti recomand sa nu folosesti distantiere.

2 hours ago, FiveThreeFive said:

pe care nu am reusit sa-l ghicesc.

nu cred ca e ceva de ghicit.

adica el a luat masina cu roti cu distantiere pe care e nevoit sa le scoata.. iar noi sa credem ca jantele cu roti sunt omologate pe modelul lui foarte probabil stock.

Nu vreun model extrem de potent marca bmw cu roti extrem de agresiv montate.. pentru ratiuni de stabilitate, adaptate masinii, nu figuri.. de dat bine la gagici!

cat despre cealalta afirmatie,  da pe alte forumuri la unii pana si grosimea a doua carduri de banca e suficient 2-3mm e bine cica. Cica atrag gagici si mai multe..

Eu ma.gandesc ca daca pe cauciuc apare vreun "buldge" (o umflatura, defect sau altceva atunci o sa roada pe lateral fie ea 5mm sau 2-3mm. De ibicei apare pe partea mai putin vizibila, adica langa aceiasi suspensie.. adica nu se vede!

E putin anormal sa spunem ca nu e problema la asa distanta mica.. ca mai circula si altii pe langa el pe strada..

Edited by bimmer90f30

• 2 weeks later...

Este vorba despre un seria 5 F10 , dimensiunile sunt 245 40 r19 fata cu 8.5 j și 275 35 r19 spate cu 9.5j așa le are și în carte și pE stâlp așa sunt și cele din poze pe față, la service și peste tot lumea zice ca nu e problema ca asa stau astea pe 19 sau 20 ca mașina are trecute și 20 in carte, întrebam ca mie mi se pare prea mic spațiul ăla 

Edited by Adrian097