Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

Lumini ambientale - defect?

goangaus

Recommended Posts

M-am trezit cu chestia asta pe usa soferului, plus câteva puncte pe usa pasagerului, stiti cumva din ce cauza au apărut și dacă sunt acoperite de garantie? Noaptea cred ca luminează ok, cel puțin aseară nu am observat nimic în neregula, o sa verific și în seara asta, dar ziua se vede urat.

doX5bGF.jpg

• 4 weeks later...

Am înlocuit pe garantie ambele benzi led de pe ușile fata, mai bine stăteam în banca mea... noile benzi led nu luminează uniform plus au alte probleme, explicate in video de mai jos.

Pentru cine nu are răbdare sa se uite la video, va rog sa ma ajutati cu răspunsul la 3 întrebări:

1. Ce face optiunea "Dimmed for night driving" din secțiunea de ambient lighting? La mine nu face nimic dar nici nu stiu exact cum era înainte de inlocuire

2. Daca aleg orice culoare în combinatie cu alb, se schimba doar pe spate, alb sus și a doua culoare jos, pe usile din fata rămân ambele benzi în a doua culoare. Nu pare ok, ar trebui sa fie la fel pe ambele uși, îmi puteți confirma?

3. Pe usile din fata banda led este mai luminoasa la capătul dinspre oglinda? Benzile vechi erau luminate uniform, sau nu era sesizabil cu ochiul liber, astea noi sunt mult mai puternice la capătul unde este modulul led si reprezentata susține ca este perfect normal, chiar dacă pe spate este luminat uniform.

Edited by goangaus
  • Sad 1

Se vor înlocui din nou tuburile luminoase pe ambele uși. Deranjant a fost ca a trebuit sa ma cert cu toată lumea din reprezentanta timp de 2h, de la consilier, electrician si manager, ei susținând ca este absolut normal sa fie asa, luminos la un capăt și aproape stins la celalalt capăt, pentru ca modulul led este doar intr-o parte.

Partea cu dimmable si luminarea in diferite culori am descoperit-o acasă, ca încheiam mai repede dacă știam atunci pe loc, este evident ca ceva nu este in regula.

Dacă mai are cineva genul asta de probleme am găsit acest tsb în care este specificat clar ca intensitatea luminoasa a acelui tub trebuie sa fie la fel peste tot.

Edited by goangaus

• 3 months later...

Poate cineva sa încarce o poza cu un panou de usa similar(eu am G01) cu lumina ambientala la maxim pe timp de zi?

Am meciul meu cu reprezentanta care tot susține ca ce vedeți în poza de mai jos este absolut normal, sa fie aprins la un capăt și stins la celalalt, pe timp de zi. Noaptea se vede putin aprins dar tot este diferenta mare de intensitate intre cele doua capete.

cQMBmdQ.jpg

Pare ca problema este apărută încă din 2018 dar BMW încă nu are solutie, sau se face ca nu știe despre ce e vorba, incredibil...

Atenție la cei care puneți folie, se pare ca in multe cazuri problema a apărut după montarea foliilor pe geamurile din fata, din cauza apei care ajunge pe acele benzi led.

Eu nu am folie, dar pe principiul asta și apa de ploaie le poate strica, ceea ce cu siguranță ar fi o eroare de proiectare.

22 minutes ago, goangaus said:

Pare ca problema este apărută încă din 2018 dar BMW încă nu are solutie, sau se face ca nu știe despre ce e vorba, incredibil...

Atenție la cei care puneți folie, se pare ca in multe cazuri problema a apărut după montarea foliilor pe geamurile din fata, din cauza apei care ajunge pe acele benzi led.

Eu nu am folie, dar pe principiul asta și apa de ploaie le poate strica, ceea ce cu siguranță ar fi o eroare de proiectare.

La rabla mea de X5 din 2020 sunt foarte ok, dar parcă sunt mai mici ca lățime față de ce văd în poze. Nu am nici un fel de decolorări-albiri. Când or începe și la X5 LCI-ri să se bulească luminațiile dinăuntru , să te ții ! 

La mine au apărut niște puncte albe pe benzile led originale și acum as prefera sa am acele benzi pătate decât ce am acum(schimbate de 2 ori fiecare), pare o chinezărie din Vitan. Nu mi-am imaginat vreodată ca poate fi atât de complicat sa înlocuiască niste benzi luminoase. Vad ca prin SUA au ajuns chiar sa dea masina înapoi cu acea lemon law a lor.

Edited by goangaus
  • Like 1

18 hours ago, goangaus said:

Poate cineva sa încarce o poza cu un panou de usa similar(eu am G01) cu lumina ambientala la maxim pe timp de zi?

Am meciul meu cu reprezentanta care tot susține ca ce vedeți în poza de mai jos este absolut normal, sa fie aprins la un capăt și stins la celalalt, pe timp de zi. Noaptea se vede putin aprins dar tot este diferenta mare de intensitate intre cele doua capete.

cQMBmdQ.jpg

@Cosminbad sau @sskkaa il ajutati voi cu o poza? Multumesc. 

1 hour ago, selTm said:

Clar nu trebuie sa fie asa @goangaus la mine asa arata pe timp de zi (tot la maxim setata)

IMG_1180.jpg

Mulțumesc!

Stiu ca asa ar trebui sa fie pentru ca asa le aveam și eu inainte de inlocuire, dar se pare ca ceea ce ar trebui sa fie evident trebuie dovedit. Nu înțeleg cum fabrica poate sa dea raspuns la cazul tehnic ca nu este nici o problema si ca asa ar trebui sa fie. Si ca asa sunt toate dar nu au ei o masina similara sa îmi arate.

Ma ajuta mult aceasta poza.

Lumineaza uniform toata banda. Explicatiile alea sunt vrajeli - e clar din poza ta ca nu functioneaza cum trebuie. Probabil nu face contact cum trebuie la capat sau e ceva rupt de la montaj.  Din pacate nu am la indemana o poza sau masina, fiind la munca acum dar arata exact ca in poza trimisa de seITm.

E prea soare sincer sa-mi dau seama, iar in poza nu se vede nimic... dar parca doar capatul spre bord pare mai intens iluminat.

Crezi tu ca difera intensitatea pe zi vs noapte? Eu n-am fost atent la aspectul asta, dar sincer pe zi debia le observ...

Dar cred ca la mine sunt si setate pe luminozitatea cea mai mica, si pe culoare alb parca... deci si mai greu vizibil...

4 minutes ago, sskkaa said:

E prea soare sincer sa-mi dau seama, iar in poza nu se vede nimic... dar parca doar capatul spre bord pare mai intens iluminat.

Crezi tu ca difera intensitatea pe zi vs noapte? Eu n-am fost atent la aspectul asta, dar sincer pe zi debia le observ...

Dar cred ca la mine sunt si setate pe luminozitatea cea mai mica, si pe culoare alb parca... deci si mai greu vizibil...

Asa sunt noaptea, led este doar in partea stanga si ar trebui cumva sa se distribuie lumina uniform prin acel tub dar se pare ca nu se intampla. Ceva e ciudat, a fost inlocuit de 2 ori și e din ce în ce mai rau. Ma întreb dacă nu cumva mai trebuie și alte componente inlocuite in afara de acel tub, dar cunosc ce anume fac ei acolo.

TzdkxU6.jpg

Incercati totusi sa faceti poze pe intuneric pentru comparatie. Daca bate chiar si putin diferit soarele, se vede complet altfel. Case and point: poza de mai jos este de la o masina care nu avea nici o problema cu ledurile si chiar sunt aprinse  (sunt setate pe rosu). Noaptea arata absolut ok (compar cu G05 meu). Stiu ca la unele masini se sting led-urile pe timp de zi si nu poti dezactiva setarea asta (parca era vorba de noul Audi Q5 sau Q6) dar nu este cazul aici.

P.S. Totusi si mie mi se pare ca masina colegului are o problema. Din pacate a fost vandut X3-ul si nu mai am cum sa verific dar nu cred ca scade din intensitate de la un capata la altul. Poate doar pozitia din care s-a facut poza sa explice efectul asta.

20240616_121913.jpg

Edited by mkdan2004

9 minutes ago, mkdan2004 said:

Incercati totusi sa faceti poze pe intuneric pentru comparatie. Daca bate chiar si putin diferit soarele, se vede complet altfel. Case and point: poza de mai jos este de la o masina care nu avea nici o problema cu ledurile si chiar sunt aprinse  (sunt setate pe rosu). Noaptea arata absolut ok (compar cu G05 meu). Stiu ca la unele masini se sting led-urile pe timp de zi si nu poti dezactiva setarea asta (parca era vorba de noul Audi Q5 sau Q6) dar nu este cazul aici.

P.S. Totusi si mie mi se pare ca masina colegului are o problema. Din pacate a fost vandut X3-ul si nu mai am cum sa verific dar nu cred ca scade din intensitate de la un capata la altul. Poate doar pozitia din care s-a facut poza sa explice efectul asta.

20240616_121913.jpg

Am pus foto mai sus și pe noapte, pe fotografie se observa mai putin, în realitate ochiul uman percepe mult mai multe nuanțe fata de o camera foto. Este o diferenta mare de intensitate de la un capăt la altul.