Jump to content

Setări interfață ENET pentru conectare ISTA

Andrei BeEMve

Recommended Posts

Salut colegi. Am nevoie de ajutor cu ceva deoarece eu m-am dat bătut. Am incercat astăzi câteva ore sa configurez interfață ENET pentru Ista sa o folosesc pe laptop. Menționez că am cablu ENET conectat la laptop prin adaptor Ethernet la USB C deoarece nu am mufa RJ45 la laptop. Cablul merge cu BimmerLink și BimmerCode pe android deci este ok.

Pe laptop nu am reușit în nici un mod sa-l conectez cu Ista. Laptopul are W11 cu Windows defender eliminat și firewall dezactivat.

- Am incercat sa selectez IP-urile alea la adaptor in V4, fara succes.

- Am dezactivat restul adaptoarelor de rețea sa rămână doar asta cu enet, fara succes. 

- Am incercat fara IP, fara succes.

- Am incercat cu setările ediabas pe ista. Degeaba.

- Am incercat setarea aia ENET local area in ista, se deschide fereastra să mă pună sa selectez cablul enet dar nu apare nici un cablu. 

Ce sa mai fac? Dati niste idei că nu mă mai duce capul. Folosesc Ista v4.38 parca. 

3 hours ago, srb_alex said:

Pai cred ca ti-ai raspuns singur la intrebare! Trebuie sa gasesti un laptop care are mufa RJ45

Pai daca ai citit atent folosesc adaptor RJ45 la USB C. Funcționează perfect așa pe S23 Ultra cu BimmerCode & BimmerLink. Și am văzut pe YouTube la unele persoane care le mergea tot așa. Laptopurile noi nu mai au mufa Ethernet (RJ45). Dar dacă știi tu sau alti colegi cazuri în care nu a fost detectat cablul din cauza că era cu adaptor, sa îmi spuneți aici. Daca e ceva concret, cumpăr alt laptop. 

On 10/8/2024 at 11:25 AM, DragosPena said:

Vezi la setarile in ISTA cand se deschide programul sa ai setarea pusa pe enet cable, daca nu iti merge asa ( am trecut si eu prin asta ) versiunea era problema, pe mine doar instalarea altei versiuni m-a ajutat.

Da, m-am gandit la asta. Am descarcat de aici torrentul cu ista si voi instala acea versiune sa testez. Momentan trebuie sa fac rost de un m.2 de 1 terra sa incapa tot. Ca am de 250gb. Dupa ce fac tot ce trebuie, probez cu alta versiune si revin aici daca versiunea a fost problema, ca sa ajute si pe altii.

On 10/8/2024 at 11:03 AM, redog4dy said:

trebuie sa-ti mearga si cu adaptor rj45, am probat eu si merge, la fel si esys. 

probabil nu ai instalat ceva bine, ediabas, ista.. etc 

Stiu ca merge cu adaptor, pe telefon merge fara problema. Suspectez versiunea de ista. Setarile sunt bune, le-am verificat si de pe net/youtube.