Jump to content

montare anvelope iarna x5

wastelander_76

Recommended Posts

Doresc sa montez anvelopele de iarna pe X5 e53 si au dimensiunea rotilor 235/65/R17.Acum pe masina am 255/55/R18 montate si sunt all-season.Doar o curiozitate as avea in legatura cu aceasta masina.Daca o sa montez rotile pe 17 cu latimea anvelopei de 235 as avea sanse sa scot consum mai mic fata de 255 sau nu?multumesc

Edited by wastelander_76

da, pt fiecare 10 mm mai putin la anvelopa, se economiseste 1 litru de combustibil, deci ar fi cam 2 litri pe suta de km care se pot economisi si se cunoaste astfel la buzunar.

frate-miu are anvelopa foarte late la X5, fiind o genertie mai noua. cum trece la anvelopele de iarna care sunt cu 50mm mai subtiri, economiseste 5 litri la 100km.

el abia asteapta sa se raceasca vremea inca din octombrie si sa ninga si in una mai, ca sa tina anvelopele de iarna pe masina 7 luni pe an

18 minutes ago, edit said:

Da, cu 5 litri.

Eu pe iarna am anvelope de 205 iar pt vara de 255.

Cand le pun pe alea de iarna nu mai consuma 8% la drum lung, ci 3%.

Pai pe electrica cu 205, esti deja prosumator :)))

• Haha 1

2 hours ago, edit said:

Da, cu 5 litri.

Eu pe iarna am anvelope de 205 iar pt vara de 255.

Cand le pun pe alea de iarna nu mai consuma 8% la drum lung, ci 3%.

Ma gandeam ca e putin 5 de aia am intrebat... ma gandeam la un 7 8 %... daca pui 19x deja produce combustibil masina...

Posted (edited)
1 hour ago, raduron10 said:

Edit face misto evident, dar pt initiatorul topicului ideea e ca diferenta de consum e absolut neglijabila. Or fi rotile de 17 mai usoare, dar nu cred ca ajuta pe nimeni un consum de 0.3L in minus.

multumesc de info.Stai linistit ca oricum la  genul ala de oameni le dau ignore.Viata e prea scurta ca  sa-ti bati capul cu genul de oameni ca el.....

Edited by wastelander_76

Man, eu te inteleg ca nu ti-a convenit, insa postarea ta e ridicola. Inteleg si ca situatia e disperanta incat ti-a sters ratiunea si ai fost capabil de o asa intrebare.

Dar asa e cu bmw-ul, f probabil pe benzina. Mai e si suv full size. 15-20% prin bucuresti si 10% la exterior, oricat de incet mergi. 

Nu poti sa le ai pe toate pe lumea asta

Am avut un opel corsa din 2002, motor diesel Isuzu de 1.7 aspirat, 65cp, mergea efectiv cu aer. 

Si 1.5dci pe megane 2-80cp tot cu aer.

6% in oras, maxim spre 7%, insa niciodata peste si daca iti puneai mintea, extern scoteau sub 3%

Edited by edit

3 hours ago, edit said:

Dar asa e cu bmw-ul, f probabil pe benzina. Mai e si suv full size. 15-20% prin bucuresti si 10% la exterior, oricat de incet mergi. 

presupui foarte prost si tipic romanilor care nu prea au ratiune  ,ca sa te citez,si care incep sa ia totul in bascalie,ca de aia e tara asta direct pe fundul prapastiei,si nu pe marginea prapastiei.

E pe motorina,nu pe benzina,iar media in afara imi arata pe computer intre 7-8 % la stiul meu de mers.Mie daca imi scade cu 0.2 sau 0.3% overall,orice cifra conteaza pt mine.

Plus de asta doresc sa montez jante pe 17 si din alte considerente,pe care nu le-am mai enumerat aici.

• 3 weeks later...