Jump to content

termostat racitor egr sau cel de pe motor pompa?

wastelander_76

Recommended Posts

Masina in cauza este un x5 e53 3.0d.Am inteles ca pt o functionare corecta a masinii,acul ar trebui sa stea perfect drept la 90 grade.Este adevarat?Eu indiferent ca merg in oras sau in afara acul nu se duce la 90 grade,si am inteles ca ar fi termostatul.adica termostatele ca ar fi 2,unul la pompa de apa la motor si unul pe racitorul de egr,dar nu stiu care din cele 2 ar fi de vina.
Mentionez ca am verificat nivelul de racire si este ok,si nivelul de ulei la motor si ala este ok.Astea le-am invatat de la tata ca sint primele lucruri care trebuiesc verificate la orice masina.SI totusi masina indiferent cat merg cu ea,nu se incalzeste apa la 90 grade.Practic masina mea sta rece in mers.Am atasat si  o poza sa se vada cum sta acul indicator in mers.

Daca merg asa cu masina pana  schimb termostatul risc sa stric ceva?Daca are cineva acest model de masina ,ar putea sa-mi spuna care termostat din cele 2 ar trebui sa-l schimb?Nu as vrea sa le iau pe amandoua.Mecanicul mi-a spus sa le cumpar pe amandoua pt confortul lui, dar fara sa se uite la masina deloc sa verifice exact.Ei asa fac mereu iti dau liste intregi ce sa cumperi si cateodata schimbi unele piese degeaba.
Mai mentionez faptul ca atuci cand ajung la viteza de 90 km/h se simte un miros usor de ars.O fi tot de la termostat?
multumesc

asta a fost masina lui tata,si mai merg cu ea in memoria lui,pt ca a murit intre timp 😢

termostat-.jpg

Edited by wastelander_76

Salut, cel mai probabil termostatul de la pompa de apa. Intr-adevar acul antigelului trebuie sa stea la 88-90 grade celsius. Daca antigelul sta la 60-70 grade, masina o sa-ti consume un pic mai mult si temperatura de rulare nu este cea optima. Nu se strica daca mai mergi asa cu ea dar nici bine nu-i face. Mecaniul te-a sfatuit sa le schimbi simultan pt ca oricum desface acolo si are acces si in felul asta platesti manopera doar o data. Condoleante pt tatal tau. 

Edited by six in line

33 minutes ago, six in line said:

Condoleante pt tatal tau. 

multumesc frumos.Si acum plang dupa el.A murit intr-un moment in care aveam nevoie maxima de ajutorul lui pe toate planurile.Asta e.Fericiti sint cei care inca au parintii in viata.Pretuiti-i pt. ca nu stiti cat ii mai aveti...Ei sint singuri care ne iubesc cu adevarat neconditionat si sint alaturi de noi

Edited by wastelander_76

Faptul ca simti miros de ars inseamna ca masina are o scurgere undeva de ulei. Verifica capacul de la culbutori sa nu aiba pierderi de ulei care sa curga pe DPF. Scurgerile se depisteaza simplu daca pui masina pe elevator si verifici tot. 

dar masina mea are DPF?Tata cand traia imi spunea ca parca nu are asa ceva.Masina este din 2004 facelift si este Euro 3 daca nu ma insel.

DPF nu este echivalent cu filtru de particule?Ala parca s-a montant incepand cu 2006 la bmw parca.Sau ma insel?

Astzi ma duc sa cumpar cele 2 termostate.Le-am gasit pe marca Mahle la magazin si mi-au spus ca sint bune.Cel de la motor este 205 lei si cel mic de pe racitor 95 lei.Mi-a zis tot de la magazin ca trebuie sa cumpar si 1 litru de antigel sa completez cnd le va schimba.

Edited by wastelander_76