Jump to content

Vibrații și smucituri cutie

Recommended Posts

Salutare băieți,

Am si eu un f10 523i , n53b30a cu o cutie 8HPZF45 bănuiesc… am schimbat uleiul în cutie la autodema Timișoara , nu am băgat ulei ZF și am băgat ulei liqui moly la cutie ca așa mi’au recomandat băieții plus filtrul OEM BMW și ulei grup OEM BMW mai stiu oameni ce au băgat liqui moly la cutie și merge perfect… am făcut de atunci cam 14.000 de km de curând de câteva zile mai exact în drive cand stau la semafor sau pe loc vibrează mașina volanul pedalele bordul etc asta doar in drive la stat pe loc in mers nu , și nu tot timpul doar câteodată și in special cand e rece mașina până se încălzește după nu prea mai face, precizez ca pana se încălzește treptele unu doi și trei când schimbă se simte nu da ca un șoc sau ceva doar se simte cum se înfrânează puțin când schimba , recomandări ceva ? Ar merita să recondiționez cutia ? Și dacă da ce preț ar fi în Timișoara ! Mulțumesc anticipat 

58 minutes ago, Adrian097 said:

Salutare băieți,

Am si eu un f10 523i , n53b30a cu o cutie 8HPZF45 bănuiesc… am schimbat uleiul în cutie la autodema Timișoara , nu am băgat ulei ZF și am băgat ulei liqui moly la cutie ca așa mi’au recomandat băieții plus filtrul OEM BMW și ulei grup OEM BMW mai stiu oameni ce au băgat liqui moly la cutie și merge perfect… am făcut de atunci cam 14.000 de km de curând de câteva zile mai exact în drive cand stau la semafor sau pe loc vibrează mașina volanul pedalele bordul etc asta doar in drive la stat pe loc in mers nu , și nu tot timpul doar câteodată și in special cand e rece mașina până se încălzește după nu prea mai face, precizez ca pana se încălzește treptele unu doi și trei când schimbă se simte nu da ca un șoc sau ceva doar se simte cum se înfrânează puțin când schimba , recomandări ceva ? Ar merita să recondiționez cutia ? Și dacă da ce preț ar fi în Timișoara ! Mulțumesc anticipat 

Cel mai probabil de aceasta data tampoanele motor sunt uzate. Poti merge la un mecanic sa constate

Si eu am simptome similare pe a mea zf6hp. Am pus tampoane noi la motor si nu e de acolo. Daca e cu convertizor cred ca ala tremura. La mine se opreste tremuratul daca o scot pe neutru. Se simte un mic smucit chiar inainte sa opresc la semafor cand retrogradeazacred ca din 3 in 2 sa 2 in 1, nu sunt sigur ca nu imi afiseaza decat D. Pe mod manual nu se simte nimic. Cand stiu ca tre sa o frec prin trafic start stop o tin pe mod manual ca atunci nu ma mai zgaltaie. Am facut 2 schimburi de ulei si e mai bine dar tot nu e perfecta. Cati km are masina? Poate doar un pic de uzura.

In principiu cred ca trebuia sa pui acelasi tip de ulei care era deja in cutie. Acum probabil s-a amestecat ce a ramas in convertizor cu asta de la LM si poate nu ii place. Mecanicul meu mi-a zis ca ii trebuie cam 3 schimburi ca sa se inlocuiasca complet uleiul vechi daca nu ii faci flush, ceva ce ei nu recomanda la km multi in situatia in care nu a fost niciodata schimbat.  Eu am facut 2 la a mea la interval de 2 sau 3mii km si am zis ca o las in pace deocamdata. Dar am pus ulei original. Cred ca e nevoie de parerea cuiva cu mai multe cunostiinte in materie de cutii automate si uleiuri de cutii.