Jump to content

revizie completa BMW X3 F25 Xdrive 2.0

Recommended Posts

Salut!

Am cautat informatii, insa sunt putin nelamurit.

Am cumparat de curand un BMW X3 Xdrive, an 2016, 230.000 km, B47.  Cu ea, o sa fac undeva la 15000 anual, preponderent extraurban. Ca un om care e al naibii de stresat cand vine vorba de intretinerea corespunzatoare a unei masini, v-as ruga daca puteti sa ma ajutati cu reviziile /schimburile care trebuuie facute. Am niste dileme mari:

ulei si schimb filtre la 10 000 km 5w30 OE . Ce ulei sa folosesc?

schimb ulei cutie transfer, schimb ulei cutie viteze. 

Schimb distributie. Nu se aude niciun zgomot suspect, dar mna..preventiv.

Aici, parerile sunt impartite, as fi undeva 60 la suta pentru a o schimba, paranoia din capul meu imi spune sa schimb si pompa de ulei si aia de apa.

Ca service, m-as orienta spre cei de la FRK, dupa recenzii, sunt aia care au comis-o pana acum cam cel mai rar.

ce ar trebui sa se mai  verifice?  Sau, unde exagerez? 

Vreau o masina ok in esenta. 

Multumesc anticipat! Cu scuzele de rigoare, sunt probabil unul care se lasa capusat de service-uri din dorinta preventiva de a nu pierde timp si bani mai multi pe la service-uri tocmai din cauza faptului ca nu am intretinut-o corespunzator. 

Dupa 200k, depinde mult si cum a fost intretinuta masina, merita clar cel putin verificata/daca nu chiar inlocuita distributia, pompa de apa ( aia de ulei nu stiu, posibil ), galeria de admisie de verificat ( cat de colmatata e ) - de curatat sau inlocuit. De verificat si EGR/Racitor, sa nu aibe vreo campanie de rechemare, sau sa fi fost deja inlocuite...

Daca aia 15k km ii faci doar extraurban sau majoritar, eu zis ca poti ramane cu un schimb/an.

Ulei, cam ce e ok pe norma BMW LL4, daca nu vrei experiente pune linistit ulei OE BMW, la fel si filtre ( sau ceva e calitate MANN, MAHLE, etc ) 

Ulei cutie de viteze, ulei cutie transfer!, ulei diferential fata + spate

lichid de frana

acuma nu stiu istoricul nu stiu ce si cand si cum si daca s-au mai schimbat una alta pe masina.

Sunt totusi multi bani un reset de genul, cu o interventie generala/majora.

in rest nu stiu de discuri/placute, etc... e verificata masina? totul ok?

• Thanks 1

Da da, eventual sa o arunci la gunoiul lui wolf 🙂

Daca mergi mai mult afara, schimba la 15k, filtru de combustibil la 2 de ulei. 

admisia clar, alea tin 100- 120 k

schimburile de alte uleuri mereu sunt bine venite cam la 80-100 k km

distributia daca nu se aude las o in pace, mai verifica la 10 ani. 

curea de accesorii trebuie sa mai verifici.

• Thanks 1

la capatul vietii nu e, clar trebuie verificate multe pe ea, si schimbate tot ce tine de lichide/fluide, filtre, etc.

va baga ceva bani, dar daca masina a fost intretinuta corect in toti acesti km, o sa-l mai tina si pe el daca are grija de ea, dar va trebui sa-si asume cheltuielile acestea de acum de la achizitie.

la km aia, spre ca pretul a fost pe masura 🙂 

Masina e ok, o stiu de cel putin 2 ani, a fost in familie la o persoana in varsta..  au fost schimbate placutele,  starea tehnica e ok. E drept, nu a fost la fel de paranoia ca mine. Am verificat VIN -ul, sunt 4 rechemari in service. Fostul proprietar a folosit -o strict pentru drumuri extraurbane si nu ma indoiesc deloc de asta, stiu personal ca asa e.  O sa vad istoricul in iDrive sa vad la cat au fost facute schimburile. 

Treaba asta cu la sfarsitul vietii, domnule wolf, e scrisa asa de plictiseala cred. Am avut cateva masini, doua din ele le am luat la 200 si ceva de mii, si cand le am vandut, tot erau ok. Si da, am avut si masina noua. Singura diferenta e ca teoretic nu mai stai atat de stresat. Practic, tot a picat una alta, dar  in garantie.,

In fine..sunt constient ca toata treaba asta cred ca o sa ma duca undeva la 2-3 mii de euro, bani asumati de altfel de la inceput. 

@sskkaa : da, pretul a fost  bine sub pretul pietii. Dar, de curiozitate, la cat credeti ca s-ar invarti una? e model xline, faruri led, afisaj HUD, trapa panoramica, tapiterie piele. Cam astea sunt unele extraoptiuni notabile. 

Va multumesc tuturor pentru raspunsurile voastre,

Edited by aurelianmarius

Eu mi-am vandut X3-ul F25 la sfarsitul lui august, fabricatie 2017 2.0d xdrive  Msport cu multe optiuni, 155.000 km la 20.500 euro, tu cu cat ai luat-o?

Stai linistit, un amic de-al meu si-a vandut x3-ul f25 parca anul trecut pe vremea asta, cu 16.000 euro sau putin mai jos, prima fabricatie 2013-2014 parca cu 270.000 km, mergea struna.

Ai grija la ce ti-a zis sskkaa...acolo sunt problemele la B47, galerie si egr / racitor...la distributie nu cred ca e cazul.

• Thanks 1

Iti recomand sa faci un schimb de ulei si filtre, apoi uleiuri diferentiale si cutie transfer - astea sunt ieftine si te scapa de multe dureri de cap. La cutie, daca nu ai pb , nu as umbla, mai ales ca probabil nu s-a schimbat nimic in trecut.  La distributie la fel, nu schimba daca nu ai sunete dubioase. Verifica/schimba fulia de vibrochen si cureaua de accesorii ca sigur sunt uzate la km aia. Service iti recomanda colegii din zona ta cel mai bine.
Si fa recallurile ca sa nu ai pb cu Egr/incendiu etc.

Pe de alta parte, eu nu inteleg de ce oamenii prefera sa cumpere o masina ieftina (sau mai ieftina d3ct media) si sa repare la ea, in loc sa cumpere una intretinuta, cu mai putini km, fara alte costuri extra. Una peste alta tot acolo iesi ca buget. 

Edited by Cosminbad
  • Thanks 1