Jump to content

Nu baga caldura

Recommended Posts

Bună seara! Mă confrunt cu o problema în ceea ce privește instalația de climatizare BMW 320i,cod motor N20, 2012. Aseară după un drum mai lung mi-am dat seama ca mașina baga căldura doar pe partea șoferului, pe partea dreapta baga aer rece, indiferent de cât de mult cresc temperatura. Am cautat aicea pe forum  și pe youtube și cineva zicea ca problema ar putea fi schimbătorul/robinetul de caldura și anume ca este o valva care se ocupa de acest aspect în vazul mașinilor cu dubluclimatronic. Îmi poate spune cineva unde este localizata aceasta valva la motorizarea mea? În ceea ce am văzut pe YouTube, cică ar fi în partea dreapta cum deschizi capota, dar la mine nu este situata acolo. Am încercat sa urmăresc circuitul de antigel da nu reușesc sa o localizeze. Mulțumesc! 

Ba da, aia am specificat ca am găsit pe forum un topic despre aceasta problema pe e90 și cineva a dat indicații despre cum se "remediază" aceasta problema și localizarea schimbătorului de căldură. Doar ca nu reușesc sa îl identific pe F30-ul meu sau dacă exista asa ceva pe acesta motorizare. 

Da, dacă nu o sa o duc într-un service și aia e. Doar ca în zona mea mentalitatea mecanicilor este un pic mai "aparte"(lucru de care m-am convins în ultimi ani) și anume dacă ai BMW li se pare perfect normal sa te taxeze în plus. Un exemplu absurd, pentru a schimba un prezon la roata sa îți ia 50 de lei, dar dacă ar fi fost fost oricare alt tip de marca Opel, VW, Ford ar fi fost 10 lei(aicea ma refer la manopera) . De aia prefer sa îmi fac mentenanța singur la mașină. 

• Sad 1

E90-ul meu facea la fel, nu are climatizare automata, are doar AC si e 320D, mai multi tovarasi cu E90 au avut aceasta problema, chit ca au climatizare automata faceau la fel, s-a rezolvat prin schimbarea caloriferului din bord, prin care circula antigelul insa cu timpul a facut depuneri si nu mai circula antigelul in el corespunzator, poate ai aceeasi problema, si mie imi baga caldura doar la sofer si la pasager rece.