Jump to content

2025 G60 540i xDrive

RedCap

Recommended Posts

Dupa ce am creat topic pe aici si m-am gandit si razgandit fiind in dubiu daca sa iau M3/4, F90 M5 sau F92 M8... am ajuns la 540i xDrive. Duminica am fost si la un Ultimate Driving Experience prin zona unde am condus un 540i xDrive pe un asa zis circuit improvizat de BMW intr-o parcare mai marea unui stadion din zona. Totodata am condus si un i5 eDrive40 care nu m-a dat deloc pe spate. Cum nu am luat discount suficient de mare la M8 cat sa iau unul de pe stoc am zis ca tot ard bani cu masini noi si nu prea imi pot justifica singur banii arsi din devalorizarea enorma a unui M8. Dupa cum le-am tot explicat si dealerilor care mai aveau modele 2024 pe stoc cu (30-100 de mile) prin toata tara, nu e vreun Porsche 911 care isi tine cat de cat valoarea, M8-ul pierde foarte mult din valoare asa ca am zis pas intr-un final acestei idei. 

Am gasit si un 540i xDrive model 2024 pe stoc pe aici cu vreo 71 de mile la bord dar in ultimul moment am zis pas. Masina avea toate optiunile ce le puteai bifa din configurator asa ca nu as fi regretat ca nu are vreo optiune. Din pacate era neagra si avea si un open recall pe ea pentru Integrated Brake despre care  mi s-a spus ca piesele sunt pe stoc si va fi remediat, azi cand am spus pa masinii teoretic remediasera recall-ul, poate nu au actualizat inca baza de date a BMW ca acolo cautind acum dupa VIN vad ca masina inca are recall pe ea care totodata implica si un stop sale. 

Nu eram eu mare fan masina neagra dar hai treaca mearga as fi luat-o. Doar ca atunci cand am studiat-o, am vazut pe ea pneuri all season Hankook si am cam strambat din nas de pe atunci. Rotile all season le toc clar intr-un an la ce calduri am pe aici tot anul. De fapt nu era chiar cu toate optiunile posibile ca avea rotile de 20" cu pneuri all season, nu pe cele de 21" care pot fi considerate un upgrade teoretic desi unora nu le plac roti asa mari pe masini. Ideea e ca daca iei pneuri de vara sau performance atunci masina vine automat cu limita de viteza marita la 155 mph/ 249.448 kmh. Altfel, daca masina vine cu pneuri all season sau de iarna eventual desi parca nu am vazut prin configurator pneuri de iarna, atunci limita de viteza va fi de 130 mph/209.215 kmh. Sunt niste riscuri pe care BMW-ul nu vrea sa si le asume din cauza pneurilor ce au indice mai mic de viteza comparativ cu viteza maxima a masinii. Dealer-ul teoretic ar fi putut incerca unele lucruri sa modifice limita de viteza conform colegilor de pe forumurile de afara dar un nu a fost luat in brate si aia a fost.

Asa ca avand in vedere ca actuala masina necesita bani bagati in ea (discuri de frana fata de schimbat, pneurile pe care le-am cam mancat si totodata si parbrizul pe care l-am spart Duminica, cand veneam de la UDE) am dat inainte cu, cautat masina. Da stiu sunt nebun si in loc sa incep sa bag bani in masina prefer sa o schimb. Masina asta oricum e singura luata sh in ultimii 12 ani aproape si a fost de conjunctura oricum, ii lipsesc foarte multe optiuni pe care le regret dar altceva nu aveam ce lua atunci.

Am gasit alt 540 la dealerul de unde am luat actuala masina, alba, zic ok, frigider cum am acum si am avut-o si pe anterioara, de fapt alb mineral cum am avut X5-ul ca pe actuala o am alb alpin. Nu avea pachetul cu functie de franare si nici sunetul B&W dar as fi luat-o. Doar ca din pacate era vanduta si clientul trebuia sa vina azi sa o ia. Asta e ce am aflat de la cel care mi-a vandut masina actuala pe care il mai si spurc cateodata doar ca se pare ca a avut dreptate, masina nu mai apare pe lot acum. Mi s-a parut ciudat ca, cineva a stat sa faca poze unei masini comandate deja si ca si vanduta altui client si sa le incarce pe site-ul dealerului doar ca e si asta o tactica sa atraga oameni, daca nu era masina aia eu nu ii contactam de exemplu.

Concluzia e ca avea unele alocari de productie ce erau deja in status 112 ca asta am cautat, ceea ce inseamna ca masina e programata pentru productie, in cazul de fata saptamana de productie fiind 50. 

Mai jos se poate vedea ce am comandat, inca sunt in dilema daca sa pun rotile pe 21" sau nu. Daca pun rotile pe 21 o sa am aceleasi baloane pe care le am acum, 35 pe fata si 30 pe spate. Daca le las pe cele de 20" atunci o sa am balon de 40 pe fata si 35 pe spate, pe aceleasi latimi, 245 fata cu 275 spate.

Totodata mai incerc ceva, cineva pe forumurile de afara a reusit cumva sa isi adauge clima pe 4 zone si optiunea de suspensie adaptiva cu roti viratoare spate. Pe i5 M60 optiunea de suspensie adaptiva si roti viratoare spate exista in configurator deci teoretic ar trebui sa se poata adauga. De clima pe 4 zone nu ma doare capul atat de tare dar rotile spate viratoare le-as vrea. Sa vedem ce reusesc sa fac.

Nu e 100% imposibil sa sar pe un M8 daca primesc vreun deal de nerefuzat cum am incercat si la vremea cand am comandat X5-ul sa pun mana pe un F86 X6M doar ca atunci nu mi-a iesit. 🙂

2025 540i xDrive Sedan

Design

M Sport Package

Exterior

Oxide Grey metallic

20" M Star-Spoke Jet Black 938M Wheels with Staggered Summer Tires

Interior

Black/Atlas Grey M Extended Merino Leather

Fine Wood Dark Oak High Gloss Trim with Dark Silver Accent

Options

Driving Assistance Professional Package

Executive Package

Luxury Seating Package

M Sport Professional Package

• M Sport Brakes with Blue Calipers

Bowers and Wilkins Surround Sound

Mai jos pun si o poza cu statusul masinii acum, rotile apar aiurea, o sa actualizeze intr-un final, mai jos unde sunt pachetele descrise rotile apar cele comandate de mine.

7jP4cu7.png

Mai jos sunt pozele cu, cea neagra de o avea dealerul in lot. Am fost sa o vad personal dupa cum am spus iar pozele varza asa sunt facute de mine evident. 🙂 

8HCA9qA.jpeg

0rwz6Ua.jpeg

vEXroYQ.jpeg

pDD1Uh7.jpeg

• Love BMW 3

Stiu, este in poza mai sus, toate arata bine. Si desi imi place mult cea neagra, nici eu nu as fi ales-o pe aia. Gri-urile noi nedefinite imi plac si mie, unul din preferate este griul mustariu nedefinit de mai sus (oxide grey) dar mai e o culoare de genul, care am cautat-o si pentru masina mea.

Daca ar fi sa aleg as alege Brooklyn Gray, Oxide Gray, Cape York Green si apoi poate Sophisto (culoarea de pe masina mea actuala) sau Black (culoarea de la masina din poze mai sus).

image.png

10 hours ago, Viper05 said:

frumos ca acolo exista 540i , in europa nu mai exista. 

asta cu limita de viteza in functie de anvelope e cam ciudata, dar chiar nu vad de ce ti-ai cumpara all season din fabrica. chiar si intr-o tara unde ai nevoie sa schimbi anvelopele ai cumpara de vara.

Pai hai sa iti explic cum sta treaba cu pneurile. Daca pun pneuri cu limita de viteza mai mica decat ce poate masina atunci exista riscul sa ii bubuie vreunui destept pneul ca a mers naiba stie cat cu viteza mai mare decat rezista pneul si sa te tii dupa procese. Sunt atatia avocati care abia asteapta asta, si fix asta incearca sa evite.

9 hours ago, mgi said:

Cum ți se pare ca se mișcă masina comparativ cu celelalte pe care le-ai avut? 

Eu as zice sa încerci sa iei direcția integrala dacă se poate. Daca nu, iei un 550e, ca vine standard 😜

Pai... hai sa iti spun asa. Cand am luat X5, se misca mai bine decat X6-le anterior. Acum 540-ul actual desi are aceeasi putere cu X5-ul anterior se misca mai bine datorita masei mai mici pe care trebuie sa o impinga. G60-ul 540 se misca si mai bine chiar, e si o idee mai agil, cel putin asa mi s-a parut cea de pe circuitul improvizat.

Iar M4 de l-am avut nu se compara cu niciuna din cele mentionate mai sus, M-ul e M. 🙂 

Legat de directia integrala fix asta incerc dar sa vad ce reusesc. Dar nu, la 550e nu vine standard, cel putin nu de partea asta a Oceanului.

9 hours ago, Romulus said:

Arata foarte bine asa "blackened" complet.

Hmmm... corect, in persoana arata grav de tot, chiar imi placuse foarte mult cand am vazut-o dar si sa stai sa speli toata ziua masina neagra nu e tocmai ceva de vis. Asa ca atunci cand am descoprit pneurile si mai departe am vazut ca are limita de viteza mai mica am zis pa fara mari regrete.

5 hours ago, Romulus said:

Stiu, este in poza mai sus, toate arata bine. Si desi imi place mult cea neagra, nici eu nu as fi ales-o pe aia. Gri-urile noi nedefinite imi plac si mie, unul din preferate este griul mustariu nedefinit de mai sus (oxide grey) dar mai e o culoare de genul, care am cautat-o si pentru masina mea.

Daca ar fi sa aleg as alege Brooklyn Gray, Oxide Gray, Cape York Green si apoi poate Sophisto (culoarea de pe masina mea actuala) sau Black (culoarea de la masina din poze mai sus).

Sa stii ca inca mai sunt in dilema si eu legat de culoare, verdele ala vazut live arata bine de tot. Brooklyn Grey am vazut unul live acum ceva vreme si nu mi-a placut, parca e prea glossy si prea dechis pentru mine, desi cochetam cu ideea sa aleg culoarea aia. In schimb un Oxide Grey nu am vazut live, decat in poze de pe net dar since mi-a placut, ba chiar imi facea cu ochiul de cand tot configuram de zor 540-uri fara ca sa vad macar vreo poza cu unul. 

Uite mai jos si culorile, din pacate nu am vreuna cu un Oxide Grey facuta de mine, o sa incerc sa vad daca gasesc vreuna careia sa ii fac poza live.

Cape York Green

79t9EyC.jpeg

Alt negru care parca e Black Sapphire Metallic  daca nu gresesc de pe asa zisul circuit improvizat

4kIn772.jpeg

X3M Brooklyn Grey pentru comparatie de culoare

FAHzSNh.jpeg

Edited by RedCap

@mgi citeam un studiu legat de masinile negre acum cativa ani si era o diferenta foarte mica de temperatura la interior intre o masina neagra si una alba cand stau ambele la soare. Era 1-2 grade parca diferenta, nu era foarte mult. Stai linistit ca actuala mea masina e alba, sunt zile cand efectiv ma arde volanul cand ma urc in ea si e din piele nu are parti metalice pe care sa le ating. 🙂 

Tot respectul pentru cei ce au masini negre si au si timp/nervi sa le intretina. Imi plac culorile inchise si mie, le ador, dar nu am nici timp si nici nervi sa stau sa le intretin. O spun a nu stiu cata oara, Silverstone-ul ala de pe M4 a fost demential, cea mai usor de intretinut din cate am avut pana acum.

Apropo de culori, culoarea asta am avut-o si eu la primul BMW (E46 325CI FL), Oxford Green Metallic (poze de pe bimmerpost). Desi parca a mea era Oxford Green Metallic II iar la asta vazusem ca era Oxford Green Metallic. Era o bataie maxima de cap sa o tin curata. 

qqcSx7p.jpeg

1aaSqWB.jpeg

IcsoMfH.jpeg

dawqIbv.jpeg

CV0avCI.jpeg

Aleluia, nu mai pot modifica nimic, degeaba am mai incercat eu ceva, masina tocmai a intrat in productie in status 150, nu se mai pot face modificari. Se pare ca acum va fi fabricata in saptamana 48 si nu in saptamana 50 desi sincer sa fiu ma indoiesc, as spune ca mai repede, cel putin in State masina era gata in cateva zile de cand intra in status 150. 

Nu stiu cum de nu verificasem pana la ora asta niciodata avand in vedere ca Sambata si Duminica am verificat de nu stiu cate ori sa vad in ce stadiu mai e masina. 😄 

GX3ntGG.png

56 minutes ago, edit said:

Nu stiu cum se numea pe vremuri acel vede inchis sau daca are vreo legatura verdele de azi cu cel de acum 25 de ani (probabil nu), insa verdele de la M3-ul asta se numeste Isle of Man.

Gresit... verdele ala se numeste Oxford Green Metallic, chiar posesorul lui spune asta, este o culoare individuala.

Uite de unde am luat pozele si poti vedea cum fix posesorul masinii spune ce culoare e. 

Oxford Green Metallic G80 M3 - Build Thread

Isle of Man parca e mai deschis decat cel din pozele de mai sus.

In orice caz, negrul arata cel mai bine, dar trebuie intretinut Dumnezeieste cu polish si coating anual, altfel se vede cel mai mic semn sau mini zgarietura.

Ce nu inteleg eu la G60 este ce e cu partile negre din partea de jos, de ce nu vin vopsite la culoarea masinii.

11 hours ago, RedCap said:

Aleluia, nu mai pot modifica nimic, degeaba am mai incercat eu ceva, masina tocmai a intrat in productie in status 150, nu se mai pot face modificari. Se pare ca acum va fi fabricata in saptamana 48 si nu in saptamana 50 desi sincer sa fiu ma indoiesc, as spune ca mai repede, cel putin in State masina era gata in cateva zile de cand intra in status 150. 

Nu stiu cum de nu verificasem pana la ora asta niciodata avand in vedere ca Sambata si Duminica am verificat de nu stiu cate ori sa vad in ce stadiu mai e masina. 😄 

GX3ntGG.png

Imi place mult culoarea. bravo.

Mai jos e 540i-ul unui American de prin Spania. Pragurile cu M le-a pus dealerul pentru el, idem siglele M pe aripile fata ca masina nu venea cu asa ceva. Masina e in configuratie de State dupa cum se vad reflectorizantele galbene din spoilerul fata. Doar ca el e detasat pest mari ca fiind parte din US Military.

Si ca nu va suciti toti gatul cu pozele lui ca le-a pus aiurea nu dau link-ul de pe bimmerpost, le pun eu aici cum trebuie.

ojrLzyd.jpeg

dhMzfpT.jpeg

Ktn6Z9Z.jpeg

yvPuipL.jpeg

ntAuHOd.jpeg

Senmkq5.jpeg

iHT7TSf.jpeg

0y8yw8S.jpeg

sat8gf3.jpeg

7VcG9Q6.jpeg

2zXUCwA.jpeg

iaGdv3D.jpeg

Q4ejIYV.jpeg

0VyD2gR.jpeg

8 hours ago, sskkaa said:

Imi place mult culoarea. bravo.

Si mie, multam. 🙂 

44 minutes ago, ADRIAN HD said:

Deci un bej met.deschis, arată bine culoarea...ciudată cusătură aia de pe scaune, banchetă.

Yep, cam aduce a Donington Grey Metallic care era pe M-uri si mi-a placut mult ca si culoare. 

6 minutes ago, Alex3245 said:

Doar mie mi se par foarte urate acele lumini de la grila ?

Nu. 😄 Fie vorba intre noi si actuala masina are grila luminata dar nu cu neonul ala asa. Dar macar am un butonas sub volan de care nici nu am stiut pana acum vreo cateva luni de unde pot opri daca am chef lumina narilor.