Jump to content

Discutie anvelope G01

edit

Recommended Posts

te-au tinut bine de tot anvelopele.

cel mai mult am mers 65.000 cu niste Primacy 3 pe g30. tandari erau la final.

Pe A6, voi incheia sezonul la 51.000km cu Turanza T005. mai merg un sezon, pana ajung la un maxim de 65.000 si astea, insa masina nu va mai fi la mine 🙂

Daca nu impartea datoria cu Grecale, ajungeam la 60.000km cu Turanza pe A6 si trebuiau aruncate. asa, sa le arun ce proprietarul urmator.

Pirelli sunt renumite ca tin mult, chiar daca nu isi pastreaza 100% performantele pe finalul vietii (dar daca pneuri isi pastreaza ?!). 

Eu la X3-ul G01 nou, am ales pt sezonul de iarna Michelin Alpin 5 Suv cu * (pt garantie mai mult, ca nu imi plac runflats de nicio culoare). Astept sa vad cum se comporta pe zapada. Pt vara am Pirelli Cinturato P7 FARA runflat, asa au venit din fabrica.

Pana acum pe celelalte autoturisme am avut doar Nokian de iarna si nu am avut niciodata probleme. Pe F25 am in continuare Nokian, a doua iarna.  In general nu tin mai mult de 3 sezoane cauciucurile, se cam aduna si km si imbatraneste si materialul.

In cei 24 de ani de carnet doar o experienta veche am avut cu Pirelli, acum f multi ani, P6000 parca, si aia sub mediocra, si de atunci am fugit de marca asta.

Dar la BMW se pare ca, in varianta jantelor pe 20", pe X3 G01, anvelopele care sa respecte RFT si * BMW sunt f putine, iar alea de iarna sunt doar o singura varianta, tot Pirelli, Winter Sottozero 3. Iarna am mers mai temperat ( nu neaparat zapada/gheata, cat si temperaturi mai scazute ) si nu am multe de reprosat, sau laudat. Nu am avut emotii pana acuma, si au vazut si zapada, gheata la munte.

@Cosminbad Michelin Alpin sau Pilot Alpin, ca nu e aceeasi anvelopa 😄 banuiesc totusi ca Pilot Alpin 5, care sunt anvelope foarte bune de iarna!

Pilot Alpin (prea lunga denumirea  ...). Alpin parca erau allseason. Pilot alpin 5 Suv. Eu sunt cu jantele pe 19 - in combinatie cu suspensia M sport (neadaptiva) si scaunele M sport (cele cu tetiere integrate) e ce trebuie, cred ca pe 20 confortul era mult afectat

Nu neaparat, eu m-am obisnuit, nu am nicio pb cu RFT pe 20. Pe 21 intr-adevar mi s-a parut overkil, iar inca un set pe 19 doar pe iarna nu as mai fi luat, prea multi bani aruncati... In plus 20 cu RFT ajuta mult la dinamica. Bine, eu nici nu prea am contact cu drumuri mai proaste, asa ca n-am simtit mult diferenta 😄 

Asta e a 8-a iarna cu Pilot Alpin. Si pe G30 si pe A6 si pe Maserati dintr-astea am luat mereu si o sa iau la toamna viitoare si pt G60.

Pt vara, tinand cont ca nu tin masinile mult, merg cu ce vine masina din fabrica, de regula o anvelopa de volum, touring.

Doar la Grecale am prins Potenza Sport, de care sunt super multumit.

La G60 planul este sa vand anvelopele cu care vine masina si sa pun Pilot Sport inca de la 0 km, in dimensiunea pe care eu consider ca ar fi trebuit sa o aiba aceasta masina, alta decat ce a considerat BMW 🙂

Edited by edit

sskkaa, nu vorbesc de drumuri rele, forestiere. Vorbesc de DN1 sau alte drumuri nationale, rosturi la pasarele, poduri etc, drumuri din oras, unde fata de F25 cu jante pe 17, suspensia sport se simte mult mai tare. La mine nu ajuta si ca le conduc in paralel. La stabilitate nu se compara clar. G01 e kart pe langa cel vechi. Posibil totusi sa nu fie prea mare diferenta in rau fata de 19 cu jantele pe 20.  

edit - am vazut la X3 de exemplu pe forumurile din afara, foarte multi pun alte cauciucuri pe jante, mult mai late, cu alt talon, respectand diametrul rotilor fata/spate recomandat de BMW. Atata timp cat nu bulversezi cutia de transfer si nu ramai fara talon pt dimensiuni gresite, nu sunt probleme.

Edited by Cosminbad

16 minutes ago, edit said:

La G60 planul este sa vand anvelopele cu care vine masina si sa pun Pilot Sport inca de la 0 km, in dimensiunea pe care eu consider ca ar fi trebuit sa o aiba aceasta masina, alta decat ce a considerat BMW 🙂

Ai chef de experimente? Te doare n basca de garantie? 😄 

6 minutes ago, Cosminbad said:

sskkaa, nu vorbesc de drumuri rele, forestiere. Vorbesc de DN1 sau alte drumuri nationale, rosturi la pasarele, poduri etc, drumuri din oras, unde fata de F25 cu jante pe 17, suspensia sport se simte mult mai tare. La mine nu ajuta si ca le conduc in paralel. La stabilitate nu se compara clar. G01 e kart pe langa cel vechi. Posibil totusi sa nu fie prea mare diferenta in rau fata de 19 cu jantele pe 20.  

20 vs 17 se sime clar diferenta, dar 19 vs 20 nu e mare diferenta la comfort ( colegul meu are tot un X3 G01 dar 20i , suspensia normala si jante pe 19 ). In plus 20 arata si mai ok pe masina.

Salutare! Pt jantele pe 20 în Y 695 cu 2 latimi - 245 45 fata si 275 40 spate. Ce model de cauciucuri de iarna rft sunt omologate de bmw? Dar si ce alte optiuni am farw steluta, dar conforme.

Pirelli scorpion winter sunt ok?

Good year ultra grip winter?

Continental?

14 minutes ago, laurt said:

Salutare! Pt jantele pe 20 în Y 695 cu 2 latimi - 245 45 fata si 275 40 spate. Ce model de cauciucuri de iarna rft sunt omologate de bmw? Dar si ce alte optiuni am farw steluta, dar conforme.

Continental?

Incearca sa vezi daca poti intra pe tirerack.com si acolo pui modelul masinii si mai departe e relativ simplu.

3 hours ago, laurt said:

Continental?

Eu zic sa iei dimensiuni conforme si sa nu iti bati capul cu steluta.

Intr-o perioada veneau cu Goodyear, asa am eu cu steluta, apoi numai stiu.

5 hours ago, laurt said:

Continental?

Singura anvelopa omologata ( * BMW si RFT ) pentru jantele de 20 ( 245/45 fata si 275/40 spate ) este Pirelli Winter Sottozero 3 ( sunt peste gama scorpion ). Eu astea le am si nu am avut probleme iarna trecuta in nicio situatie.

In rest, daca vrei sa experimentezi fara stelute sau runflat, cauta la furnizori anvelope de iarna in dimensiunile tale... ca optiuni de anvelope care sa ofere ambele dimensiuni ai avea: Dunlop Winter Sport 5, Bridgestone Blizzak 6, Continental WinterContact TS 870P, Michelin Pilot Alpin 5...

@Romulus cand ai timp te rog sa muti ultimele posturi referitoare la anvelope intr-un topic separat sau dedicat daca exista pentru BMW X3 G01, in aria dedicata... iti multumesc anticipat! 

1 hour ago, laurt said:

Va multumesc pt raspunsuri.

@sskkaa Am gasit Pirelli Winter SottoZero 3 Runflat pe dimensiunile respective, insa fara * si ma gandesc daca sa le achizitionez sau nu. 

Cum ti-ai dat seama ca nu au *?

https://www.anvelope.ro/anvelope-iarna-pirelli-winter-sottozero-3-bmw-245-45-r20-103-v-runflat.htm

https://www.anvelope.ro/anvelope-iarna-pirelli-winter-sottozero-3-bmw-275-40-r20-106-v-runflat.htm

Uite aici ce ai nevoie... a nu se considera reclama, e doar un exemplu... multe site-uri iti dau optiunea de a alege omologarea (*BMW, AO AUDI, MO MERDECES, etc )

@Romulus multumesc!

Eu am cumparat de la www.auto-soft.ro/ 

M-a sunat operatorul si am confirmat cu el DOT si *.  Au venit in 2 zile, fara pungi, doar cu eticheta de curier lipita. Pe de o parte a fost ok ca am verificat cu curierul inainte sa achit ramburs, informatiile de pe pneuri. Pe de alta parte am avut noroc ca anvelopele erau foarte curate si ca am avut ceva saci de plastic in portbagaj ca altfel nu aveam unde sa le pun.

• Like 1