Jump to content

accident sfaturi

iero

Recommended Posts

Salutare,

A intrat un nene in mine fara sa se asigure si mi-a provocat daunele din pozele de mai jos. 

As dori sfaturi cum ar trebui sa procedez. Inspectorul a evaluat daunele masinii si acum astept raspunsul oficial al asiguratorului.

Ma puteti indruma cum ar trebui sa procedez? As dori sa repar masina daca se mai poate.

Whats-App-Image-2024-11-07-at-20-37-42.j
Whats-App-Image-2024-11-07-at-20-37-42-1
Whats-App-Image-2024-11-08-at-13-45-27.j
Whats-App-Image-2024-11-08-at-13-45-27-1

image.png.ac5ccf3a5472c0e0ff55096e1371f401.png

Si presupun ca daca vorbesti de inspector, cel vinovat avea RCA valabil si il ai. Eu nu ma pricep, nu am avut recent evenimente, dar nici nu mi-e foarte clar ce anume exact doresti sa afli. Cum sa procedezi in ce sens? Cu reparatia?

Am facut amiabila cu nenea, azi a venit inspectorul sa vada masina, si mi-a spus ca in maxim 7 zile lucratoare revin cu raspuns.

As dori sa stiu cum sunt pasii pentru reparatia masinii.La ce suma de bani sa ma astept de la asigurator. Si un sfat la ce service sa ma duc cu ea in vederea reparatiei.

La câte repere sânt trecute la înlocuit ,sigur va ieși daună economică.Airbagurile sânt ok?nu s-a aprins becul in bord?

Ai 2 variante de reparat:1 iei banii de la asigurayor și o repari cu piese sh(dacă primești o sumă decentă,având în vedere că are faruri xenon,deloc ieftine) și 2-lași să repare service ul mașina și nu-ți mai bați capul.Dar,ca să nu iese daună economică,probabil o vor repare tot cu piese sh.Vezi ce si cum .

Edited by ADRIAN HD
  • De acord! 1
  • Sad 1

11 minutes ago, goangaus said:

Ce inseamna dauna economica la rca?

Ca valoarea pentru reparatia masinii in stare in care se afla ar fi mai mare decat valorea medie a masinii pe piata, adica reparatia ar fi mai scumpa decat costa masina in sine si nu ar mai fi rentabil sa fie reparata, asa ca pagubasul e despagubit cu o suma aproximativ egala cu valorea masinii sale.

Dauna totala repezinta o dauna care prin natura si severitatea ei compromite integritatea masinii. Cu alte cuvinte, reparatia masinii nu mai este posibila fizic. exemplu: o masina rupta in doua.

Dauna totala economica reprezinta faptul ca valoarea reparatiei depaseste valoarea de piata a masinii (valoare ce se calculeaza cu softuri: in general DAT sau Audatec in Romania).

Edited by mgs

Si da, probabil masina de aici o sa fie considerata dauna totala economica, eu la E90 cand l-am avut lovit pe asigurare numai bara spate de schimbat era trecuta cu vreo 3000 de lei pe original daca imi amintesc bine, aici ai o groaza de lucruri, asiguratorul iti calculeaza doar cu piese originale si adunate probabil vor valora mai mult decat ar face masina intreaga pe piata, in cazul in care vorbesc eu o sa primesti contravaloarea masinii si mi se pare ca epava (masina ta asa va fi catalogata) poate ramane la tine sau sa le-o dai lor, insa daca ramane la tine mi se pare ca iti scad contravaloarea ei din totalul de bani pe care ti-i vor oferi (mi se pare, oricum ar avea o valoare destul de mica fiind catalogata epava), dar ar fi rentabil sa o dai pe piese ulterior, in cazul in care nu va fi dauna totala economica, insa putin probabil, o vei duce intr-un service autorizat agreat de asigurator si ti-o vor repara total, teoretic cu piese originale (practic in service-uri se fac magarii si se pun si SH) iar toata operatiunea va fi suportata de asiguratorul celui ce ti-a provocat dauna, e de tinut cont ca la deviz se mai adauga si ore de manopera in service si 99% va costa mai mult decat masina.

Edited by David Dobre

46 minutes ago, mgs said:

Dauna totala repezinta o dauna care prin natura si severitatea ei compromite integritatea masinii. Cu alte cuvinte, reparatia masinii nu mai este posibila fizic. exemplu: o masina rupta in doua.

Dauna totala economica reprezinta faptul ca valoarea reparatiei depaseste valoarea de piata a masinii (valoare ce se calculeaza cu softuri: in general DAT sau Audatec in Romania).

din ce stiu in romania nu exista decat dauna economica si atat, nu exista dauna totala ( exemplu dat de tine cu rupta in doua masina ) exemplu sunt si americanii cu cele care au titlu de destroy sa zic asa, la noi in tara nu exista astfel de titluri decat dauna economica cea in care nu renteaza reparatia pentru ei dar asta nu inseamna ca nu se poate repara si circula inapoi pe drumul public.

Da, asa e, nu exista lege care sa interzica reparatia unei masini, indiferent de starea in care a ajuns.

Voiam doar sa mentionez ca Dauna totala economica e un termen cu un sens diferit fata de dauna totala nereparabila; in general romanii confunda acesti termeni.

Edited by mgs

Da din pacate la noi nu e reglementata treaba asta cum e prin alte parti si de aceea orice se poate "repara" in loc sa se dea titlu de salvage si doar sa fie dezmembrata ... pana atunci pentru iero, vezi cat iti ofera ca dauna economica si incearca sa mai negociezi acolo de o ciorba si incearca sa o faci ca o rezolvi usor, la tine din poze nu pare deloc sa fie lovit ceva la partile de siguranta, capul de lonjeron daca are cea mai mica urma ala se poate inlocui fara probleme.

Daca nu primești "dauna totala"(m-ar mira), o să primești o sumă destul de mare ! 

Ca idee , am fost lovit în spate ușor ,bara fara urme ,doar daca te uiți foarte atent se vede ceva (nici vopseua nu a sărit măcar) și am primit 3600 de lei .

Dar ,90% o să primești dauna totala ,ceea ce e rău ,îți oferă bani putini .

14 minutes ago, ADRIAN HD said:

E bine,e rău ,ce crezi?sânt 2600 euro ,în condițiile in care mașina e vreo 3500?ce an e ?dacă nu e facelift cred că sânt și mai jos ca preț.Eu cred că cu vreo 2000 o rezolvi.Maxim.

Este din 2010 masina, e cat de cat ok suma, cred ca puteam lua mai mult.

3 minutes ago, pvsilviu said:

Ai nevoie de un tinichigiu bun si nu cred ca sunt probleme. Cu unele piese sh (poate cu toate), mai ramai si cu bani. Vad ca esti din Bucuresti, in Craiova stiu un meserias care a lucrat la 325xi-ul lui fii-miu si a iesit perfect. 

O sa incep sa caut un tinichigiu in Bucuresti, sa o duc la el si apoi ma apuc de cautat piese. 

Daca tu crezi că o faci și îți mai rămân bani , accepta banii . Daca crezi că o să cheltui toată suma ,sau că mai trebuie sa pui tu bani , mergi la un service bun și renunță la bani . 

Personal îmi par extrem de puțini bani ! Bara e peste 4000(daca o iei noua) cu tot cu vopsit !

Edited by Godini